3.ročník Konferencia ES

Konferencia Udrzatelnost vo vystavbe 2013

25. apríla sa v kongresovej sále Slovenskej sporiteľne v Bratislave konal  3. ročník medzinárodnej odbornej konferencie s názvom „Udržateľnosť v architektúre a vo výstavbe“, ktorú už po 3. rok organizuje Vydavateľstvo Eurostav. Konferencie sa zúčastnili architekti, projektanti i ďalší odborníci z oblasti architektúry i stavebníctva. Aj tento rok, okrem slovenských odborníkov na udržateľnú architektúru, predstavili významní odborníci z Anglicka, Francúzska, Rakúska i Nemecka svoju tvorbu, trendy  a postoj k udržateľnej architektúre.

Podrobnejšie informácie nájdete na webstránke vydavateľstva >>

konferencia stavebnictvo a architektura>>

Arch Lalikova Vydavatelstvo EUROSTAV

konferencia pohlad do saly

Vydavatelstvo konference

konferencia zaverecna diskusia

Viac fotografií z tejto zaujímavej konferencie nájdete >>

 

CENA VISIO 2020

Cena VISIO 2020 za rok 2012_2013

Spoločenský večer sa niesol v duchu odovzdávania Ceny VISO 2020 (cena časopisu Eurostav). Tento rok sa konal už po druhýkrát. CENA VISIO 2020 je ocenenie za významný čin v udržateľnosti v architektúre a vo výstavbe. O udelení  CENY VISIO 2020 a laureátovi rozhodovala 3-členná porota, zložená z odborných garantov konferencie – prof. Roberta Špačka z FA STU Bratislava, prof. Dušana Petráša zo SvF STU Bratislava a šéfredaktorky Vydavateľstva EUROSTAV Ing. arch. Dariny Lalíkovej.

Porota udelila CENU VISIO za rok 2012-2013 projektu “zeleného” multifunkčného centra CENTRÁL v Bratislave. Ten, ako prvý obchodno-spoločenský komplex, získal aj certifikát LEED (silver) na Slovensku aj v strednej Európe. Cenu VISIO 2020 si na pódiu v átriu SLSP prišli osobne prevziať za investora  Immocap Group, a. s.,  Ing. Peter Lukeš, za  návrh architektonického riešenia  Ing. arch. Ivan Kubík z architektonickej kancelárie Ateliér Ivan Kubík, s. r. o. a za zabezpečenie certifikácie v systéme LEED Ing. Vladimír Vicena zo spoločnosti e-Dome s. r. o.

Viac o tomto okamihu nájdete>>

Pre kopírovanie, prenos, šírenie, alebo publikovanie akejkoľvek časti textu, nielen priložených fotografií, z mojej webovej stránky sa vzťahujú všetky ustanovenia platného autorského zákona, a je to možné len po písomnom súhlase autora textu.