Fotenie psíkov pre útulky

 

V ateliéri  ma každoročne navštívi cca 100 psíkov a mačičiek – vyhodených, týraných, zúbožených, chorých, ale aj tých úplne malých, bezcitne odtrhnutých od matky, ktoré prežijú len vďaka pomoci náhradných ľudských rodín. Popri objednaných platených foteniach podávam preto svoju pomocnú ruku i organizáciám, ktoré ich zachraňujú a nikdy neoplývajú nadlimitnými finančnými prostriedkami. Vďaka pekným fotkám tak majú možnosť rýchlejšie, a podstatne ľahšie, nájsť pre ne nové domovy.

Pomáham takto už päť rokov bratislavskému OZ MAJME SRDCE, a som „dvorným“ fotografom aj pre OZ ZVEROKRUH z Ivanky pri Dunaji.

Každý z nás im môže byť nápomocný, či už formou vhodných darov, financií, veterinárnou starostlivosťou, prebratím zvierat do dočasnej starostlivosti, alebo záväzkom, keď sa rozhodne pre trvalú lásku a adoptovanie zvieraťa, s pocitom zodpovednosti na dlhé roky jeho života.

Obdivujem týchto ľudí, ktorí obetujú vlastný čas, rodinu, sily, energiu i financie na ich záchranu. A keďže aj zvieratá mám veľmi rada, ja som zvolila takúto  cestu pomoci. Teší ma, byť aspoň jej malou súčasťou. Nazvala som si ju „Charitatívny projekt pre bezbranných“.

 

 

Tento milý video darček mi pripravil a spracoval môj skvelý manžel Peter, keď prišiel náhodne za mnou v jedno víkendové poobedie do ateliéru :)
Je v ňom zachytená jarná foto návšteva dvoch jedinečných krásavcov – akoby dvojníkov z televíznych seriálov o chlapcovi meniacom sa v psa a z policajného Komisára Rexa.

Nižšie pridávam fotky, ktoré vznikli v to popoludnie a popis k fotkám som prebrala z albumov na FB, ktoré vytvorilo občianske združenie. Krátko po zverejnení obaja našli nové šťastné domovy. Nebolo divu, veď obaja sú okúzľujúci, len sa musela ich krása a ďalšie vlastnosti zviditeľniť pred svetom internetu:)

 

CHUCK Chuck Norris

alias princ Krasoň je asi 2 ročný perfektný bezproblémový, nekonfliktný, milý, depresie potláčajúci, života budiaci fešák so srsťou zlatou, ako tri vlasy deda Vševeda. Proste rozprávková bytosť.

Bol pravdepodobne vyhodený na ulicu, po odchyte dva mesiace v karanténnej stanici. Má hygienické návyky, je veselý a hravý. Hľadáme mu domov pri aktívnych ľuďoch, môže kľudne k deťom, potrebuje trvalý prístup dovnútra. Je to tzv. dokolenný psík, to znamená, že je kúsok pod kolená. Nachádza sa pri Bratislave. Do nového domova pôjde po podpise adopčnej zmluvy a zaplatení adopčného poplatku.

 

REXÍK

asi 2 ročný mix malinois, výška cca 55-60cm, zachránený z nevhodných podmienok. Povahou klasický malinois – aktívny, priateľský, spoločenský, priam si užíva ľudskú spoločnosť. Inteligentný, znášanlivý, za svojho človeka by aj život dal. Nakoľko prešiel niekoľkými operáciami labky, ktorá mu nakoniec bola zachránená, nikdy nebude môcť behať kilometre, alebo zvládať nejaké veľké záťaže.

Rád sa učí, rýchlo chápe, čiže bude vhodný do rodiny, ktorá ho i naďalej bude ,,zamestnávať“, ktorá mu dopraje pohyb vrámci jeho možností, nebude chcieť po ňom športové výkony, ktorá sa mu bude venovať po každej stránke ako členovi svojho tímu. Je vďačný, večne pozitívne naladený a pripravený splniť každé prianie svojho ľudského kamoša.

Hľadáme pre neho rodinku , ktorá bude Rexíka akceptovať takého aký je, bude naďalej pokračovať v jeho socializácii, výchove. Rex miluje cestu autom,  je očkovaný, čipovaný, kastrovaný, do domova pôjde po podpise adopčnej zmluvy a zaplatení adopčného poplatku.