Absolventi 2016

 

absolventske symboly fotograf bratislavaPočas koncoročných fotení v slovenských školách sme v posledných rokoch zaznamenali zvýšený záujem aj o moderný trend – fotografovanie budúcich absolventov v estetických kostýmoch v duchu amerických škôl, či vysokoškolských magistrov.
Aby mali rodičia i učitelia školy predstavu aký výsledok, z fotenia v tomto kostýme, môžu očakávať, pripájam niekoľko ukážok portrétov štvrtákov (absolventov 1.stupňa ZŠ) a deviatakov (absolventov 2.stupňa ZŠ).
Fotografie sú určené do rodinného albumu pre rodičov a starých rodičov, ale niektoré triedy majú záujem aj o takéto fotografie pre budúce školské tablo triedy a aj pre vebstránku školy. Podobne je tomu aj počas fotení budúcich absolventov na stredných školách a gymnáziách.

 

 

Niekedy si budúci absolventi zvolia aj inú tému pre svoje fotky.
01ZS02ZS03ZS
Pre čo najvernejšie priblíženie ich predstavám, najskôr tento nápad spolu s triednym učiteľom prehodnotíme, odkonzultujeme a následne, vo vhodnom časovom predstihu, aj spoločne zrealizujeme  (ideálnym obdobím je apríl – máj, pred koncom školského roka).
Zaujímavou lokalitou pre jedinečné, niekedy i mierne uletené, fotky triedy býva aj interiér/exteriér mimo školskej triedy či budovy – v parku, v meste, na železnici, pri grafitoch, v múzeu, na hrade, v uliciach starého mesta…
Na mieste fotenia, vhodnom oblečení i rekvizitách sa dohodneme ešte vopred s triednym učiteľom, aby vedel včas informovať rodičov počas posledného aktuálneho rodičovského združenia. Niektoré zo zamýšľaných rekvizít i oblečenia vieme zapožičať i z nášho fotoateliéru v Bratislave.
Fotografovania sa zúčastňujú len žiaci triedy, s triednym učiteľom, a 2 fotografi (ja a môj manžel Peter).

 

01 fotenie v skole absolvent 4 rocnik

02 odchod zo skoly_4 rocnik

03 absolventske fotenie_fotograf bratislava

05 fotenie v skole

04 ukoncenie prveho stupna fotenie

06 absolvetka stvrty rocnik fotenie