Bedeker nielen pre nevestu

 

rady pre organizaciu svadby foto vo vode rady pre nevestu

Čo sa skrýva pod pojmom bedeker a čo v slovnom spojení „svadobný bedeker“?
Komu je určený?
Čo je jeho obsahom?
Na čo konkrétne sa tento virtuálny sprievodca zameriava, čím sa líši od iných, s podobným názvom?
 

 fotografie bedekerako zorganizovat svadbufotenie po svadbe

Také,  a ešte mnoho ďalších otázok, si isto položí každý, kto sa dostane v rámci mojej webovej stránky, k hlavnej záložke  RADY A TIPY, a v nej narazí  na rubriku s názvom „BEDEKER (nielen) PRE NEVESTU“.  Možno si následne položí i otázku, typu: „Čo tá baba mudruje, prečo sa stará do vecí okolo svadby, ved je predsa svadobnou fotografkou a tej prvoradou úlohou je fotiť ?!“ … Áno, máte plnú pravdu, ale budem vám oponovať.

Hoci svadba nie je len o fotografiách, ale hlavne o dojmoch, emóciách,  ich prežívaní, stretávaní sa s príbuznými, o spoločne prežívanej radosti. Fotograf cez svoj fotoaparát, chce či nechce, zachytí vo svojich reportážnych snímkach celý obsah svadobného dňa, a to vskutku všetko! Fotografia, hlavne tá dokumentárna, z priebehu svadobného obradu a hostiny (nazývame ju aj reportážnou), ostáva tak celoživotným  faktom, možno i akýmsi dôkazovým materiálom pre všetkých jej aktérov i divákov. Predovšetkým vďaka nej tak zostanú v archíve svadobného páru, v rodinných albumoch, v osobných počítačoch, notebookoch a na DVD trvalé spomienky na všetkých hostí, udalosti a momenty z celého svadobného dňa.

Tak možno až po rokoch prídete na to, že s oblečením to niektorí pozvaní hostia nemiestne „prešvihli“, ako ste sa vy sami, alebo niekto blízky, málo príjemne a milo tvárili, že pri sobáši niekomu chýbal ten správny nadšený pohľad a „zanietenie pre vec“, že vám krajčírka zle upravila dĺžku šiat, že ste nemali šťastnú ruku pri výbere svadobnej vizážistky, kaderníčky, svadobného účesu, kytice a jej farby, že ženích urobil faux pa, keď ku svadobnému smokingu použil bieleho motýlika namiesto čierneho mal nesprávnu dĺžku nohavíc,… a že šetriť na spoločenských topánkach pre neho ste tiež nemali,… že pohádať sa ako pozvaný a hlavný hosť s vlastnou manželkou a prísť na svadbu naštvaný, nebol práve najlepší nápad od vášho strýka, že v kostole sa nespí, nežuje žuvačka, nepozerá po okolo sediacich, ale sústreďuje na sobášny akt a vážnosť chvíle, že pri fotografovom  zábere na dianie a celkovú atmosféru počas sobáša sa prítomní nemajú tváriť ako na kare, ale z očí im mala sršať radosť, nadšenie a láska, že počas príhovoru svadobného otca sa nesluší už začať jesť predjedlo, či vybavovať telefonát, že… že… že…

Ale teraz je už neskoro plakať nad rozliatym mliekom, z videa a fotografií sa to ťažko vymaže či vyretušuje! Svadobný pár ale aj svadobní hostia – hlavne z radov tých jednoduchších, prostejších, alebo i tých, čo apriori zaznávajú spoločenské konvencie, by mali byť na to už vopred taktne upozornení. Keď nikým iným, aspoň hlavnými aktérmi svadby. Teda pokiaľ oni sami chcú mať dokonalú svadbu.

Verím, že vďaka tomuto sprievodcovi a jeho radám bude ten Váš svadobný deň podľa vašich snov, budete sa počas neho skvelo cítiť a s nadobudnutými informáciami si budete viac sebaistí a vedomí, že ste urobili maximum preto, aby nielen vo Vás samýchj, ale aj v spomienkach Vašich hostí, zostal natrvalo dojem z perfektne zorganizovanej a jedinečnej svadby.

Tiež Vám želám: „Nech sa Vám zďaleka vyhýbajú, zhodné alebo iné podobné, hrôzostrašné scenáre opísané vyššie! Nech po prvých nadšených chvíľach budúcu nevestu, obchádzajú dni naplnené obavami i bezradnosťou, ako všetko s rozvahou a v pohode stihnúť, ako na nič podstatné nezabudnúť, ako neprekročiť finančný limit, neznechutiť alebo nevyplašiť, už na začiatku spoločného života, svojho partnera, a ani náhodou nezakričať vetu: “Pomóóóóc, vydávam sa!“, alebo nebodaj nebyť postavou z filmu Nevesta na úteku! Nech prežijete všetky dni do vlastnej svadby, ako aj samotný svadobný deň, naplnení radosťou, láskou a nadšením z blížiacej sa spoločnej budúcnosti!“

A keď už chcete byť dokonalí, v rámci plánovania vlastnej svadby, buďte dokonalí a nešetrite i na kvalitných dodávateľoch, ku ktorým bezpochyby patrí aj svadobný fotograf. Jeho výber poniektorí zužujú len na splnenie jediného kritéria, a to lacnej ceny. Výsledok býva v duchu príslovia „Skúpy dvakrát kúpi“. Veď svadbu pre nevydarené a nekvalitné zábery, už asi nikto druhý raz opakovať nebude.

