Ako obliecť deti na svadbu

Deti na svadbe, obvykle vo veku 2 rokov a viac, bývajú nielen milým spestrením významnej rodinnej udalosti, ale kto takú svadbu zažil na vlastnej koži, isto ocení aj istú originalitu celej akcie. Malé družičky i družbovia si užijú deň v duchu detského karnevalu a osobnej dôležitosti, keď ich rodičia oblečú do slávnostného oblečenia, o čom ich rovesníci môžu neraz len snívať.

slavnostne oblecenie dieta svadba

Kópia nevestiných svadobných šiat, jemné pančušky, lakové sandáliky, kytice a košíčky, s lupeňmi ruží, z nich vyčaria silnú konkurenciu i samotnej neveste. Mnohí z rodičov týchto detí vsadia na dokonalý look aj cez slávnostný detský účes a z malých slečien sa stanú roztomilé bábiky, ktoré po celý deň neujdú zvýšenému záujmu nielen profesionálneho fotografa, ale i všetkých zúčastnených hostí (zaujímavý príklad pre čarovné mladé družičky nájdete v tomto detskom svadobnom  albume).

 

MALÉ DIEVČATKÁ

Výberom farebného ladenia šatočiek pre dievčatká dnes už nik nie je ničím limitovaný, jedine ak, tak samotnou nevestou, ktorá môže od hostí preferovať farbu hodiacu sa k jej šatám alebo farebnému štýlu celej svadby.

druzicky oblecenie svadbasvadba oblecenie druzicka

Ku klasike svadobného odevu pre malé slečny môžme zaradiť ponuku z požičovní svadobných šiat, karnevalových kostýmov alebo aj značkových svadobných salónov. Veľa mamičiek nájde niečo aj za bagateľ z ponuky detských bazárov alebo výpredajov mimo slovenských svadobných obchodných domov, alebo zvolí nákup cez internetové obchody.

Z materiálov boduje čipka, hodváb, zamat alebo padavé materiály. Výnimočnosť detského oblečenia podčiarknu často aj farebné alebo korálkové a perličkové aplikácie i doplnky. Sukne alebo šaty sa zvyknú , ako pre šaty dospelých, vystužovať krinolínou alebo spodničkou so všitými  kruhmi. Šatočky majú najčastejšie strih korzertový, empírový alebo do tvaru „A“. Dĺžky šiat sú ľubovoľné, od Mini po Maxi.

Malé slečny sa cítia skvelo aj v nariasených šatách alebo bohatých sukniach s priliehavým topom, ktoré k nám, vďaka internetu prenikli pod názvom TUTU sukňa. Celé sú z farebného tylu a vyzerajú na nich fantasticky.

Nerozlučné doplnky k odevu – aby sa malé slečny cítili naozaj dokonalo, k šatočkám patrí i slušivý klobúčik, bolerko, koráliky na krk, a náramok na ruku, ale aj veľmi módna čelenka s kvietkom v štýle „vintage“. Do ruky malá kabelka alebo košík, na nohy v lete sandáliky, v chladnejšom počasí detské lodičky alebo čižmičky. K nim kabátik alebo kožuštek.

 

MALÍ CHLAPCI

Malých chlapcov ich mamy, vo svadobný deň, najčastejšie oblečú do slávnostných mini oblekov. K nim patrí biela košeľa, detská viazanka/kravata alebo motýlik a ozdobná vreckovka v hornom vrecku. Niektoré z nich, hlavne v letnom období, zvolia k nohaviciam alternatívu v podobe priliehavej pánskej vestičky. Nezabudnú prizdobiť klopu ich saka aj svadobným pierkom.

oblecenie chlapca na svadbuoblecenie chlapca na svadbuchlapcenský oblek na svadbu

Oblek už v dnešnej dobe nie je problém dokomponovať aj slávnostnými lakovými topánkami. Pre nevesty so zahraničnou účasťou je bežným javom mať mladých družbov zladených so ženíchom, a všetko čo k tom patrí, teda pre anglického džentlmena žaket a nerozlučné doplnky k nemu. Pre škótsku svadbu kilt.

Ku chladnejším dňom patrí k slávnostnému outfitu aj kabátik, čiapka, šiltovka, klobúk, ozdobný šál, rukavice.  Nezabudnúť vhodne farebne i materiálovo a štýlovo zladiť s oblečením.

Ukážky vhodného oblečenia pre deti, v deň svadby, nájdete v albume „Dieťa a svadba“

————————————————

.

Ako fotím?

https://www.svadobna-fotografka.sk/category/fotogaleria/

.

Ak Vás moja práca zaujala, a máte chuť zažiť skvelý deň s profesionálnym fotografom, napíšte na mail blanka@golejova.sk

V článku boli použité fotografie nafotené mnou, ale i mojim manželom Petrom Golejom ( www.fotograf-svadba.sk). Touto cestou mu ďakujem za ich poskytnutie.

Moja vďaka tiež patrí našim nevestám, bez ktorých pričinenia, by nevznikli spoločné nápady a neopakovateľné úžasné momentky, ktoré prispeli k dokonalej a výstižnej  ilustrácii mojich textov, venovaných práve vám, ktorí ich čítate a mnohým sú neoceniteľnou pomocou.

Pre kopírovanie, prenos, šírenie, alebo publikovanie akejkoľvek časti textu, nielen priložených fotografií, z mojej webovej stránky sa vzťahujú všetky ustanovenia platného autorského zákona, a je to možné len po písomnom súhlase autora textu.