Fotografie vašich miláčikov

Pravdivé a krásne anglické príslovie: „DOMOV JE TAM, KDE JE MAČKA“.


Aj vy patríte k ľudom, ktorí si svoj súkromný život nevedia predstaviť bez verného psa, impozantnej nezávislej mačky, večne štebotajúceho papagája? Hoci život s nimi, a po ich boku, nám občas prináša i menšie starosti, ich prirodzená krása, oddanosť a láska náš život obohacuje a robí ho krajším.

Ako si svojich štvornohých miláčikov uchovať v spomienkach aj po dlhých rokoch, keď už nadišiel neoddeliteľný okamžik bolestnej rozlúčky, lebo ich život je obvykle omnoho kratší, ako ten náš ľudský?

Postačí vaša chuť a nájsť si čas nechať sa spoločne s ním profesionálne nafotiť.

Najkrajšie zábery s domácimi miláčikmi vzniknú vo voľnej prírode, tam však s nami bez problémov pôjde najpravdepodobnejšie len pes. Také fotografie vyjadrujú jeho šťastie zo spoločných chvíľ, jeho radosť z voľnosti, nových dosiaľ neobjavených miest a pachových stôp. Jeho nadšenie nám spríjemní dlhé chvíle čakania na ten najlepší a najprirodzenejší záber.

Mačky, škrečky, zajačiky, fretky, činčily, hady, jaštery, a podobné zvery, odporúčam fotiť nielen v prírode, ale hlavne v interiéri domáceho prostredia, v ktorom sa cítia najbezpečnejšie, aby ich gestá a chovanie bolo úplne prirodzené a neohrozovali sme seba, ich samých, alebo sme im tiež nespôsobovali zbytočnú traumu, či predišli ich možnému úrazu.

Papagáje, andulky a iné tvory je vhodné fotiť len v domácom prostredí, na ktoré sú zvyknuté, kde sa cítia bezpečne,  neuletia /neutečú. Vtedy postačí už len dostatok mojej i vašej trpezlivosti, dobré svetlo a vzniknú tie najkrajšie zábery, ku ktorým sa budete spoločne s celou rodinou vracať i po rokoch.

A po rokoch, keď už milované zviera nebude medzi nami, a vašu myseľ zaplaví potreba vrátiť sa k nostalgickým spomienkam k nemu, potom postačí vziať domáci album s jeho fotografiami, utiahnuť sa do svojho kresla, vybrať jeho poslednú odloženú hračku, čo sme si nechali na pamiatku, jeho obojok, oblečok… a môžete začať spomínať.

Takto sa k vám znova v spomienkach, vrátia všetky tie krásne, spoločne prežité, chvíle, čo nasledovali po príchode malého klbka do nového domova, jeho prvé lotrovstvá, skrýše pre kostičky, hračky a piškóty, roztrhané pelechy i papuče… prvé narodeniny,  jeho prvé potomstvá, ale aj prvé sivé fúzy a chĺpky v kožuchu… neskôr i prvé zdravotné komplikácie, slabnúci zrak a sluch, pomalšia chôdza do schodov, prvé vážne zdravotné komplikácie…. a úplne na záver posledné zbohom a dlhá rozlúčka… ako vystrihnuté z dojemného amerického rodinného filmu „Marley a ja“!

Ale jeho oddanosť, vernosť a jedinečnosť nikdy neoslabla, ona odišla až s ním.

 Tip na zaujímavé čítanie: Vedia zvieratá aj liečiť? Ako liečia zvieratá chorú dušu i telo? Viac sa dočítate v literatúre.

Viac informácií k cene a priebehu fotenia

https://www.svadobna-fotografka.sk/clanky/cennik/sukromne-nekomercne-fotenie/

Ako vyzerá výsledný produkt z fotenia?

https://www.svadobna-fotografka.sk/category/fotogaleria/fotografovanie-psov-maciek-domacich-milacikov/

 V letoviskách Chorvátska majú mačky vyhradené plochy pre svoj relax, kde je vstup psom zakázaný?! :)))

Ak máte záujem o podobné fotky, napíšte na mail blanka@golejova.sk

Pre kopírovanie, prenos, šírenie, alebo publikovanie akejkoľvek časti textu, nielen priložených fotografií, z mojej webovej stránky sa vzťahujú všetky ustanovenia platného autorského zákona, a je to možné len po písomnom súhlase autora textu.