 

O čom sa v knihe dočítate?

rady od fotografa pre nevestuNázvy jednotlivých článkov (kapitol) som sa snažila radiť intuitívne, aby postupne previedli nevestu všetkými témami, s ktorými sa začne stretávať počas príprav jej veľkého svadobného dňa, musí sa nimi doslova „prelúskať“, hľadá na ne vhodné a správne odpovede, chce sa vyhnúť všetkým úskaliami a chybám jej predchodkýň.

Naviac, aby bolo čítanie zaujímavejšie a pútavejšie, použila som do každého článku, pre ich spestrenie, ilustračné fotografie zo svadieb posledných rokov, na ktorých sme sa, ja alebo môj manžel Peter, zúčastnili ako svadobní fotografi.

Tým sa informácie v článkoch stávajú pre čitateľa o to zaujímavejšie. Sú aj akýmsi reálnym prierez slovenskými svadbami a ich tradíciami, naturelom ale hlavne slovenskou svadobnou módou a priemyslom, ktoré sú v tesnom závese za tými svetovými.

 

Obsah virtuálnej knižky

Do svadobného bedekru, alebo jeho kapitol, môžete vstúpiť  aj priamo z tohto článku. Po kliknutí na konkrétnu kapitolu, ktorá vás svojim názvom zaujala, a ste v centre diania:) 
Články budem podľa potreby aktualizovať, a priebežne i pridávať ďalšie nové témy, so zaujímavým a prospešným obsahom.

obsah svadobneho bedekra dobre rady pre svadbu 

NÁZVY JEDNOTLIVÝCH KAPITOL:

  • Ako dať svadobným fotkám neopakovateľné emócie?

                                                                       Príjemné a poučné čítanie želám!

Pri objednávke profesionálnych svadobných FOTO služieb našim klientom, vieme odporučiť osvedčených dodávateľov z oblasti kaderníckych, vizážistických, dekoratérskych a flóristických služieb, ako aj  prenajímateľov svadobných limuzín, automobilov, kočov, kontakty na svadobné koordinátorky, svadobné salóny,  DJ-ov, svadobné kapely, svadobných starejších,  a tiež ústretové a prvotriedne TOP hotely, reštaurácie, cateringové služby,… s ktorými máme osobné pozitívne skúsenosti.

 

svadobni fotografNech vám informácie a rady prinesú úžitok! Hurá do „svadbovania“ milí priatelia, nech máte vyplnené najbližšie mesiace pred svadbou chytľavým entuziazmom a nadšením, chuťou vymýšľať a tvoriť aj netradičnú svadbu! Nech vaše manželstvo, ktoré budeme fotiť, alebo sme už v minulosti fotili, vydrží na večnosť! „

S úctou a láskou

(nielen) vaši a (nielen) svadobní fotografi 

                                                                                                                   Blanka a Peter Golejovi

———————————————-

Zaujímavý tip:

FOTOGRAFIE OD PROFESIONÁLOV

Chcete mať pútavé spomienky na istú časť svojho života?

Chcete mať zaujímavé fotografie z akejkoľvek oblasti záujmu vystrihnuté ako zo strán časopisov zaoberajúcich sa svetom módy?

Chcete mať zábery nielen cez objektív partnerovho fotoaparátu, ale priamo od profesionálneho fotografa?

RADA JE JEDNODUCHÁ:

„Foťte sa s nami a staňte sa pre jeden deň skutočnou modelkou i mediálnou hviezdou v jednom!“

 

Viac inšpiratívnych fotografií nájdete na mojej stránke v záložke FOTOGALÉRIA 

alebo na Petrovej stránke  (www.fotograf-svadba.sk) v záložke FOTOGRAFIE

 

 

————————————————

 

Ak Vás moja práca zaujala, a máte chuť zažiť skvelý deň s profesionálnym fotografom, napíšte na mail blanka@golejova.sk

 

Pre kopírovanie, prenos, šírenie, alebo publikovanie akejkoľvek časti textu, nielen priložených fotografií, z mojej webovej stránky sa vzťahujú všetky ustanovenia platného autorského zákona, a je to možné len po písomnom súhlase autora textu.

 

 

.

Ako fotím?

https://www.svadobna-fotografka.sk/category/fotogaleria/