Šaty pre tehuľky

V ateliéri majú všetky klientky možnosť zapožičať si niekoľko druhov oblečenia určených práve pre tehotenské fotenie.

Väčšina z nich je veľkosťou UNI (v rozmedzí konfekčných veľkostí 36-42). Žiadané sú predovšetkým polopriehľadné čipkované, šifónové a tylové a úpletové materiály, ktoré podčiarknu krásu ženského tela a rastúce bruško. Ja osobne preferujem jemné pastelové farby, no v ponuke nájdete i dostatok bielej a čiernej. Tehuľkám pristane okrem tradičných šiat aj body, riflovina, úplet. Odvážnejšie mamy s peknou postavou sa rady fotia len v spodnom prádle, či zahalené do veľkeho parea, štóly, šatky. Všetko je o individuálnom vkuse a predstavách.

Ak máte záujem o zapožičanie konkrétnych šiat, ako aj o naštylizovanie do istej pózy, alebo fotografie (ako chcete byť nafotenou), prosím pošlite mailom túto informáciu min. 1 deň pred fotením.

Ukazovať v ateliéri vaše predstavy, ktoré ste si uložili do mobilu je niekedy nepostačujúce. Na fotografie musí byť aj fotograf vopred pripravený! A tiež nie všetko, čo sa vám páči, je vhodné pre každý typ postavy, výšku a objem tela, dĺžku rúk…

Najpodstatnejšou potrebnou nevyhnutnosťou, ktorú musí každá žena priniesť so sebou, je čisto biele (krémové/telové) a čierne spodné prádlo. Pre dámy s menším, alebo málo pevným, poprsím je dôležitá aj vystužená podprsenka.

Nie každé oblečenie je vhodne pre všetky typy postáv, aktuálnu hmotnosť, či farebnú typológiu fotenej osoby. Pred fotením preberte doma šatník, nakúpte v obchode, alebo zapožičajte od kamarátky, zaujímavé a menej všedné oblečenie, slušivé pre vašu postavu. Nezabudnite ani na obtiahnuté body, legíny, rifle, hodvábnu/bavlnenú blúzu, či košeľu. Prosím, ale všetko oblečenie bez vzorov/prúžkov/kára/kvietkov… Ak ste športovým typom ženy, budete sa dobre cítiť len v podobnom oblečení, nesiľte sa do romantiky. Pribaliť môžete aj jeden výraznejší šperk (náramok, náhrdelník, veľké náušnice). Počas pobytu v ateliéri doporučujem prezliekať maximálne 2-3x! Fotky majú byť o vás samotných, nie prehliadkou vášho šatníka. Spoločne sa sústredíme predovšetkým na fotenie, výraz tváre, emócie a pózy tela. Neprišli ste fotiť módnu šou!

Všetkých klientov fotím naboso! Pre tých, ktorým sa zdá táto podmienka absurdnou, prikladám racionálnu odpoveď: „Ateliér navštevujú aj rodiny s deťmi a tiež fotím novorodencov. Na svojich topánkach je málokto ochotný umyť si vopred podrážky, alebo priniesť náhradné pre fotenie, a nečistota z ulice sa tak dostáva do ateliéru na koberec a aj na zónu, kde fotím. Hygiena bude opodstatnenou, aj pre vás, keď prídete časom so svojim potomkom.“ Ak je občas pre fotky vhodná i estetická spoločenská obuv, tak poprosím priniesť v taške len tie, s čistou umytou podrážkou.

K navodeniu pohlavia dieťatka máte k dispozícii i rekvizity v podobe mackov, tabuliek, topánočiek, koníkov, srdiečok… K šatám sú k dispozícii i ozdobné stuhy s kvetmi vo viacerých farbách, ktoré sa uväzujú pod prsiami.

Pre jedinečné a estetické fotografie je potrebné aby prišla klientka i vizuálne vhodne upravená (vlasy a vizáž), a doladila oblečením nielen seba, ale i partnera a deti, a to ako vhodnou farebnosťou, použitým materiálom,  ale hlavne druhom a štýlom oblečenia. Poprosím žiadne tričká s nápismi, obrázkami, logami, športovými a módnymi značkami, číslicami, rozprávkovými postavami…  z fotiek je totálny gýč!

Pred fotením by tehuľka (ak má záujem aj o fotky s odhaleným bruškom, esteticky nasvietené poodhalené telo, nohy…) nemala mať niekoľko hodín natiahnuté cez brucho/členky/pod prsiami,  punčochy/ponožky/podkolienky/tehotenský pás/podprsenku/nohavice, ktoré vytvárajú na tele hlboké odtlačky a rušia esteticky fotografie.

Najdôležitejším predpokladom pre zaujímavé fotografie, ako pamiatku na celý život, býva:  1. chuť fotiť sa, 2. dobrá nálada, 3. úprava zovňajšku – vizáž a účes, ktorá je v poslednom období maminkami často podceňovanou, a výsledok fotiek už fotograf nevie veľmi ovplyvniť.

