Lex

 

Psíka Lexa (v dočasnej starostlivosti počúva na meno LARGO) som navštívila začiatkom novembra, a to za účelom nafotiť s ním profi portréty, nech sa ukáže svetu aký úžasný prerod zaznamenal za 2,5 mesiaca pod vedením Janky, ktorá ho má v dočasnej starostlivosti.
Popri fotení som sa dozvedela o celom smutnom príbehu tohoto psíka. Bolo mi ho nesmierne ľúto. O to viac obdivujem Janku, čo s ním dokázala za tak krátky čas- z Larga sa stal mladý krásny psík tešiaci sa zo života, s dušou psieho mladíka.
Largo-Lex je k cudzím zatiaľ ešte opatrný, má hlboko v pamäti vrytú traumu z pobytu v cigánskej osade, kde sa asi dostal nelegálnou cestou. Našťastie sa už z toho spamätáva.
Držím mu palce, nech si čoskoro nájde milujúcu rodinu a prežije dlhý, krásny, spokojný psí život. Zaslúži si už len lásku a radosť zo života!
Lexov zdravotný stav bol už uspokojujúci, ale zmenilo sa
Lex svoj boj s chorobou 11.4. 2015 prehral

WBG_0024

Citujem z FB stránky o Lexovi (júl – november 2014):

„KRÁSNY, MOHUTNÝ PSÍK LEX BEZ DOMOVA!!!!

Lex k nám bol privezený v hodine dvanástej. Jeho stav bol katastrofálny a nechýbalo veľa a neprežil by.
Dnes je z Lexa krásny, mohutný psík avšak následky zanedbanej starostlivosti sú evidentné.
Bolo zistené, že Lex je alergik, testy ukážu, na čo konkrétne alergiu má, stav jeho kĺbov je tiež veľmi zlý. Degenerácia chrupavky na prednej labke, ktorá sa musí čo najskôr zákrokom odstrániť, najhoršie sú na tom zadné labky – displázia 4 stupňa.
Aj napriek tomu je to psík, ktorý si zaslúži šancu, asi sa nedožije staroby, ale mal by spoznať, čo je to mať rodinu, do ktorej patrí. Nájde sa aj pre Lexa niekto, kto mu dá domov? Je to len ročný psík, trošku bojazlivý, ale pre ľudí, na ktorých si zvykne bude úžasným spoločníkom. Je navyknutý na pobyt vo vnútri, ideálne by sa cítil v RD, kde by mal aj výbeh. Má 100% hygienické návyky.“

WBG_0046

WBG_0063

WBG_0090

WBG_0072

Largo_Lex Majme srdce sk

WBG_0095

WBG_0099

WBG_0106

WBG_0105

WBG_0104

WBG_0109

WBG_0110

Lex hlada domov

Pre kopírovanie, prenos, šírenie alebo publikovanie priložených fotografií a textu sa vzťahujú všetky ustanovenia platného autorského zákona.