Profesionálna fotografia

Moje pôsobenie vo vydavateľstve Eurostav, na pozícii odbornej redaktorky pre recenzovaný stavebný časopis EUROSTAV, ma priviedlo k ešte väčšiemu záujmu o architektúru a stavebné diela. Vďaka nej som mala možnosť osobne alebo sprostredkovane spoznať mnohých odborníkov, vysokoškolských pedagógov a zaujímavých ľudí, pohybujúcich sa v hlavne oblasti architektúry, dizajnu a stavebníctva. Taktiež som vďaka nim „zažila“ zaujímavé objekty, budovy i celé komplexy budov a prenikla tak i do tajov fotografovania architektúry a stavebných diel.

Nechýbali medzi nimi luxusné hotely, reštaurácie, obchodné a nákupné centrá, wellness, moderné bytové komplexy, rodinné domy, ale aj pre súčasnú spoločnosť nevyhnutné diaľnice vodojemy, čistiarne odpadových vôd a pod. Mnohé boli stavané na zelenej lúke, iné ako zaujímavé rekonštrukcie, či premeny bývalých brownfieldov.

Za roky práce som v sebe postupne objavila, že krása sveta okolo nás sa neskrýva len v tvárach ľudí a v prírode – všetko to, čím som žila a žijem dodnes, ale že aj návrh architekta, a výtvor projektanta, staviteľa a stavebníka sa dá pretransformovať do pôsobivých záberov.

Každé stavebné dielo tak spolu so slnečným svitom, čarom príslušného ročného obdobia, ruchom mesta a jedinečným pohľadom zaznamenaným objektívom fotografa, dokáže v pozorovateľovi evokovať a zanechať fascinujúce pocity a dojmy, vypichnúť krásu a impozantnosť toho diela, ale aj materiály a technológie použité pri jeho realizácii.
Na profesionálnej fotografii pôsobivo zachytené ako celé dielo, tak jeho detaily, ho v čase ponuky vedia na stavebnom a realitnom trhu lepšie predať, ale i ozvláštniť jeho prezentáciu počas architektonicko-urbanistických súťaží typu STAVBA ROKA, CE.ZA.AR, Cena ARCH, Cena Dušana Jurkoviča, Progresívne, cenovo dostupné bývanie a pod., a tiež lepšie a dokonalejšie zaujať odbornú porotu i laickú verejnosť.

Viac môžete vidieť na:

https://www.svadobna-fotografka.sk/category/fotogaleria/reportaz/

http://www.eurostav.sk/clanok/casopis-eurostav/2010

http://www.eurostav.sk/clanok/casopis-eurostav/2009

http://www.eurostav.sk/clanok/casopis-eurostav/2008

Informácie k cenníku za fotoslužby nájdete tu

Ak Vás moja práca zaujala, a máte chuť zažiť skvelý deň s profesionálnym fotografom, napíšte na mail blanka@golejova.sk

Pre kopírovanie, prenos, šírenie, alebo publikovanie akejkoľvek časti textu, nielen priložených fotografií, z mojej webovej stránky sa vzťahujú všetky ustanovenia platného autorského zákona, a je to možné len po písomnom súhlase autora textu.


Nechajte odpoveď