FOTO kniha

 

„Nič kvalitnejšie pre svoje fotografie a krásne spomienky viažúce sa k nim , na slovenskom profesionálnom trhu, nenájdete!“

 

K ponuke mojich fotoslužieb už viac ako 4 roky patrí aj doplnková služba – grafický návrh a zhotovenie profesionálnej fotoknihy. Je možné do nej „vložiť “ nasledovné fotografie:

1. mnou nafotené zábery,

2. prinesené/zaslané zábery od iného profesionála,

3. prinesené/zaslané amatérske zábery zákazníka (je potrebné vopred ale posúdiť ich kvalitu).

Vrchné obaly kníh, i knihy samotné, sú spracované ručne, s najvyšším dôrazom na ich kvalitu. Podrobný cenník predkladám záujemcom,  po vyšpecifikovaní konkrétnych požiadaviek, na osobnom stretnutí.

Bežným trendom súčasnosti je vlastniť (nielen svadobné)  fotografie uložené a archivované na DVD, ako aj v domácom PC alebo klasickom albume . Spomenutý ako posledný prvok však už prestal plniť  svoju úlohu, pretože fotografie z neho časom vypadávajú,  fotografické rožteky sa zvyknú odlepovať, či ochranná fólia nad fotografiami „bublinkuje“. Aj strany albumu častým listovaním trpia a uvoľňujú sa…

 

Ako predísť popísaným neduhom klasických albumov? Ako mať popritom svoje fotografie neustále po ruke, usporiadané v niečom vkusnom, exkluzívnom, v prijateľnom formáte, v dostatočnej kvalite,  s vysokou trvácnosťou?

V poslednom období sa od zákazníkov dostáva do popredia požiadavka mať svoje zábery vytlačené a zaujímavo zoradené vo vkusnom a kvalitnom profesionálnom albume – FOTOKNIHE.

 

Ak chcete byť jedineční a túžite po niečom novom, vyskúšajte aj vy podobnú  fotoknihu, ktorá zaručí najvyššiu vizuálnu kvalitu vašich fotografií.

 Pre spustenie prezentácie treba mať nainštalovaný a povolený Flash. Možnosť stiahnutia nájdete tu

Svadobná fotokniha, Spomienková fotokniha, Darčeková knižka

Svadobná fotokniha / Spomienková fotokniha je luxusným svadobným albumom, ale na rozdiel od klasického albumu, v originálnej knižnej väzbe. V minulosti ju bolo možné vidieť len u neviest zo štátov Západnej a Južnej Európy, Ázie, USA a Kanady. K jej absolútnej originalite prispieva i profesionálna grafická sadzba a technológia digitálnej tlače. Fotografie v nej sú zhotovované klasickou chemickou technológiou RA-4, aplikované do nej ešte pred tlačou. Dodávateľ technológie tlače zaručuje 100-ročnú garanciu zachovania ich kvality. V ponuke sú tieto verzie fotokníh: klasickú a darčekovú.

Originálna klasická fotokniha začína od formátu A5 až do A3. Zhotovená je patentovanou japonskou technológiou väzby, s ochrannou známkou v Európe a USA. Tento spôsob výroby u nej zaručuje, že po otvorení knihy, každá 2-strana vytvorí úplne rovnú plochu, bez akéhokoľvek prerušenia v strednej časti. Všetky fotografie sú opatrené ochranným lakom proti UV žiareniu a bežnému znehodnoteniu. Návrh a spracovanie svadobnej fotoknihy je prispôsobené plne individuálnym požiadavkám každého jedného zákazníka. Pred objednávkou si každý zákazník vyberie  nielen materiál jej obalu, rozmery knihy, vnútorný počet strán, ale aj jej obsah. Konečný výber obsahu knihy a jej výslednú grafiku, ešte pred jej odoslaním do tlače, konzultuje fotograf s klientom.

Darčeková knižka formátu A6, pribudla do rodiny fotokníh od tohto kalendárneho roku. Je menšou verziou klasickej fotoknihy a jej cenovo výhodnejším ekvivalentom. Pritom klasickú fotoknihu plne zastúpi, ako po obsahovej i kvalitatívnej stránke. Listy darčekovej fotoknižky majú lepenú väzbu, vonkajší obal je z fotopapiera. Má optimálne rozmery pre uskladnenie v malých priestoroch, aj pre jednoduché prenášanie v dámskej kabelke. Popritom veľkosť vložených fotografií, vo formáte knižky 15×15 cm, postačuje pre ich adekvátnu estetickú prezentáciu. Ukážky „Darčekových fotoknižiek“ nájdete tu.

