Rodinné fotenia

Rada vám a vašim rodinám nafotím, nielen klasické rodinné fotky (rodičia s deťmi v akomkoľvek veku), ale aj viac generačné fotky celých rodín. Spoločne vytvoríme pútavé zábery pre celoživotnú pamiatku do rodinných albumov, popritom však mnohé z rodín využijú tieto fotky ako podklad pre fotoknihy, či obrazy na dotvorenie interiéru obydlia.

Oblečenie prosím zvoľte podľa druhu fotenia, vopred už premyslite ako by navzájom harmonizovali fotené osoby. Všetok odev odporúčam voliť bez vzorovania, károvania, pásikov, geometrických vzorov, kvetiniek, rozprávkových postavičiek, firemných tričiek, rôznych nápisov, módneho roztrhaného vzhľadu, či nadrozmerných veľkostí, alebo aj veľmi tesných a krátkych strihov, ktoré zbytočne môžu upozorniť na prípadné nedostatky postavy.

Farebnosť preferujte skôr v jemných pastelových odtieňoch, nie výrazné sýte, krikľavé, neónové farby. Ani veľa čiernej, či inej tmavej farby, nie je pre fotky vhod. Hlavne keď stojíte/sedíte viacerí tesne vedľa seba . V očiach diváka takáto fotografia môže vzbudiť dojem, že vám telá zrástli, či niektorá z osôb má o ruku, nohu naviac…

Za každú cenu nechcite ani jednotnú farbu oblečenia, ak nie je od rovnakého výrobcu. Môže sa stať, že farba odevu niekoho z vás môže byť o nejaký odtieň odlišnejšou a na fotke to vyznie akoby odev bol dávno zánovným. Pritom fotografie by mali byť nadčasovými, a vy všetci na nich elegantní aj za x rokov :)

Foto návod s alternatívami  farieb a vhodného oblečenia nájdete na konci albumu

SÚRODENECKÉ FOTENIE

VIAC GENERAČNÉ FOTENIE

MALÉ RODINNÉ FOTENIE

FOTENIE VEĽKEJ RODINY

FOTENIE SO STARÝMI RODIČMI

.

Ako farebne doladiť partnera

.

Ako zladiť rodinu na fotenie

.

Ako skombinovať farby oblečenia

.

Inšpirácie z farieb prírody

.

Zaujímavé farebné kombinácie