Typy postáv a výber odevu

.

.

Každý z nás ľudí je individualitou. Týka sa to nielen prežívania skutočnosti, životnými skúsenosťami, postojmi, názormi, ale aj napr. anatómiou a tvarom tela, ktorá je danou už pred narodením, geneticky od našich predkov. S takouto „nedokonalosťou“ vlastného tela sa musíme zmieriť a naučiť korigovať vhodným oblečením.

.

Aké typy postáv prevládajú u ľudí?

Tvar postavy odborníci najčastejšie prirovnávajú ku tvarom ovocia, či geometrickým útvarom (jablko, hruška, trojuholník, obrátený trojuholník / jahoda, pravítko / banán, presýpacie hodiny, kruhové lízatko – lollipop, diamant… a od nich dostali aj ich názvy.

.

Ako odevom dokážeme vizuálne upraviť postavu?

Ku každému typu prináleží odporúčaný najvhodnejší strih odevu (šiat, sukní, blúz,..), rozhodujú aj kilogramy, prerozdelenie tuku na jednotlivých partiách tela, a tiež výška postavy.

Máme na výber z viacerých možností: pokial je nespokojnost dosledkom nadváhy a nezdravého životného štýlu, dá sa schudnúť, pokiaľ je nespokojnosť operovateľnou a máte dosť financií na plastického chirurga, zákrok to dá do poriadku. Ale pokila sa to týka veľkosti postavy, šírky panvových, stehenných, lýtkových kostí, alebo hrudného koša. Jediným spôsobom ako sa s osobným problémom vysporiadať, bude zmieriť sa s daným faktom a hladat opické korekcie pomocou vhodného odevu – strihu, dĺžky, materiálu, vzoru a farby.

.

Aké sú ďalšie možnosti pre korekciu postavy?

Poradí Vám veľa módnych časopisov, odborných článkov, internet…, tiež dobrý stylista ak sa mu zveríte do rúk, menej často aj dobrá kamarátka (tie to nie vždy musia myslieť úprimne), rodina, ale hlavne triezvy úsudok, sebakritika, zdravý nadhľad, roky skúseností a aj dobré veľké zrkadlo.

.

Kde hľadať informácie k vhodnému oblečeniu?

Odporúčam každému pokiaľ doteraz vlastnou skúsenosťou neprišiel na druh oblečenia vhodného pre jeho postavu, sústrediť sa na informácie z kníh, časopisov, či internetu. Je ich už nepreberné množstvo.

.

Rozšírený opis ženských postáv

.

Výber vhodného oblečenia podla typu postavy i poprsia

.

Výber šiat podľa typu postavy

.

Výber druhu nohavíc podľa druhu postavy

.

Výber vhodnej sukne podľa druhu postavy

.

Výber vhodných šiat podľa druhu postavy

.

Výber svadobných šiat podľa druhu postavy

.

Výber plaviek podľa druhu postavy

.

Niečo z histórie módy

Ako sa oblect na rodinné fotenie

ako sa obliect na portrétne fotenie

Ako sa obliecť na tehotenské fotenie

ako vhodne kombinovať farby oblečenia

Ako fotím?

https://www.svadobna-fotografka.sk/category/fotogaleria/