Cenník foto – JEDNOTLIVCI, DETI, RODINY, SÚKROMNÉ OSOBY (nekomerčné f.)

„Žiť aj všedný život naplno, znamená, mať v ňom veľa krásnych spomienok. Bolo by však smutné, nemať tieto chvíle zachytené na fotografiách, a nemať  preto v budúcnosti, ako, a na čo spomínať…! Fotografujem rada, s láskou a nadšením!“ 

                                                                                                                  (Blanka Golejová, fotograf)

Fotografia je pre mňa prostriedkom, ktorým, v danej chvíli, zachytím jedinečnosť každej drobnej emócie. Zmapujem každú, z nespočetného množstva,  ktoré prinášajú so sebou všetky významné udalosti v živote každého z nás. Patrí sem okrem svadby i čakanie na vaše vytúžené dieťatko, jeho narodenie, slávnostný krst,  jeho prvé roky v živote, či ďalšie roky detstva, až  po dovŕšenia dospelosti, či ďalšie spoločné životné udalosti a jubileá.

fotenie bruska buduca mamickadetska rodinna fotografka Blanka Golejovadetska fotografka

Do nekomerčných fotografických služieb zaraďujem fotografovanie súkromných osôb za účelom ich využitia v osobných, rodinných alebo internetových albumoch, na sociálnych sieťach, Facebook-u,…

Okrem fotografovania svadieb  a snúbeneckých portrétov sa zameriavam aj na:

– rodinné portréty, ukážky nájdete>>

 – fotenie novorodencov (vek 1 až 2 týždne), ukážky nájdete

– deti od 1 mesiaca do 3 rokov, ukážky nájdete>>

– detí od 3 rokov do dospelosti, ukážky nájdete>>

– portréty pre budúce mamičky – tehuľky, ukážky nájdete>>

– osobné, imidžové, formálne a manažérske portréty, tiež booky, ukážky prác nájdete>>

glamour a boudoir fotografie, ukážky nájdete>>

– rodinné udalosti: krst, prvé sväté prijímanie, birmovka, konfirmácia, záznam priebehu rodinnej oslavy, narodeninovej party, životné jubileá, stužkové, promócie a pod. Ukážky nájdete>>

Fotografujem nielen v zaujímavom exteriéri, ale aj vo vlastnom ateliéri v Bratislave, kde mám pre fotené osoby (hlavne pre detičky) k dispozíciirôzne fotopozadia, rekvizity, ale aj vhodné oblečenie.

25 Martina TFP fotopotret pre rodinu 01 Zuzana

Vek fotenej osoby nie je rozhodujúci. Do zavŕšenia 16 rokov, však  vyžadujem vždy osobnú prítomnosť rodiča / zákonného zástupcu. Pri veku medzi 16. až 18. rokom, aspoň písomný súhlas od zákonného zástupcu.

Cena za profesionálne fotoslužby*, pri jednotlivých druhoch fotenia, nie je vždy jednotná. Odráža v sebe špecifickosť a náročnosť fotenia alebo spracovania materiálu. Tiež ju môže ovplyvniť miesto fotenia, ale aj dĺžka času samotného fotenia, počet fotených osôb, alebo nadštandardné požiadavky zákazníkov. Cena, na ktorej sa s vami dohodnem, je pre mňa záväznou.

V nej je zahrnutá práca fotografa počas dohodnutého času fotenia (každá ďalšia začatá hodina podľa dohody), vyselektovanie materiálu pre jeho finalizáciu, finalizácia a postprodukčné retušérske práce s nafoteným materiálom,… Rozmery záberov sú naformátované na: 13×18, 15×21, 18×25 a 21×30 cm a viac. Okrem farebných fotografií sú niektoré upravené aj ako čiernobiele (BW), či sépia.

Výsledná cena* neobsahuje grafický návrh a zhotovenie Fotoknihy alebo Darčekovej knižky. Obidve sú doplnkovým produktom. Je možné ich priobjednať pred fotením, počas neho, alebo v neohraničenom časovom horizonte po fotení. Podrobný cenník k nim predkladám na osobnom stretnutí, po vyšpecifikovaní Vašich konkrétnych požiadaviek.

