Trendy pre ozdoby účesu

 

Vo svadobný deň chce každá nevesta zažiť pocit jedinečnosti, aby nielen na svadobných fotkách, ale aj v mysliach prítomných hostí, zanechala dlhodobú pozitívnu pamäťovú stopu. K originálnej možnosti patrí i zaujímavá ozdoba v jej vlasoch a účese, v štýle francúzskej alebo anglickej elegancie. Čo by, z hľadiska súčasných módnych trendov, preto nemalo chýbať každej neveste, aby zostala originálnou, netuctovou, neprehliadnuteľnou, ale hlavne šarmantnou nevestou? Skrátka, ako byť CHIC vo svadobný deň? Pozorne si prečítajte prehľad doplnkov a krátky komentár.

 

Sieťkový závoj, birdcare (z angl. vtáčia klietka) je úžasným svadobným mini závojom, zakrývajúcim celú tvár nevesty, jej časť, alebo len svadobný účes. Jeho pôvabný design zjemní  črty tváre i pohľad každej nevesty, dodá mu tajomnejší romantickejší nádych.

Vytvorený býva z francúzskeho veľkoočkového tylu, anglického bodkovaného tylu, prizdobený môže byť brošňou z kryštálikov Swarovski, hodvábnymi kvetinkami alebo jemnými pierkami (labutie, pávie, pštrosie,…).  Sluší i účesu z rozpustených vlasov. Je krásny, veľmi jednoduchý a ľubovoľne tvarovateľný. Sieťka sa skvelo hodí k mnohým typom účesov, nielen k „retro“ účesom zo 40. – 60. rokov 20. stor. Látku sieťkového závoja stačí do požadovaného tvaru pripnúť vlásenkami, sponkami alebo za pomoci našitého hrebienka.

 

Svadobná korunka, čelenka, diadém patrí k najčastej ozdobe účesu nevesty, pretože mu dodáva väčšiu slávnostnosť. Často sa kombinuje aj s náušnicami, náhrdelníkom a náramkom, ako celá kolekcia.

Aplikuje sa priamo do účesu, na vrch hlavy alebo do čela. Materiál pre uchytenie môže byť z kovovej skruže, navlečených koráliek, hodvábnej látky a pod.

Jej telo tvoria štrasové kamienky, perličky, brošne. Pre vintage štýl aj látkové a hodvábne kvety kombinované s perím, perlami, kryštálikmi.

 

Fascinátor (z angl. okúzľovač, mini, kokteilový klobúčik) –  pôvodne označoval jemnú čipkovanú pokrývku hlavy vyrobenú z vlny alebo čipky, podobnej  šálu. V modernom význame ním označujeme alternatívu ženského klobúku k formálnemu slávnostnému oblečeniu.

Je vlastne dekoráciou hlavy a účesu zároveň, osadený za pomoci obruče, klipu, sponiek, našitého hrebienka. Na hlave sa nosí na prednej, bočnej, vrchnej strane, alebo je vhodne osadený do samotného účesu – drdolu.

Môže obsahovať aj akýsi mini klobúčik priemeru cca 10 cm, alebo len prepracované ozdoby a dekorácie z rôzneho materiálu (perie, hodvábne kvety, štrasové koráliky, brošne), podľa fantázie jej zhotoviteľa.

Ako jeho doplnok sa odporúčajú použiť rukavičky zo silonu, tylu, alebo v súčasnosti aj veľmi moderné – háčkované, v štýle vintage.

 

Svadobný závoj ak je nevesta zástankyňou tradičnej svadobnej  filozofie, alebo jej svadobný odev patrí ku klasike, nič nepokazí keď použije tradičný závoj, alebo ho aj úplne zavrhne. Pre docielenie väčšej tajomnosti  sa doporučuje zvoliť taký, ktorý jej počas oficiálnej ceremónie bude zahaľovať tvár.

Druh a dĺžku závoja, počet vrstiev, jeho farbu, použitý materiál a olemovanie, nevesta prispôsobí svojim predstavám a jednotnosti štýlu svojho oblečenia i celej svadby.

 

Viac fotiek svadobných účesov, a ozdôb na hlave nevesty, nájdete tu

Ak vás nezaujmú, navštívte svadobné albumy v Galérii  svadieb

Pri objednávke profesionálnych svadobných FOTO služieb našim klientom, vieme odporučiť osvedčených dodávateľov z oblasti kaderníckych, vizážistických, dekoratérskych a flóristických služieb, ako aj  prenajímateľov svadobných limuzín, automobilov, kočov, kontakty na svadobné koordinátorky, svadobné salóny,  DJ-ov, svadobné kapely, svadobných starejších,  a tiež ústretové a prvotriedne TOP hotely, reštaurácie, cateringové služby,… s ktorými máme osobné pozitívne skúsenosti.

Pre kopírovanie, prenos, šírenie, alebo publikovanie akejkoľvek časti textu, nielen priložených fotografií, z mojej webovej stránky sa vzťahujú všetky ustanovenia platného autorského zákona, a je to možné len po písomnom súhlase autora textu. 

.

Ako fotím?

https://www.svadobna-fotografka.sk/category/fotogaleria/