Domov pre Ramzesa

 

WBG_0219

 

Včerajšia októbrová slnečná nedeľa, a vlastne celý víkend, sa u nás niesla v klasickej pracovnej atmosfére venovanej foteniu detí a rodiniek. Medzi tie sa mi podarilo vsunúť aj fotenie Ramzeska, ktorému sa rozhodli spoločne pomôcť dve úžasné dievčatá – Lenka s Terezkou, jedna dohodla podrobnosti so mnou, a druhá nám ho priviezla až zo Skalice, kde sídli útulok pre zvieratá.
Ramzesko je totiž už tretím rokom jeho obyvateľom (od júna 2013!). Nie že by sa sťažoval, a porovnával ho s tým pôvodným neľudským domovom v rómskej osade v Krásnej Hôrke, len nečakal, že v útulku strávi tak dlhú dobu a sen o milujúcom domove, ktorý mu po prevoze sľúbili dobrí ľudia, sa nejako nedarí naplniť.

Pritom sa každé ráno prebúdza s nádejou, že si už pre neho príde nový pán. Naučil sa všetkému, čo sa od neho očakáva a napriek tomu nikoho nezaujal. Má krásny úsmev, oddané oči, šľachetné srdce a vernosť v krvi. Aj vzhľadovo pôsobí krásne, veď je mixom jazvečíka s loveckým psíkom.

Svoje nároky ma minimálne – len kúsok strechy nad hlavou, plnú misku, výbeh v oplotenom dvore a jedno veľké ľudské srdce (môže ich byť aj viac), ktoré ho nezradia ale zaradia k členom ľudskej svorky!:)

Prosím zdieľajte Ramzeskove fotky s priateľmi, podeľte sa s jeho prianím a jeho psími snami, nech nájde aj on, ako veľa ďalších psíkov pred ním, svoje šťastie a spoločne mu tak pripravíme krásne nielen tohoročné Vianoce, ale aj každý ďalší deň v novom domove! ĎAKUJEM za neho a v jeho v mene!:)

Záujemca môže písať na mail: utuloksi@gmail.com

WBG_0201 WBG_0203 WBG_0206 WBG_0207WBG_0212 WBG_0218 WBG_0216 WBG_0228 Ramzes WBG_0243 WBG_0245 WBG_0233 WPG_0301 WPG_0268 WPG_0270