Jarné-Veľkonočné fotenia v MŠ-ZŠ

V posledných rokoch badáme v základných školách, a to v oboch ich stupňoch, nárast požiadaviek pre individuálne fotenia žiakov, a to nielen s tematikou Vianoc.

Výber vhodného pozadia sprostredkuje fotograf, alebo aj poverený zástupca z radov vedenia/učiteľov školy, na základe ponuky našich foto pozadí a scén. Fotenie prebieha v dopoludňajších, alebo poobedných hodinách, tak aby bolo čo najmenej zasiahnuté do vyučovacieho procesu. Nakoľko sme zohraný a skúsený tím fotografov, skupiny do 150-200žiakov hravo nafotíme v jedno dopoludnie.

Pred samotným fotením objednanú tému pripravíme podľa dohody. Doladíme k nej aj rekvizity a doplnky, tak aby vhodne zapadli ku deťom rôzneho veku, a ich fotky pôsobili sviežo i moderne.

Pri výslednej fotografii, ktorá slúži ako podklad pre vytvorenie sady fotiek, je kladený dôraz hlavne na

fotenú osobu, aby v danom pozadí nezanikla veľkosťou svojej postavy. Preto pri menších deťoch bude z detailov okolo nej, i samotného pozadia podstatne menej, ako pri fotení väčších detí/žiakov, či spoločnom fotení súrodencov.

Pre odporúčané oblečenie, jeho štýl i farebnosť, rodičov informujeme cez ponukový letáčik. Pre príťažlivé fotografie by mali uprednostniť jemné pudrové farby (hlavne nie čiernu, tmavosivú, tmavomodrú, tmavohnedú, ak sú to prevládajúce farby na vybranom pozadí, aby kontúry postavy nesplynuli s vybraným pozadím. Odev by mal byť, hlavne na hrudi, bez vzorovania, károvania, textu, log firiem, či rozprávkových postavičiek, ale hlavne v slávnostnejšom štýle.

Medzi vhodný foto outfit nedoporučujeme: domáce oblečenie, tepláky, roztrhané a vyťahané tričká, nadmieru veľké oblečenie, v ktorom sa postava stráca, či celočierne odevy pôsobiace veľmi ponuro. Akúkoľvek realitu outfitu a úpravy zovňajška však na fotených osobách tolerujeme – sú to fotky na objednávku, a oblečenie i jeho farebnosť, je preto plne v kompetencii foteného/jeho zákonných zástupcov, v čom si deti nechajú nafotiť.

Link pre výber 1 vybraného pozadia nájde poverený zástupca ZS v ponuke našich ateliérových pozadí a scén https://www.svadobna-fotografka.sk/2019/01/24/jarne-motivy/

.

Témy pre jarné-letné fotenia v ateliéri/MŠ/ŽŠ

.

A) JARNÉ – VEĽKONOČNÉ fotenia v ZŠ

.

.

B) INÉ TEMATICKÉ fotenia v ZŠ – imatrikulácia prvákov, jarno-letné témy…

.

Tagy: , , , , , , , , , ,