VIANOCE 2018 v ateliéri

 

ako fotime vianoce

Aj tento rok na vás všetkých čakalo v ateliéri veľa prekvapení. Pripravili sme kopu snehu aj smiechu. Nové pozadia s témou zimy, sa už „zabývali“, pribudli k nim aj ďalšie nove a krásne rekvizity. Mohli ste sa tešiť na malých anjelov, čertov, rybárov vianočných kaprov, korčuliarov, sánkarov, pri výrube vianočného stromčeka s diviakom – v duchu reklamy vianočnej kofoly, so Santa Clausom/Mikulášom, sobmi, jeleňmi, ľadovými medveďmi, tučniakmi, snehuliakmi, divou kačicou, polárnou i klasickou líškou… ale aj pri klasickom vianočnom stromčeku, či krbe s kopou darčekov.

Zaujali i vianoční kuchári a pekári, keď piekli bábovku, koláče, mafiny, a ako podmaz im hrala Jarošova Vianočná pekáreň:) Obľube sa tešila i vianočná pošta!:)

Za tie roky, čo fotím sa z vianočných rekvizít a pozadí nazbierala už celkom slušná zbierka, a ďalší rok pribudnú ďalšie:)

 

Nový krb slávil svoju premiéru vo viacerých alternatívach!

vianoce 2018 Bratislava

 

 

 

 

Aj tatovia sa pridali do pečenia s deťmi :)

 

Cez víkend pri fotení sme písali aj listy Ježiškovi, či Santa Clausovi :)

Adelka sa rozhodla pre písací stroj, tak veríme, že Ježiško ocení jej estetiku a obdarí ju na oplátku krásnym vianočným prekvapením. To najcennejšie však už dostala skôr – v podobe malej sestričky Lindy:)

 

Viky nám svoje priania nestihla povedať, bola usilovnou pisateľkou, a ešte lepšou modelkou. Tiež patrí k mojim foto stáliciam a už sme za tie 4 roky celkom zohraný tím.
Som z nej vždy nadšená – ako rastie do krásy a zároveň si ponecháva nežnosť a jemnosť, ktorá vyžaruje z každej fotky:)

 

Takto vzorne písala list Ježiškovi Natalka. Som zvedavá, či sa jej splní všetko, čo napísala. Bola ako vždy veselá a akčná – listy lietali ateliérom za jej úžasného smiechu:)

Milujem túto rozkošnú bábiku, a som potešená vždy, keď spolu fotíme!

 

Pieklo sa, varilo i oddychovalo pri krbe pri šálke teplého čaju, či kakavka. Tento raz aj s väčšími deťmi :)

 

 

V „stopách“ Jarošovej VIANOČNEJ PEKÁRNI, sa varilo a pieklo s radosťou všetkých zúčastnených:) Na moje prekvapenie sa hlavne chlapcom pečenie páči:)

 

 

Pri výlove vianočných kaprov boli deti celkom sebestačné, hrdinsky sa držali aj pri 10kg kaprovi, niekde museli pomáhať i rodičia s podberákom. V decembri ku kaprovi KAROLOVI a menšiemu KAJKOVI, pribudol ďalší benjamínok kapor BEN, a absolvoval fotenie s malým Alexom. Budúci rok sa naučíme chytať aj do rybárskej siete:)

 

Na rybníku sa dá i športovať, nielen kaprov loviť :)

 

 

 

 

Kto uprednostnil pohodu a teplý interiér, mal k dispozícii krb s dekoráciami:) Konali sa tam rodinné stretnutia i pyžamové party:)

 

 

 

 

Pre zasnených romantikov čaká pri krbe aj tento „Modrý sen“

 

S týmito pozadiami vyčaríme za pomoci sánok, lavičky, stromčekov, lyží, korčulí, snehuliaka, anjelikov, či ľadových medveďov, tučniakov a sobov, pravú zimnú atmosféru!

 

Zasnežený brezový plot sa tešil tiež obľube. Deti pred ním perfektne vynikli v červenej farbe a zimných outfitoch:)

 

 

Na svoje si prišli nielen milovníci zasneženej scenérie, ale klasických Vianoc pri stromčeku!