 

17 rodinny vylet fotenie

Surové – neupravené zábery, ako aj  zábery,  ktoré neprešli výberom, neposkytujem.

Pri práci, a v komunikácii s klientom, sa riadim a postupujem v zmysle platného autorského zákona.

 .

.

11 pri DunajiOdpovede na otázky od záujemcov: „Ako sa pripraviť na fotenie, kde sa fotiť, v čom sa fotiť... nájdete v článku.

.

.

.


.

VÝBER Z PONUKY FOTO SLUŽIEB

1. SVADOBNÉ fotografie vo svadobný deň od 299€

cennik fotenie svadbaCena za svadobné fotoslužby  – pre svadobný exteriér/interiér záleží od voľby zákazníka – výberu počtu dohodnutých a finalizovaných svadobných portrétov, a tiež časovému hľadisku. Cena fotenia ďalších častí svadobného dňa sa podriaďuje náročnosti celej foto produkcie a objemu objednaných služieb.
Miesto exteriérového fotenia volím podľa predstáv snúbencov, alebo sama odporučím tie najzaujímavejšie, v rámci Slovenska, či strednej Európy.

Môžete si vybrať z KOMPLETNEJ ponuky viacerých  svadobných balíkov služieb a ich cien, alebo si zostaviť  vlastný.

Ukážky viacerých prác nájdete v albume.

Taktiež si môžete k svadobnému foteniu priobjednať  doplnkovú službu – grafický návrh a zhotovenie svadobnej fotoknihy, slide show zo svadobných fotiek, alebo nástenný kalendár.

romanticka svadba historicky kastielV ponuke svadobných FOTO služieb nájdete aj civilné predsvadobné fotografovanie snúbencov ako tzv. Rande fotky/Snúbenecké fotografie, do rodinného alebo internetového albumu, ako návrh pre svadobné oznámenie, na sociálne siete, výrobu obrazov na plátno  pre dotvorenie výzdoby svadobnej sály a pod. Viac o tomto produkte nižšie.

Odpovede na otázky od záujemcov, alebo užitočné rady, nájdete v článku.

.

.

2. SNÚBENECKÉ fotografie (civilné, RANDE)  od 89

Určené sú pre zaľúbených alebo snúbencov na pamiatku, ešte pred svadobným dňom,  pre svadobné oznámenie, k príležitosti sviatku… alebo aj ako FOTO TEST klientov pre zbavenie trémy, nabranie sebavedomia, nácviku pred fotením v deň svadby.

Výber miesta fotenia volím na základe obojstrannej dohody a podľa požiadaviek klientov. Na výber máte z 3 štandardných balíkov:

A) fotenie vo fotoateliéri 10/15/20 spracovaných fotografií, v cenách 89/109/129€, alebo B) fotenie v exteriéri 20/25/30 spracovaných fotografií 129/149/169€. Postprodukčným procesom/spracovaním prejdú všetky objednané zábery, odovzdané v elektronickej forme.

Fotenia sa zúčastňujú len samotní aktéri fotiek. Ďalšie osoby prítomné na fotení sú nežiaduce, lebo fotené objekty zvyčajne nevhodne rozptyľujú a znehodnocujú tak kreatívnu prácu fotografa i pohodu fotených.

BGW_0332 vintage sunUkážky prác nájdete v albume. Doplnkové fotoslužby nájdete tu.

Ďalšou alternatívou je aj zakúpenie tzv. Darčekovej poukážky (viac o tejto forme sa dočítate>> ).

Ponúkaný FOTO PRODUKT je určený aj cudzím  záujemcom, t.j. aj snúbeneckým párom s ktorými nemám objednávku na svadobné fotografovanie.

.

.

3a. Manželské fotografie fotenie PO ROKU  od 89

14 foto buduci rodicia VPUrčené pre novomanželov na pamiatku, napríklad k akémukoľvek výročiu sobáša, k  sviatku jedného z nich, a pod. Miesto fotenia v exteriéri volím podľa dohody, spoločných predstáv a požiadaviek klientov.

A) fotenie vo fotoateliéri 10/15/20 spracovaných fotografií, v cenách 89/109/129€, alebo B) fotenie v exteriéri 20/25/30 spracovaných fotografií v cenách 129/149/169€. Postprodukčným procesom/spracovaním prejdú všetky objednané zábery, odovzdané v elektronickej forme.

