Prváci 2015-16

 

01 prvaci fotenie 2016_fotografka bratislava

K neoddeliteľnej súčasti práce profesionálneho fotografa patrí aj fotografovanie kolektívov detí/žiakov/študentov na všetkých stupňoch škôl. Popri spoločných triednych fotografiách je na Slovensku zaužívané i individuálne fotenie jednotlivcov, a tiež skupinové fotenie s kamarátmi s ľubovoľným počtom osôb na výslednej fotke.

 

V rodinných albumoch rodičov a starých rodičov terajších prvákov isto nájdete, ako spomienku na najvýznamnejší medzník v živote každého z nich, čierno-bielu fotografiu z 1. ročníka s tradičnou, akoby predpísanou pózou – rukami položenými na školskej lavici, chránenú ešte hodvábnym papierom, síce už rokmi zažltnutú, ale o to viac cenenú pre krásne spomienky na detský vek. Nikomu z nás vtedy neprekážala uniformita, skrátka bol to štandard doby a fotilo sa šablónovito, bez fantázie a osobného vkladu fotografa.

 

Možno aj táto moja vlastná skúsenosť a albumová spomienka, keď som sa zamýšľala ako čo najlepšie a nekonvenčne nafotiť deti v škole, mi boli inšpiráciou, že takto fotiť nechceme  a nebudeme a súčasne som nám vytýčila smer – vymyslíme a nafotíme len pútavé, nápadité a vkusné zábery.  Preto v každom školskom roku, či v inej škole na Slovensku, spoločne s mojím manželom fotíme s inými obmenami a ústredný motív – žiačik, je na našich fotkách nielen esteticky naštylizovaný, ale zároveň aj dominantným a jedinečne krásnym. Z fotografie má vyžarovať aj radosť a láska. Len tak zostane takáto prvácka fotografia ozdobou rodinného albumu a aj po rokoch sa bude k nej rád vracať nielen fotený, teraz už dospelý človek, ale aj celá rodina. Veríme, že naše fotografie sa páčia každému, aj náhodnému divákovi, lebo sú spracúvané s láskou a citom k tejto profesii.
——————————–
Fotografovanie prvákov prebieha  na školách v ľubovoľnom období školského roku – niektoré školy ho volia už na začiatku septembra, inde ho spájajú s celoškolským fotením na konci školského roka. Ideálnym miestom je autentické prostredie triedy. Oblečenie a rekvizity na fotkách sú v našej réžii, ak rodič nesúhlasí s oblečením, dieťa fotíme v jeho oblečení.
Fotografie sú prioritne určené hlavne do albumu prváčika, jeho rodičov a starých rodičov.
V ponuke našich služieb patrí fotografovanie prvákov ako pridaná časť k spoločným foteniam tried školy. Rodičia žiaka si ho môžu, ale aj nemusia, priobjednať.
Do základných a stredných škôl cestujeme v rámci celého Slovenska. Štandardne fotievame kolektívy základných a stredných škôl v rozpätí od 20 až do 500 žiakov.

 

02 prvaci skolsky fotograf Golejova

04 fotenie v zakladnej skole

03 koniec skolskeho roku fotenie

07a prvacky slabikar fotenie

05 fotenie prvacikov zakladna skola bratislava

07b globus do skoly fotenie ziakov

06a fotografovanie ziakov prvy rocnik

07c prvacik v skolskej lavici_fotografovanie

06b skolske pomocky pocitadlo

07d chlapci v lavici skoly

06d prvaci fotky na tablo

 

FOTENIE PRVÁČIKOV V ZÁKLADNEJ ŠKOLE RUSOVCE

pani ucitelky zakladna skola

fotograf pre skolu

034

002 026fotenie prvakov zakladna skolaZS Rusovce fotenieskolsky fotograf golej golejova

.

Foto pozadia pre školské portréty