ŽenaPravda.sk Part5

„Svadba vonku? Má pre aj proti“

Prednedávnom boli populárne svadby v exteriéri – na zaujímavom krásnom mieste. Ako je to dnes? Svadobná fotografka Blanka Golejová pre Pravda.sk spresnila, že miesto svadby vonku za účasti farára povoľuje napríklad evanjelická cirkev. Rímsko-katolícka svadba sa môže konať len na vysvätenom mieste. Za svadbu vonku sa platí poplatok. Fotografka však pripomína, že má to isté nevýhody.

“Nevieme predvídať, aké bude v daný deň počasie. Už sa mi stalo, že sa svadba musela prekladať do hotelových priestorov,  a nevesta bola z toho nešťastná. Nebolo to také krásne, podľa jej predstáv,” zaspomínala si Golejová.

Naopak, vnútorné obrady majú z hľadiska fotografa tú výhodu, že svetelné podmienky sú rovnorodejšie. Naopak, keď sa fotí obrad vonku, častokrát sú ženích s nevestou otočení k slnku a svadobčania, matrikárka a oddávajúci v protisvetle.

“Pred dvoma rokmi sme fotili svadbu v Senci uprostred leta. Bolo veľmi horúco, oddávajúci mal čierny oblek a doslova z neho tieklo. Keby ho postavili aspoň do chládku. Trvalo tridsať minút, kým sa celý obrad skončil. Ľutovala som ho,” skonštatovala fotografka.

09 snubenecke foto Rhodos

Pekné spomienky má aj na svadbu na gréckom ostrove Rhodos: „Mladomanželia si za miesto “činu” vybrali miesto pred pravoslávnou kaplnkou na kamennej terase s výhľadom na more. Bola nádherná, no opäť raz bolo veľmi teplo. Napriek tomu, že svadba sa konala 21. septembra, v tieni bolo asi 30 stupňov. Každý mal vo výbave fľašu minerálky, aby neodpadol.“

Článok z pera žurnalistky Dany Závadovej, nájdete na portáli ŽenaPravda.sk>>

—————————————————

.
Ako fotím svadby?
https://www.svadobna-fotografka.sk/category/fotogaleria/galeria-svadieb/
.
.

POZNÁMKA:

Moje články s rokmi overenými radami z praxe a tipmi ku svadbe, jej plánovaniu a úspešnému priebehu celej svadby nájdete>>

Tipy pre miesta svadobného obradu, ako aj aktuálne poplatky k obradom, nájdete>>

Ako vybrať kvalitného a overeného svadobného fotografa a kameramana? Konkrétne a dôležité rady nájdete>>