 

Vyzdobený vianočný stromček, ktorý je súčasťou vynilového pozadia, si tento rok našiel svoje TOP modely :)

 

Neplánovane som opäť objavila čaro jednoduchosti v tomto pozadí a deti v ateliéri i v materských škôlkach boli z neho nadšené, hádam viac ako ja :)

 

Aj strieborný vianočný stromček s farebnými odleskami bol žiadaným artiklom:)

 

Minuloročná vianočná izba tiež zažívala recesiu nielen v ateliéri, ale i v materských školách:)

 

Zlaté odlesky si pol roka poležali v kúte ateliéru, až som sa pred Vianocami odhodlala, že s nimi niečo nafotím. Výsledok je ešte lepší ako som očakávala, a deti s týmto pozadím majú vskutku očarujúce fotky:)

 

Vianoce v modrom – modré zasnežené dvere, modré snehové gule, modrá obloha:)

 

Aj keď nám v Bratislave nechcelo zasnežiť, idylku navodilo zakaždým toto nebíčkovo modré pozadie so zasneženými halúzkami:)

 

Pozadie so snehovými guľami nechávalo vyniknúť každé fotené dieťa. Fotky sú nežné a jasné, preto sa s ním nemienim rozlúčiť ani v budúcom roku:)

 

Korčuliarom/lyžiarom sa tento rok tiež darilo. Po dlhom tréningu sa museli posilniť aj dúškom horúceho čaju a pokračovali sme ďalej:)

 

Deti zažili v ateliéri i riadnu zimnú sánkovačku a guľovačku. Pozrite aké boli z toho nadšené:)

 

Obrovský Mesiac v splne, a ešte k tomu na horách! Niečo pre odvážnych chlapcov a skutočných chlapov, ktorí sa neľaknú ani divej zveri :)

 

Pokľudný deň v zasneženom lese pristal hlavne malým slečnám:)

 

 

Našli sa i obdivovatelia vysokohorského pásma s nádherne zasneženými smrekmi – pozadie pripomína reálnu scenériu Vysokých Tatier, a preto je všetkým  na fotkách tak srdcu blízke:)

 

Za oknom riadna chumelica, ale deťom od radosti neprekážal ani mráz, ani chlad.

 

Obloha plná hviezd – aj takto môže vyzerať vianočné fotenie s romanticky založenými dievčatami.

Toto pozadie milujem, je noblesné a multifunkčné, nielen pre Vianoce. Spoločne s malou modelkou Viki sme mu pridali ďalšiu dimenziu:)

 

Pre obdivovateľky rozprávkových postavičiek napr. aj FROZEN, som rada nafotila takúto sériu:)

 

„…ja už nemusíííím, ja ho už vidííííím“ – takto veselo nám bolo v ateliéri ešte aj 2 dni pred Štedrým dňom:)

Súrodenci Tomáško a Anetka sa s chuťou zhostili svojich filmových rolí z vianočnej reklamy na Kofolu – v lese hľadali najkrajší stromček, pilovali ho, naložili na sane, a aj reklamné prasiatko im s radosťou pomohlo :)

 

Dokonca aj vianočné 2. narodeniny malého Tobiho sme oslávili v ateliéri:)

 

Predtým sme však ešte stihli nafotiť aj vianočné fotky

 

Veselé trio súrodencov – Braňo, Ivka a Evka, prišli opäť po roku. Za ten čas veru riadne podrástli:)

 

A to som ani zďaleka neskončila vo vlastných nápadoch:) Deti i rodinky mali ešte ďalšie krásne scény!

Hoci sa koniec roka neúprosne blíži, a skutočné Vianoce sú už pred dverami, pomaly odkladám do skladu všetky rekvizity, neodkladám však svoje plány! V tejto chvíli nosím v hlave nové vízie pre ďalší rok.

Táto štvorica vianočných pozadí po sviatkoch pricestuje do ateliéru a začiatok príprav na Vianoce 2019 sa pre mňa začne už s príchodom Nového roku!:)

Máte sa na čo tešiť už teraz!!!