Ukážka obsahu fotokníh

Pre záujemcov o zhotovenie fotokníh je pripravený malý prierez pre štandardné 24-stranové knihy. Teda ukážky ako môžu byť dodané/spracované fotografie rozložené na 12-tich dvojstranách.

.

VNÚTRO FOTOKNIHY

Pri veľkom počte fotiek dávame prednosť kolážam (súbor vhodne zakomponovaných fotiek do jedného celku). Len cca 2-3 fotografie, orientované väčším rozmerom na šírku, individuálne umiestnime na dvojstranu – obvykle tie najkrajšie zábery, alebo pre klientov „srdcu najbližšie“. Odporúčaný počet je min 30 ks, optimálne 35-37ks, pri reportážnych fotografiách z rodinných osláv/svadieb/krstov… (50 a viac kusov) je možné do knihy buď vsadiť viac koláží s ponukou väčšieho množstva fotiek, alebo pridať listy do knihy a získať napr. aj 48-stranovú knihu.

Pri menšom počte fotiek a s orientáciou na šírku/výšku, ak dovolí ich dodaný počet, osadíme väčšinu fotiek  orientovaných na šírku do jednotlivých dvojstrán. Aspoň pekne vyniknú. Zvyšok fotiek sa snažíme vhodne vsunúť do koláži. Odporúčaný počet je v tomto prípade minimálne 20ks.

Pri malom počte fotiek vystačíme s orientáciou fotografií buď na šírku, alebo výšku, a ich individuálnym rozložením na dvojstrany. V takomto prípade postačí pre vnútro knihy 12ks zaujímavých záberov.

.

OBAL FOTOKNIHY

Nezabudnite, že každá kniha má aj obal. Pri dostatočnom počte dodaných fotiek dávame na prednú stranu špecifickú fotografiu príznačnú pre tému obsahu knihy. Tá sa už vo vnútri nemusí vyskytnúť, ale sa aj môže ešte zopakovať. Pri menšom počte fotografií sa úvodná obalová fotografia zopakuje aj v knihe.

Zadná strana obalu môže, ale aj nemusí, obsahovať fotografiu.

.

FORMÁT FOTOKNÍH

Pre malý, a menší, počet dodaných fotografií  nie je rozhodujúci zvolený formát. Jediným hľadiskom pre ich výber bude nízky cenový rozdiel, a tiež odporúčanie, že každá fotografia ukáže viac pri jej väčšom formáte.

Pri väčšom, a veľkom (cca 45ks), počte fotografií s použitím viac koláží, a v nich s väčším množstvom fotiek, už nie je možné pri formáte A5 dať dostatočne vyznieť fotkám v kolážach. Preto v tomto prípade odporúčame voliť formáty A4.

Ak to možnosti a ponuky tlačiarenských firiem dovolia, aj formát A3.

.

.

.

.