Fotky do knihy

V živote každej ženy-matky sa nájdu viaceré významné udalosti, ktoré sa v reále nedajú udržať celoživotne. Sú určené len do istého času, ale zato krásne, veľmi emočné a hlavne nezabudnuteľné.
Okrem pôrodu je to aj obdobie dojčenia, ktoré dáva dieťatku nielen pocit istoty, bezpečia, tepla, nasýtenia, lásky, zdravia…, ale vytvára aj nezameniteľné citové puto medzi nimi dvoma.

V každej mame, ktorá vychováva dieťa s láskou, zanechá doživotne tie najkrajšie spomienky, nech by bol pôrod akokoľvek komplikovaný, dojčenie bolestivé, zdĺhavé a s rôznymi prekážkami. Muži na ich mieste by to už dávno vzdali, ale mamy sú mamy, a pre dobro vlastných detí, podstúpia aj nemožnééé.

Môj hold všetkým mamám, ktoré obetovali predošlú vlastnú kariéru, a vymenili kľudné noci, vlastné pohodlie,  za materské domáce povinnosti, venujú sa výchove a zdravému rastu svojich detí, vzdávam tým, čo mi je najbližšie – cez krásu fotografie mama-potomok! Cez fotografie, ktoré tie nevratné okamihy emotívne zmrazia na celú večnosť!

Ďakujem vám všetkým, milé mamy, ktoré so mnou do projektu o dojčení idete, a nehanbíte sa ukázať, že ste na seba a svoje terajšie poslanie patrične hrdé.Svojim počinom ukazujete príklad ďalším mamám, ktoré neznalé informácií k prospešnosti dojčenia, ho podceňujú, zaznávajú, dajú sa ovplyvniť spoločenskými zastaranými predsudkami,…!

Moje poďakovanie patrí aj Katke – autorke pripravovanej knihy o dojčení, ktorá ma oslovila s nezištnou spoluprácou, a aj môjmu manželovi Petrovi, ktorý vždy stojí pri mne, mojich plánoch, a aktívne mi pomáha:)

  

 

Cez tento album prinášam ukážky fotografií s mamičkami dojčiacich detí, všetky vznikli /vznikajú v období marec – apríl 2018, a sú silnými kandidátmi pre ilustračný materiál do pripravovanej jedinečnej knihy, o úlohe širšej rodiny a okolia v úspech dojčenia, s pútavým názvom Dojčenie slovom aj písmom – Nebuď tá, ktorá to vzdala!“, od zakladateľky a koordinátorky projektu Dojčiť je in – Kampaň za zdravšiu generáciu, Katky Brňákovej.

Obsahom mojej spolupráce s dojčiacimi maminkami,  je nežná séria zachytávajúca krásu spoločných okamihov, vzájomnú rodinnú lásku, puto medzi matkou a dieťaťom, ich emócie počas dojčenia.

Po skončení projektu bude autorka knihy stáť pred neľahkou úlohou – vybrať do nej tie najpôsobivejšie zo všetkých ponúknutých, a to hneď od troch oslovených slovenských fotografov. Jedným z nich je aj náš rodinný ateliér :)

fotenie matiek pre knižnu novinku

 

15-mesačný Filipko s mamou

dojcit je in

 

Vilmuška 24mesiacov – pre dojčiacu mamu je dôležitá aj podpora najbližšej rodiny

12-mesačná Sophia s mamou

dojciaca mama cit emocie

 

Laura 9 mesiacov

 

Kristínka 18 mesiacov

 

Natália 3roky a Amélia 11,5 mesiaca

 

Miško 2 roky