Jurko a vlk

 

Tento zaujímavý projekt fotenia chlapca s vlčicou vznikol úplnou náhodou, keď Jurkova mama hľadala na oslávencovu budúcu tortu fotku vlkov, do ktorých je doslova zbláznený. Mala v pláne vytvoriť z nich koláž pre jedlú fotografiu.

Navrhla som jej však skutočné fotenie s krotkou 2-ročnou Chiarou, ktorú fotievam s jej ľudskou svorkou. Je krásnou predstaviteľkou plemena československého vlčiaka. Jurko nám však uveril, že „vlka“ mu mama zapožičala zo ZOO, a priviezla ho na fotenie jeho ošetrovateľka. Neopísateľnú radosť, skoro 9-ročného chlapca, s emóciami z osobného stretnutia s vlčicou vystihujú fotografie úplne perfektne. Fotenie bolo pre neho najkrajším darčekom a celé si ho veľmi užíval. Prejavil aj neskutočnú lásku k cudziemu zvieraťu, bez akejkoľvek stopy strachu. Istotne preto, že doma je na zvieratá a psov navyknutý.

Verím, že nám v dospelosti, až sa dozvie skutočnú pravdu o divom vlkovi, prepáči a moje i mamine klamstvo, vezme so žartom, ako nezabudnuteľnú príhodu.

PS: Týždeň po fotení, jeho narodeninovú tortu následne zdobila jedna z fotiek s vlkom. Istotne ešte mnohé noci, po tomto nevšednom zážitku, sa mu snívalo o nevšednom víkendovom prekvapení:)