Aj agentúry zavádzajú…

 

Kradnutá fotografia použitá bez súhlasu autora

 

Pýtate sa ako?

Nie je Vám jasné v čom?

Prečítajte si celý text a informácie v ňom, možno sa následne rozhodnete pre inú agentúru, ktorá bude korektne vystupovať nielen za mojím, ale aj vašim, chrbtom a nebudete  po svadbe riešiť problémy, ktoré vám vyrobí!

Viac informácií o tejto fotografii sa dozviete i na stránke môjho manžela v tomto článku.

 

Prvú neblahú skúsenosť s nepríjemnými praktikami svadobného štúdia ELIZABETH AG, s.r.o. a jej majiteľkou, máme od fotenia svadby v Botanickej záhrade z roku 2003, odkedy sa náš fotomateriál vyskytol v prezentačných albumoch ponúkajúcich služby tejto agentúry a ich zmluvných fotografov, hoci my sme nimi nikdy neboli a ani nie sme!

Od roku 2005  sa tentoraz už aj na webovej stránke pravidelne zvykne prezentovať ďalšia naša práca,  bez nášho súhlasu, ale opäť pod hlavičkou fotografov, ktorí majú s nimi zmluvu a bez zverejnenia autora fotografií alebo signovanej fotografie!. Po každom upozornení sa pani majiteľka ospravedlní formou, že ona za to nemôže, že chybu urobila asistentka, na čas fotku stiahne zo stránky a neskor sa opäť kolobeh zopakuje, a to nielen na jej domovskej stránke!

Prestávame to už riešiť cez telefóny a maile, lebo to nikam nevedie. Jediná účinná zbraň je tento súčasný článok, ako druh negatívnej reklamy pre jej služby, a tiež na výstrahu jej podobným štúdiám, ktoré používajú podobné praktiky a Slovensko je nim doslova zahltené.

Po celý čas svojej existencie má pritom svadobné štúdio drzosť pýtať od svojich klientov fotomateriál, preznačkovať ho vlastným logom alebo nepoužiť osignované zábery, prípadne signáciu i odstrániť, a pýšiť sa prácou fotografa s ktorým nemá podpísanú žiadnu zmluvu o tom, že jeho práca bude anonymná a je  majetkom svadobnej agentúry, prípadne ponúkať jeho prácu zo získaného DVD  ako prácu nimi najatého fotografa, získavať zákazky pre štúdio a klamať či zavádzať klientov službami iného fotografa.

Podstatné dôležité informácie dokladám, nech sú výstrahou pre záujemcov o služby tejto agentúry i jej podobným pokračovateľom:

 

 

– Pani Agnerová „nešetrila“ ani mňa, a na drzovku si svadobné fotografie zo svadby v roku 2009 (hotel Arkádia a Crowne plaza), osignovala svojim logom, hoci nevesta jej poskytla internetové náhľady aj s mojou signáciou. Tie sú tiež súčasťou priloženého albumu!!! Fotografie , kotré si zapožičala – kytica,  auto a torta nájdete tu:

https://www.svadobna-fotografka.sk/2011/08/03/lucia-a-vladimir/

https://www.svadobna-fotografka.sk/2011/07/17/lucia-a-vladimir-2/

 

– Dokonca má táto pani, ako majiteľka svadobnej agentúry takú drzosť, že keď nadviazala spoluprácu vo februári 2012 s hotelom Ponteo v Rusovciach „zapožičala“ im, bez nášho súhlasu a akejkoľvek informácie, fotografiu svadobného auta nevesty fotenej v roku 2008. Túto fotografiu manžel zhotovil v čase, keď sa o Ponteu ešte nikomu ani snívať nemohlo a ani žiadne z nafotených fotografií nedávame do žiadnej verejnej databanky pre účely ich zakúpenia ako podkladu pre  ilustračné zábery do webových stránok!

 

Hotel Ponteo využíva upútavkovú kradnutú fotografiu na svojich podstránkach lákajúcich pre návštevu hotela alebo usporiadanie svadby a ďalšie svadobné služby. Neviem akú zmluvu má s pani Agnerovou, a čo tá má z predanej fotografie, neriešim to, postačí mi satisfakcia v podobe tohto článku a šírenia neblahej skúsenosti s ich ľudmi medzi moje zákazníčky.

Prehlasujeme obaja, že ani jeden z nás nie je pracovníkom žiadnej svadobnej agentúry, žiadna agentúra si naše služby neobjednávala, neobjednáva a ani objednávať nebude, vždy jednáme osobne s klientmi, a preto nie sme v žiadnom područí, ani inom vzťahu s podobnými spoločnosťami, nie sme im ničím zaviazaní, ani viazaní, a zmluvy máme postavené aj s klauzulou o poskytovaní fotografií tretím osobám za podmienky, že bude zverejnené, kto ich nasnímal a uverejnené aj so signáciou.