Svadobné dary

strom s peniazmi

Ste na zozname pozvaných hostí na svadbu najbližšej, či vzdialenej rodine, alebo ako dobrý priateľ, jej termín sa nezadržateľne blíži a Vy stále neviete ako sa svojím hostiteľom zavďačíte? Márne obiehate obchody a hľadáte vhodný dar alebo inšpiráciu? Možno ste to už dávno vzdali a pripravili si do obálky obligátny finančný dar, aj keď ste mali v pláne darovať niečo jedinečné a trvalej hodnoty, alebo aj niečo vtipné a netradičné, čo by mladomanželom pripomínalo práve Vás. Ešte stále sa môžete nechať inšpirovať tým, čo som na svadbách, ako svadobný fotograf, mala možnosť zažiť ja sama.  

Dary hodné kráľov
Také dary obvykle mladomanželia dostávajú od najbližších príbuzných – rodičov, alebo od dôležitých obchodných partnerov z biznisu. Patria sem symbolické poukážky s vysokým finančným obnosom na dostavbu domu, zariadenie bytu, svadobná cesta, víkendový pobyt na horách, v kúpeľoch, vo wellness centre, kľúče od bytu, domu, vysnívaného auta, či len výlet loďou.

Niektorým mladomanželom sa zavďačíte aj praktickým darčekom priamo pre ich jedinečný deň – predplatením služby svadobného fotografa a kameramana, zapožičanie svadobného veterána alebo limuzíny, pred a počas svadobného obradu.

Rodičia mladomanželov darúvajú svojim deťom aj rodinné dedičné šperky alebo nové, v podobe príveskov, retiazok, náušníc, náramkov, náramkových hodiniek…

Od rodiny a blízkych priateľov
Patrí sem vystúpenie umelcov počas svadobnej hostiny (folklórny súbor, kúzelník, iluzionista, orientálne tanečnice, ľudový spevák či zabávač, ľudová hudba, sláčikové kvarteto), nákupné poukážky do obchodných domov pre zariadenie domácnosti, vypúšťanie „Lampiónov šťastia“, polnočný ohňostroj, darovanie živých domácich miláčikov…

Svadobným darom pre mužov môže byť aj náradie pre jeho finančne náročné hobby a šport, ale aj , hodnotné knihy, náramkové hodinky, kravaty, zlaté a strieborné spony do kravát, strieborné gombíky ku smokingu.

Vtipné predmety a dary
Žartovnými predmetmi (niekedy aj s erotickým nádychom) sú tričká, šiltovky, kuchynské zástery, posteľná bielizeň, ale aj vystúpenie menej odetého tanečníka. Než sa rozhodnete pre takýto dar, najskôr sa uistite, že sa ním nikoho z obdarovaných nedotknete.

Pekné pôsobivé, vyvolávajúci hromadný smiech, isto patria i: zvitky toaletného papiera vo forme svadobnej poschodovej torty zabalené v celofáne, s pribalenými bankovkami a vtipným komentárom, kedy je potrebné ju rozbaliť, či svadobná poschodová torta z detských plienok, detská práčka naplnená zrolovanými bankovkami na prilepšenie rodinného rozpočtu a pratie špinavých peňazí, stromček umelý alebo živý obsiaty namiesto kvetov bankovkami,
blahoprajné kytice, kde miesto hlavičiek rozkvitnutých kvetov sú napichané zrolované bankovky, drevené dekoratívne truhlice plné mincí, tehly zlata – krabica obalená bankovkami, zaujímavý art obraz, kde sú namiesto olejomaľby prilepené bankovky vytvárajúce zaujímavý obrazec…

Umelecké diela
Obrazy, sochy, vázy, či misy sú taktiež ideálnym a zároveň praktickým svadobným darom ktorým, ak poznáte vkus mladomanželov, nemôžete nič skaziť. Môžu byť zakúpené alebo namaľované Vami, či na zákazku od majstra umelca.

Taktiež sa môžete zamerať na ich profesionálnu oblasť alebo  hobby. Aj takýmto predmetom sa vhodne zavďačíte mladomanželom. Ani nadrozmernou fľašou drahého značkového alkoholu alebo darčekovým košom nič nepokazíte.

Mladomanželov isto poteší aj dar vo forme digitálneho fotorámčeku, svadobného albumu, rámikov na fotografie, sady pohárov, tanierov…

Ďalšie zaujímavé rady a informácie na otázky, ktoré sa týkajú svadby a všetkého čo s ňou súvisí, nájdete v kategórii s názvom „Bedeker pre nevestu“

————————————————

.

Ako fotím?

https://www.svadobna-fotografka.sk/category/fotogaleria/

.

Ak Vás moja práca zaujala, a máte chuť zažiť skvelý deň s profesionálnym fotografom, napíšte na mail blanka@golejova.sk

V článku boli použité fotografie nafotené mnou, ale i mojim manželom Petrom Golejom ( www.fotograf-svadba.sk). Touto cestou mu ďakujem za ich poskytnutie.

Moja vďaka tiež patrí našim nevestám, bez ktorých pričinenia, by nevznikli spoločné nápady a neopakovateľné úžasné momentky, ktoré prispeli k dokonalej a výstižnej  ilustrácii mojich textov, venovaných práve vám, ktorí ich čítate a mnohým sú neoceniteľnou pomocou.

Pre kopírovanie, prenos, šírenie, alebo publikovanie akejkoľvek časti textu, nielen priložených fotografií, z mojej webovej stránky sa vzťahujú všetky ustanovenia platného autorského zákona, a je to možné len po písomnom súhlase autora textu.