Jazdecký klub v Marianke

 

074 Jazdecky klub Marianka

Kone a ľudia patria od nepamäti  k sebe. Spočiatku slúžili len ako pracovný nástroj, časom aj ako priatelia, či spoločníci. Život s nimi, a pri nich, ich ladný krok, úprimný pohľad, dôstojné držanie tela, schopnosť porozumieť človečím gestám i reči tela je to, čo ich robí tak neodolateľnými. Aj ten, kto sa ich bojí, má v ich blízkosti podmanivé nutkanie pohladiť  ich alebo si na nich zajazdiť.

Kôň je vysoko inteligentným zvieraťom, ktorému musí jeho majiteľ, tréner, jazdec i ošetrovateľ porozumieť, prispôsobiť sa jeho spôsobu komunikácie, rituálom i konskej osobnosti, len tak človeka prijme po výcviku za rovnocenného partnera. Presne takým smerom sa uberajú aj v JK Marianka, kde koňom dožičia cez deň dostatok pohybu, rozptýlenia, zábavy i slobody, ale zároveň i prepotrebného výcviku a tréningov na preteky.

Pre mestského návštevníka úžasného ranču uprostred Malých Karpát  je pobyt priam balzamom na dušu, resetovanie mysle, skvelý relax a oddych. Vrelo odporúčam! Zažili sme tam úžasný víkend a zvieraciu spoločnosť nám robili aj psy, mačky, mačiatka, kozy, ovce, králiky a prasiatka.

Ďakujem predovšetkým Hanke Benediktovej, slov. reprezentantke vo vytrvalostnom jazdení, z OZ JK Marianka,  za možnosť pobudnúť s ňou a jej spolupracovníkmi,  ako aj za možnosť zoznámiť sa s prácou  „slovenského zaklínača koní“ pána Merku, a tiež manželovi Petrovi za pomoc pri fotení rýchlych a krásnych koní.

Viac o koňoch a ľudoch nájdete aj v tomto albume>>>

Na kopírovanie, prenos, šírenie alebo publikovanie priložených fotografií a textu sa vzťahujú všetky ustanovenia platného autorského zákona.