Apelujem preto na všetky fotené dospelé osoby, nájdite si čas na oddych, nalaďte sa mysľou na návštevu ateliéru, ako na dôležitú spoločenskú udalosť, a zverte sa profesionálom – teda nielen fotografovi, ale k výsledku jeho práce patrí i kaderník a vizážista.

Nechoďte do ateliéru ako uponáhľaná žena/vystresovaný muž, čo si len odskočili z práce, od rokovacieho stola, či od veľkého upratovania bytu! Ako pristupujete k svojim fotkám, tak si budete ceniť aj ich výsledok!

Vaše fotografie majú byť pútavé a krásne. Nefotíte sa sami, a len tak letmo mobilom. Od ateliérových fotiek očakávate nadštandard. Preto, ak prídete nepripravení, zostanú vaše fotografie len všednými tuctovými fotografiami, ktoré vás ani po rokoch nenadchnú preto, že ste na nich obyčajnými šedými myškami, ktoré sa v deň fotenia sami utvrdzovali, že investovať do prípravy je zbytočným prepychom.

Často sa stretávam s dámami/pármi, ktoré som fotila aj v ich svadobný deň. Vtedy boli očarujúcimi, dali si záležať na každom detaile. Na ďalšie fotenia však chodia tak, že ich nespoznávam. Potlačili v sebe chuť páčiť sa i ostatným, vymedziť si čas pre seba, a aj oblečením a úpravou zovňajšku dávajú najavo, že im na ničom už nezáleží, a mne je do plaču.

Nezaručujem, že všetky fotené osoby budú spolupracovať, ako si predstavujete. Vami vysnené kompozície a postoje, dokonca ani úsmevy všetci nevedia vylúdiť, hneď a na želanie – týka sa to hlavne menej poslušných a hyperaktívnych detí, ktoré riadia chod domácností, a všetkých udalostí, namiesto ich rodičov. Časový limit vymedzený pre fotenie štandardne postačuje, preto nehľadajte chybu vo fotografovi. 

Každá fotená maminka má možnosť vybrať si z danej ponuky 1šaty, tie sú už v cene fotenia. Zapožičanie ďalších šiat 10€/ks.

.

UKÁŽKY TEHOTENSKÉHO OBLEČENIA  NA ZAPOŽIČANIE

.

NOVÉ MODELY

A) Šaty vo farbe šampagn (UNI veľkosť)

.

B) Ružové úpletové šaty s malou vlečkou (veľkosť 36-42)

 

.

C) Biela blúza s netopierími rukávmi (UNI veľkosť)

.

PONUKA ŠIAT Z PREDCHÁDZAJÚCEHO OBDOBIA

č.1 a 2 Dlhé šaty s volánom cez prsia a predĺženou vlečkou v sivej , sýtej žltej (konfekčná veľkosť 36-40),  č.3 v tmavo malinovej farbe (konfekčná veľkosť 40-48)

 

 

saty na fotenie

č.3 tmavomalinové s dlhým rukávom, čím zakryjú nedostatky širokých pliec a silných paží. Doplnok ľubovoľná stuha nad bruškom. Konfekčná veľkosť sedí pre M, L, XL, XXL.

č. 1. a 2.  Sivé a sýtožlté tehu šaty z príjemnej úpletovej bavlnenej látky, s volánom padajúcim na paže, veľkosť S, M, L ( namenšie prsia a bruško)

.

č.3 – Elastické úpletové dlhé ružové šaty s prehľadnou šifónovou vlečkou, veľkosť cca 36-42

.

č.4 Empírové ružové šifónové šaty s rozparkom pre štíhlejšiu a útlu postavu. Veľkosť 36-40 (S, M)

 

č.5 Fialové šifónové šaty s dlhým rukávom, plecia padnuté a rozparkom vpredu na brušku, ktorý sa dá prekryť šatami. Spodná časť bielych šiat z jemného šifónu, nutné preto biele spodné prádlo. Vhodné aj pre robustnejšiu postavu, aj s veľkým bruškom a prsiami, veľkosť vhodná od M – XXL, veľkostne upravíme stuhou pod bruskom

.

č.6 – Biele polopriehľadné dlhé šifónové šaty, s dlhým rukávom , veľkosť M-XXL (upravíme stuhou pod bruškom)

č.6  Biele šifónové tehu šaty, dlhý rukáv na zakrytie nedostatkov postavy, na brušku rázporok, ktorý je možné nepriznať na fotkách. Pod prsiami sa sťahujú farebnou mašľou, ktorá vytvaruje driek a samotné bruško. Biela farba dodá každej tehuľke nádych jemnosti, čistoty a vznešenosti na fotkách. Veľkosť od M, L, XL, XXL.                              

 

č.7 Červené elastické šaty s dlhým rukávom a vlečkou. Veľkosť vhodná len pre XS, S, M. Vhodné pre súmernú tenšiu postavu menšie prsia a priemerne veľké brucho.

.

č.8 Úpletové béžové midi šaty s dlhým rukávom a rázporkom na boku, v. 36-38

.

