Fotenie s tortou

 

Narodeninová torta/Birthday cake
Torta na zničenie/Cake smash
Prvonarodeninová party/First birthday party  

 

Okrem tradičného narodeninového fotenia s farebnými balónikmi, rozetami, girlandami, pompomami, milými dekoráciami  a replikou detskej torty (ale aj tou skutočnou – určenou pre reálnu oslavu s rodinou), v ateliéri ponúkam oslávencom každého veku, niečo menej tradičné.

Najviac emočné a bezprostredné fotenie je práve s deťmi vo veku 1 – 3 roky. Ale aj fotenie starších detí, či dospelých osôb, v tomto duchu, prináša nezvyčajné a humorné situácie

 

 

Danú tematiku ocenia nielen rodičia,  ale aj starí rodičia, ktorí túžia po netradičnosti a novosti. Neboja sa po fotení odniesť domov v odeve, či na pokožke oslávenca troška šľahačky, plnky, krému, či cesta (ale nie – aj teplá voda je v ateliéri, tak odídete úplne čistí).

Za vašu ochotu zúčastniť sa, a trpezlivosť vydržať a povzbudzovať svojho potomka, vám budú odmenou fotky plné jeho emócií, radosti a veselého pokriku pri činnosti, ktorá je obvykle jediacim deťom  odopieraná. Je ňou nekončiace ochutnávanie, pojedanie, babranie v jedle, rozhadzovanie okolo seba…

Končí to doslova zničením tortičky, ktorá je pripravená a určená len pre túto nevšednú príležitosť! Pri akčných deťoch i kúskami cesta a plnky na šatách, a oóóóbrovským neporiadkom :)

 

 

 

ČO SA OČAKÁVA OD OSLÁVENCA A JEHO RODINY?

Stačí ak prejavíte záujem, objednáte sa, zaplatíte rezervačný poplatok,  a dohodneme vhodný termín a hodinu dňa.

Nasledne vám odporučím všetko ostatné – pozadie, rekvizity, vhodné oblečenie, jeho farebné doladenie, veľkosť, tvar, materiál i farebnosť torty… dokonca aj cukrárku, ktorá vám ju upečie. A tiež vás oboznámim s priebehom fotenie a jeho úskaliami.

Aké fotografie môžete očakávať? Všetko záleží od povahy oslávenca, jeho smelosti, samostatnosti a atmosféry, ktorú rodičia navodia, veď dieťaťu najlepšie rozumejú a vedia, čo na neho platí:)

 

 

INŠTRUKCIE OD FOTOGRAFA

Ešte pred fotením dohodneme aj podrobnejší postup fotenia, aby všetky dôležité momenty z tohoto dňazostali zachytené, aj s neporušenou tortou pred jej zničením.

Vašou úlohou bude vlastne len prísť do ateliéru, priniesť oslávenca, mini tortu, dohodnuté doplnky odevu, dekorácie, a zabávať sa spolu s hlavným aktérom fotenia, či povzbudzovať ho!

 

 

 

FOTO POZADIA VHODNÉ PRE NARODENINY a CAKE SMASH

Okrem klasických jednofarebných papierových pozadí, deti pekne vyniknú aj pred vzorovanými pozadiami, ktoré prikladám v koláži. Je to len malá ukážka, ktorú používam v ateliéri. Nie všetky sú však vinylové a umývateľné, pri plátnach hrozí ich trvalé poškodenie a znehodnotenie, tie používam, len pri klasickom narodeninovom fotení. Preto ak má byť výsledkom fotenia dieťa i okolie znečistené od sladkostí, výber nechajte na fotografovi:)

 

 

DOPORUČENÉ FAREBNÉ KOMBINÁCIE

Všetky jemné pastelové farby podľa pohlavia dieťatka – či už oblečenie, traky, motýlik, tutu sukne, bodynko, balóniky, okolité dekorácie, ktoré majú ladiť so zvoleným foto pozadím a rekvizitami používanými v ateliéri.

