RealWoman Forum

realwoman forum konferencia 

RealWoman FORUM 2012  „PRÍNOS ŽENSKÉHO POTENCIÁLU“

V piatok 25.5.2012, v Kempinski hotel River Park Bratislava, sa konalo na slovenské pomery pozoruhodné celodenné podujatie pod názvom „PRÍNOS ŽENSKÉHO POTENCIÁLU“. Organizátorom celého podujatia bol skvelý tím výnimočných dám z RealWoman n.o., pod vedením Kataríny Zacharovej. Záštitu nad podujatím prebralo MPSVR SR. Hlavný program uvádzala úžasne charizmatická a príjemná Andrea Vadkerti. V dopoludňajších hodinách mu predchádzali zaujímavé worshopy a tréningy.

„RealWoman Fórum prináša 1. verejný dialóg o prínose využívania ženského potenciálu ako o riešení pre spoločnosť, ekonomiku, podnikanie a zlepšenie kvality života rodín na Slovensku. Hlavným zámerom RealWoman Fórum 2012 je začať verejný dialóg o prínose ženského potenciálu, ktorého súčasťou budú samy ženy, muži, firmy, inštitúcie a štát. Zúčastneným ženám chceme predstaviť väčšiu víziu o tom, kým sa môžu stať a ako dokážu prispieť, ak budú aktívne využívať svoj skutočný potenciál. Novú víziu o veľkosti ženského potenciálu prepojíme aj s konkrétnymi spôsobmi, ako tento potenciál ženy môžu aktivovať a tým prispieť svojej komunite, rodine alebo firme.“

                                                                                   (z webovej stránky www.realwoman.sk/forum)

Moje dojmy, z pohľadu človeka, ktorý sa tohto projektu zúčastnil pracovne

Hoci to bol, pre mňa samotnú, deň pracovný a veľmi náročný, neľutujem, že som i ja malou mierou prispela k jeho zdarnému priebehu a nesmierne si cením od Katky Zacharovej, že mi umožnila takto ho prežiť  spoločne so všetkými  skvelými dámami a slečnami.

Verím, že nielen do môjho srdca a podvedomia tento deň vlial veľkú dávku pozitívnej energie a nadšenia, ale rovnako nás všetky prítomné dámy, aj pánov, obohatil o nové myšlienky a náhľady na nás ženy, náš potenciál, zaužívané myslenie a zmýšľanie nielen od nás samotných, ale aj nášho okolia a preniesol na nás chuť zrealizovať  ho v pracovnom i súkromnom živote každého z nás.

Aj vďaka tomuto dňu som mala možnosť stretnúť sa s nielen neznámymi  ľudmi, ale cez pozvaných spíkerov – mediálne známe osobnosti, ich príhovory, prezentácie a vlastné skúsenosti i životné príbehy, spoznať v nich, že vnútorne zostali aj naďalej ženami a matkami, nielen tvrdými manažérkami, ktoré cítia a vidia, vedia pomenovať a chcú aj zrealizovať vízie a pozitívne zmeny v pracovnej oblasti smerom k nám ženám. K nim patrili dámy B. Benková, P. Berecová, E. Birčáková, E. Kohútiková a S. Porubänová. O nič za nimi nezaostávali ani páni J. Badžgoň, P. Lančarič a V. Synek. Cez ich príhovory, bolo možné cítiť a vidieť aj to, čo sa verejne alebo cez obrazovku TV  obrazovky nepodarí zažiť a sprostredkovať.

V piatok večer, keď som analyzovala prežitý deň, s nadšením a dojatá, som skonštatovala, že ma naplnil krásnymi pocitmi, dojatím a entuziazmom pre ďalšie prichádzajúce dni i celé obdobie. Ešte večer pred spánkom mi v hlave vírili slová od účastníkov, ich prednášky, diskusie a hádam i všetky tváre, ktoré som v ten deň stretla a zachytil ich môj fotoaparát. Kto sa nezúčastnil, môže len ľutovať. Už dnes sa teším na podobnú akciu na budúci rok.

Ešte raz veľká vďaka, Katka, Naďa, Miriam, Simonka a celý skvelý tím spolupracovníkov!

Želám Vám všetkým úspech a veľa novej energie do podobných ďalších zaujímavých a prínosných projektov určených (nielen) nám ženám. Ste mi veľkým vzorom!

———————————————————————————————–

Ak Vás moja práca zaujala, a máte chuť zažiť skvelý deň s profesionálnym fotografom, napíšte na mail blanka@golejova.sk

Pre kopírovanie, prenos, šírenie, alebo publikovanie akejkoľvek časti textu, nielen priložených fotografií, z mojej webovej stránky sa vzťahujú všetky ustanovenia platného autorského zákona, a je to možné len po písomnom súhlase autora textu.