č.9 Polopriehľadná voľná dlhá blúza s netopierími padavými rukávmi, UNI v. 36-42

.

č.10 Dlhé úpletové šaty v bledšie modrej farbe, v. 42-46

.

 

č.11 Dlhá šifónová blúza s plisovanými rukávmi a spodným lemom, v. 36-38

.

č.12 – Smotanové plisované šaty do pol lýtok, s dlhým rukávom, (vhodné aj pre netehuľky), v. 36-42

 

č.13 a 14 Šifónové dlhé šaty v tyrkysovozelenej a čiernej farbe (nemám však nafotené na modelke). Veľkosťou obe šaty S-L niekedy aj XL , pozor na široké plecia a paže. Prípadne odporúčam prekryť paže bolerkom.

.

č.15 Šifónové šaty s vlečkou, k dispozícii  len v bordovej farbe, veľkosť 38-40 pre menšie bruško a prsia, pozor nevhodné na široké plecia a mohutnejšie paže.

 

č.16 Sivé šifónové priehľadné dlhé šaty s vlečkou. Nezabudnúť na sivé/ telové /čierne spodné prádlo. Veľkosť 38-40 (pre útle tehuľky, a vhodné prsia a brucho – nie sú elastické)

.

 

č.17 Krajkové šaty marhuľkovej farby, strih „morská panna“ padavé krátke rukávy, ktoré zakryjú širšie paže. Sú podšité, nepriehľadné, krásne vytvarujú postavu a bruško. Veľkosť 38 – 42

.

 

č.18 Fialové krajkové šaty – model typovo zhodný s marhuľkovými šatami, len s dlhými rukávmi, ktoré vhodne zakryjú širšie plecia a mohutnejšie paže. Veľkosť 40-42-44

.

č.19 Bledomodré a č.20 zelenkavé šifónové šaty s krátkym rukávom, ktorý môže padať na ramená.  Zakryjú nedostatky postavy a ozdobný pás pod prsiami vhodne vyformuje driek i bruško. Veľkosť UNI (M, L, XL, XXL) aj pre veľké bruško a veľké prsia

.

 

č.21 Čipkové šaty v kráľovskej modrej, strih „morská panna“. Veľkosť UNI, a výborný strih zabezpečí aj moletnejším tehuľkám ideálne proporcie.

 

č.22 Bledomodré šifónové šaty, veľkosť 36-40

.

č.23 Biely úpletový set – maxi sukňa s efektom morská panna a body

.

č.24 Mušelínová blúza/mini šaty, veľkosť 36-40

.

č.25 Polopriehľadné čirne krajkové maxi šaty, veľkosť 38-42

.

č.26 Elastické krajkové šaty s rázporkom v bordovej farbe, veľkosť S, M, L, pre stredne veľké prsia

.

č.27 Polopriehľadné krajkové mini šaty/košielka, v bielej farbe, veľkosť 36-42

.

č.28 Čierne úpletové šaty po kolená, so šifónovou vlečkou v maslovej alebo černicovej farbe, veľkosť 36-38

.

č.29 Čierne polopriehľadné krajkové minišaty/košielka , veľkosť 36-42

č. 30 Čierne polopriehľadné krajkové šaty po kolená, veľkosť 36-38

.

č.31 Elastické dlhšie čierne tričko vhodné pre tehuľku i maminku po pôrode

.

č.32 Biela dlhá sukňa, veľkosť 36-40, v ateliéri biele a farebné body alebo blúzy

 

č.33 Biele polopriehľadné krajkové maxi šaty, veľkosť 36-42

.

.

č.34 Rôzne druhy Negližé – priehľadné, saténové biele, ružové a čierne s rozparkom i bez, veľkosť 36-42

.

č.35 Rôzne Topy – biely, modrý, oranžový, červený, bledomodrý, čierny, veľkosť do 40-42

.

č.36 Rôzne šatky, štóly a pareá – biele, žlté, zelené, cyklámenové, tehlovočervené, bledomodré, pestré

.

č.37 Úpletové šaty po kolená – biele, ružové, modré, veľkosť 36-40

.

č.38 Čierny čipkovaný krátky kardigán

.

č.39 Biely dlhší kardigán

.

č.40 Tutu sukňa – už len cyklamenovej farby, veľkosť sukne: 34-40

.

č.41 Biely dlhý čipkový župan , veľkost M-XXL, upravíme priamo na postave

.

č.42- Dámske  body s krátkym rukávom na fotenie v spodnom prádle v bielej a čiernej farbe, veľkosť L – XL a body s dlhým rukávom v čiernej farbe veľkosť M. Materiál bavlnený úplet s elasténom

 

č.44 Modré šifónové šaty pod kolená, s bohatým volánom na prekrytie pŕs, stiahnutie stuhou pod prsiami, veľkosť S-XL

 

 

.

Ako fotím novorodencov?

https://www.svadobna-fotografka.sk/category/fotogaleria/fotografie-novorodenci/