Aj hlavná dekorácia – mini torta by mala mať podobné farby. Buď jednofarebná, alebo tzv. ombre (tónovaný). Jej povrch ideálne bez polevy/čokolády/fondánu, aby bol dieťaťom ľahko porušiteľný.

Voľte skôr tuhú šlahačku, alebo krém, z ktorej šikovná cukrárka pri zdobení vytvorí zaujímavý plastický vzor. Niečo podobné ako na priložených foto inšpiráciách:

 

 

POŽADOVANÉ INGREDIENCIE PRE VYDARENÉ ZÁBERY?

  • – dobrá nálada prítomných dospelých a oslávenca
  • – pre malého oslávenca vhodne zvolená doba dňa
  • – chuť všetkých prítomných spoločne tvoriť a zabávať sa
  • – nervozitu, hnev, stres a obavy z výsledku nechajte za dverami ateliéru
  • – s oslávencom príďte v dohodnutú hodinu, podľa predchádzajúceho dohovoru, nemeškajte
  • – malý oslávenec minimálne samostatne sediaci/stojaci/chodiaci, väčšie deti a dospelí bez obmedzenia
  • – nie je potrebná ani vysoká komunikačná „zdatnosť“. Nie každé dieťa okolo 1.roku vie skvelo rozprávať a zabávať okolie (mnohé využívajú len pár slov, posunky, gestá)
  • – oslávenec by mal byť napoly najedený/sýty, aby mal chuť na ponúknutú sladkosť
  • – s fotením skončíme vo chvíli, keď dieťa začne byť unavené, nervózne, plačlivé, nesilím ho do foto hereckých výkonov, s ktorými nie je stotožnené
  • – nenútim oslávenca k úsmevom, ani rodičia by to nemali robiť, ak to tak dieťa necíti, má byť samé sebou v každej chvíli

 

 

ČO ZÍSKA OSLÁVENEC A RODINA?

Jemu i vám zostanú nezabudnuteľné spomienky z tohto zaujímavo stráveného dňa, a veľmi odlišné – netradičné fotky, v rodinnom albume, na veľa, veľa rokov!

Cake smash si môžete objednať ako samostatné fotenie (základ objednávky 15 foto), alebo ako doplnok ku tradičnému narodeninovému foteniu v ateliéri (5 až 10 foto).

Všetko podstatné – dieťa, tortička, detaily z capkania, úsmev, údiv, nadšenie z novej hry, elán z výzvy rodičov, dovolené šibalstvo…, bude zachytené profi fotografom v správny okamih.

 

 

 

AKO SA OBJEDNAŤ NA FOTENIE?

Postačí, ak:

  • – napíšete na môj mail: blanka@golejova.sk
  • – napíšete na FB firemný/súkromný profil
  • – zatelefonujete (0915 622 311)
  • – prídete osobne do ateliéru, v čase, keď tam pracujem
  • – stretneme sa v obchode, parku, prírode a budete mať chuť porozprávať sa a dozvedieť viac

 

 

 

KEDY OČAKÁVAŤ VÝSLEDOK Z FOTENIA?

Spravidla do 14 pracovných dní môžete očakávať zaslanie spracovaných fotiek z vami vybraného výberu.

Fotografie získate štandardne v elektronickej podobe, mailom, alebo stiahnuté zo serveru fotografa. Po dohode (za príplatok) aj na USB/DVD/SD karte.

Predpokladom pre zaslanie foto náhľadov z fotenia však býva najskôr zaplatenie doplatku za fotenie a mailová adresa.

K samotnému fotenie si môžete priobjednať aj fotoknihu, obraz na plátne, tlačené fotografie…

 

Pracujem nielen počas pracovného týždňa, po dohovore som vám k dispozícii aj počas víkendov.

Teším sa na vás všetkých!

Blanka