Sv.Prijímanie – Birmovka – Konfirmácia

Do ponuky našich profesionálnych fotoslužieb patrí neoddeliteľne i zachytávanie dôležitých okamihov z rôznych rodinných udalostí: svätý krst / sv. prijímanie / birmovka / maturitný večierok / promócie / svadba…

Všetky objednané časti Vám s radosťou v dohodnutý deň nasnímame. A to formou reportáže, teda nikdy nezasahujeme do deja, snažíme sa byť čo najviac neviditeľnými ale zároveň všade, kde je to potrebné. Jedine pri spoločnej fotografii /skupinových fotkách osoby usmerníme, tak aby vznikla vhodná kompozícia, bez rušivých akýchkoľvek prvkov.

Aké výhody prináša objednávka profesionála?

Profesionálny fotograf dokonale ovláda nielen svoju profesiu, pracuje s profesionálnou technikou, ale pozná aj zvyklosti a priebeh deja slávnostných ceremónií. Vie včas, a hlavne správne, reagovať, ako na zvyčajné situácie počas obradov, tak i na nepredvídané okamihy. Klient tak nezostane ochudobnený o žiaden dôležitý moment, ktorý amatér ľahko prehliadne, alebo nie je naň pripravený.

Kto môže byť objednávateľom?

Fotografovanie môže objednať nielen rodič, ale aj ktokoľvek z rodiny/známych. Pri hromadnej objednávke týmto úkonom býva obvykle poverený jeden z rodičov / katechét / fara.

Kedy je vhodné objednať fotenie?

Ideálne čím skôr, hneď ako Vám bude známy termín konania obradu, aby sa Vám nestalo, že fotografi sú už vybookovanými. Pri záväznej objednávke požadujeme rezervačnú platbu, ktorá je zárukou pre obe strany.

Aký výsledok práce môžete očakávať?

Fotenie začína už pred začiatkom obradu, pokračuje reportážnou formou z celého oficiálneho priebehu slávnostnej omše (všetky dôležité detaily ceremónie, zábery na dieťa/deti, ich rodiny a zúčastnených hostí, celebrujúce osoby, celkovú atmosféru v kostole, slávnostnú výzdobu, obetné dary, a pod.). Po obrade nasleduje ešte spoločná fotografia, ako aj individuálne/skupinové fotenie s rodičmi, krstnými rodičmi,… pred oltárom/kostolom/v parku. Pri hromadnej objednávke nesmieť chýbať ani spoločná fotografia všetkých detí.

Priobjednať je možné aj reportáž z nasledujúcej rodinnej oslavy, alebo štylizované portréty v dohodnutom interiéri/exteriéri/v našom ateliéri.

Postprodukčným procesom prejdú všetky vytriedené zábery. Ich počet striktne nelimitujem. Pri individuálnej objednávke (fotíme len 1osobu a jej rodinu) rodičia dieťaťa dostanú obvykle spracovaných cca 100ks a viac záberov, v digitálnej podobe. Pri hromadnej objednávke (žiaci triedy, či školy / skupina prvoprijímajucich), býva počet spracovaných záberov vyšší, v závislosti od počtu detí, pozvaných hostí a dĺžky priebehu slávnosti.

Po spracovaní ich objednávateľ dostane na stiahnutie zo súkromného servera fotografa, alebo aj uložené na DVD/USB/SD karte. Priobjednať si môžete aj ich tlač. Surový a nespracovaný materiál nearchivujeme, ani neposkytujeme.

Podrobnosti nájdete vo VOP https://www.svadobna-fotografka.sk/clanky/cennik/vseobecne-obchodne-podmienky/

Ako fotíme takéto slávnostné reportáže?

V nižšie uložených albumoch nájdete len malý prierez zo slávnostného dňa, tak aby ste získali prehľad, čo bude nasnímané.

.

Obrad Rímsko-katolícky

Prvé sväté prijímanie

Sv. Prijímanie R-K

.
Obrad Gréckokatolícky

Sv. Prijímanie G-K

.

BIRMOVKA

Birmovka

.

Cenník fotografovania – pre individuálnu, nie hromadnú, objednávku nájdete pod bodom 14

.