 

Vzorkovník  pre vonkajšie obaly, ich verné vyobrazenia a ozdobná drevená kazeta, ponúkané pre klasické fotoknihy nájdete tu.

 

Fotografie vo fotoknihe


Fotografie vo fotoknihe sú vyhotovené klasickým chemickým procesom RA-4 na profesionálnom fotopapieri KODAK ENDURA SUPRA pričom ich povrch môže byť lesklý, matný, silk-hodváb alebo metalic. Proti bežnému poškodeniu ich povrchu slúži povrchová úprava lakovaním listov. Vnútorné rohy listov vo fotoknihe môžu byť klasicky hranaté alebo oblúkové. Hrany listov knihy sú biele alebo čierne, pre náročných aj pozlátené alebo postriebrené.

 

Rozmery fotoknihy

Klient má možnosť výberu i zo 7 základných rozmerov (od formátu A5 vyššie), alebo je možnosť vyhotoviť aj ich atypické rozmery. Maximálny rozmer fotoknihy po jej otvorení tak môže byť až 40 x 100 cm.

K väčšej profesionálnej svadobnej fotoknihe si klient môže priobjednať aj menšie fotoknihy, obsahovo i obalom zhodné s väčšou knihou. Tie sú určené hlavne rodičom. Takýto set je finančne výhodnejší ako jednotlivé objednávky kníh.

 

Katalóg vzorových fotokníh

Variantom svadobnej fotoknihy môže byť i fotokniha s tematikou: Book pre modelku, Portrétna kniha, Rodinná kniha, Detská kniha, Reportážna alebo Produktová, a mnoho ďalších. Tiež ich nájdete na webovej stránke, prehľadne usporiadané v záložkách pod touto kategóriou.

 

Výsledná cena fotoknihy

Cena knihy sa odvíja nielen od požadovaného počtu dodaných kníh, zvoleného druhu   obalu a fotopapiera, jeho úpravy, počtu listov, ale aj od rozmerov – formátov fotokníh a výrobných vstupov a spôsobu jej väzby. Väčšina slovenských profesionálnych fotografov má spoločného dodávateľa tlače, takže ich cena za grafické spracovanie a tlač je v rámci celého Slovenska veľmi podobná.

Čo nie je podobné, a už vôbec nie porovnateľné, je vnútorný obsah fotoknihy, jeho technická kvalita, ale aj samotný grafický návrh a jeho technické zvládnutie.

Orientačné informácie ku cene fotoknihy nájdete tu.

 

Nie každá fotokniha na trhu je skutočnou fotoknihou…

Originálne fotoknihy z mojej ponuky nie sú podobné, ani totožné, obalom, kvalitou tlače a listov a ich väzbou, s knihami zakúpenými cez internetové portály, obchody, či od ponuky lacných fotografov, ktoré si zákazník, či fotograf  sám navrhuje a spracúva na domácom PC a zasiela len na spracovanie. Tieto  knihy majú s originálnou profesionálnou fotoknihou spoločné hádam len obchodné označenie od ich predajcu. Svojim vrchným obalom, použitou väzbou knihy a kvalitou i hrúbkou listov, ako aj kvalitou tlače a vernosťou zobrazovaných farieb, už na prvý pohľad, v každom evokujú jednoduché detské knižky alebo pracovné školské zošity. Podobné je to aj s ponúkanou grafikou.

„Najlepší spôsob, akým je možné presvedčiť sa o pravdivosti mnou napísaných viet,  je vidieť osobne klasické fotoknihy, podržať ich v ruke, ohmatať, prelistovať, … a zamilovať sa do nich“.

 

Pre kopírovanie, prenos, šírenie, alebo publikovanie akejkoľvek časti textu, nielen priložených fotografií, z mojej webovej stránky sa vzťahujú všetky ustanovenia platného autorského zákona, a je to možné len po písomnom súhlase autora textu.