Anna Bay

Anna Bay, NSW, Austrália

Pôvodne sa volala Hannah Bay, v súlade s legendou po lodi Hannah, ktorá údajne stroskotala na One Mile Beach v roku 1851, ale nikdy nebol identifikovaná.

Dedina Anna Bay je vstupnou bránou do Stockton Sand Beach – rozsiahlych piesočných dún a Birubi Point. Anna Bay je aj nákupným centrom, kde sa môžete predzásobiť  pre pobyt, aktívny oddych a pohyb v tejto čarovnej oblasti.

Birubi Point je najsevernejší bod z 32 kilometrov Stockton Beach, obľúbeným miestom pre surfistov a východiskovým bodom pre dobrodružné výlety rozsiahleho systému naviatych piesočných dún, ako najväčšieho pohyblivého pobrežného piesku na južnej pologuli.

Okrem toho sa dá dovolenka stráviť pozorovaním veľrýb a delfínov, rybolovom, potápaním alebo aktívnym oddychom  na 9-jamkovom golfovom ihrisku, či jazdou na džípe alebo 4-kolke po piesočných dunách. Za príplatok sa po nej môžete prejsť a vychutnať si tak okolitú krajinu i z konského alebo ťavieho chrbta.

One-Mile Beach v Anna Bay je skrytou oázou, ktorú možno nájsť prostredníctvom série piesočných ciest. Tie vedú k odľahlej pláži. Väčšina z One-Mile Beach je obklopená bušou, ktorá patrí do Tomaree národného parku.

 

Novšie zábery z tohto čarokrásneho prostredia nájdete z augusta 2012 v tomto albume