Fotenia sa zúčastňujú len samotní aktéri fotiek. Ďalšie osoby prítomné na fotení sú nežiaduce, fotené objekty zvyčajne nevhodne rozptyľujú a znehodnocujú tak kreatívnu prácu fotografa i pohodu samotných aktérov.

snubenecka fotografiaUkážky prác nájdete v albume.

Doplnkové fotoslužby nájdete tu.

Ďalšou formou je zakúpenie DARČEKOVEJ POUKÁŽKY, ktorou darca príjemne prekvapí svoju drahú polovičku (viac o tejto forme sa dočítate>> ).

.

.

3b. RETRO NÁVRATY / fotenie ku VÝROČIU SVADBY od 89

fotenie ku vyrociu sobasa,

Rodinní príbuzní manželov, alebo aj samotní manželia si môžu darovať spoločné fotenie v akomkoľvek veku a k ľubovolnému výročiu sobáša. Niektorí z nich radi uvítajú aj fotenie na pôvodných svadobných miestach, ako nostalgickú spomienku na krásne chvíle. Iní zase radi volia nové miesta a destinácie. Možno využijú ešte raz i vlastné odložené svadobné šaty a doplnky. Môžeme však fotiť aj v mojom fotoateliéri. Cenník rovnaký ako pre RANDE fotky bod2.

Nájdu sa aj takí, čo sa fotia hneď po prvom roku, častejšie však k okrúhlym výročiam, či pri  obnove manželských sľubov. No mala som už pár, čo dostal fotenie so mnou ako dar od svojich dospelých detí a rodiny.

Fotenie si môžete i zakúpiť, v podobe tzv. DARČEKOVEJ POUKÁŽKY (viac o tejto forme sa dočítate>> ).

.

.

4. TEHOTENSKÉ fotografie (budúce maminky)  od 89€

fotografia tehotna buduci rodiciaNajkrajšie zábery budúcej mamičky (budúcich rodičov) vznikajú vo voľnej prírode – v parku, sade, pri vode, potoku, na lúke, vo vinohrade, pri zrúcaninách…, ale aj v zaujímavom prenajatom interiéri, či mojom ateliéri.

A) fotenie vo fotoateliéri 10/15/20 spracovaných fotografií, v cenách 89/109/129€, alebo B) fotenie v exteriéri 20/25/30 spracovaných fotografií, v cenách 129/149/169€. Postprodukčným procesom/spracovaním prejdú všetky objednané zábery, odovzdané v elektronickej forme.

Výber miesta fotenia prispôsobím predstavám a požiadavkám klientov. Cestujem za nimi i mimo územie mesta, či republiky, príplácate za dopravu a výjazd mimo BA.

Odporúčaná dĺžka fotenia 30-60min. Cena nad tento limit dohodou.

Každá žena, ktorá túži po vkusných a estetických tehotenských fotografiách s bruškom a budúcim drobčekom, by mala vziať na zreteľ odporúčania vychádzajúce z mojich praktických skúseností a naplánovať si svoj „ideálny“ termín fotenia v období medzi 5. až 7. mesiacom tehotenstva (od 20. do 30.tt!).

Striktný termín však neudávam, nakoľko dieťatko v brušku rastie individuálne a tiež tvar bruška je pre každú postavu ženy, a jej vek, veľmi špecifický.

collage2MBV období od 20. do 30. tt sú už všetky počiatočné tehotenské fyziologické problémy ženy na ústupe, bruško je už dostatočne veľké pre fotenie, a zároveň v optimálnej veľkosti.

V tomto čase nie je ešte vaše telo veľmi zavodnené, nenapúchajú vám končatiny, preto sa ako budúca maminka cítite skvelo, o čom vás presviedča aj každodenný pohľad do zrkadla a predstava, že ste stále príťažlivou a krásnou. Budúca maminka sa v tomto doporučenom období na fotenie veľmi teší a náš spoločný výsledok býva vždy úžasný.

039 Vhodný časový limit pre fotenia v prírode  je 1 až 2 hodiny, najlepšie v skorých ranných alebo neskoro poobedňajších/podvečerných hodinách, kedy tvár a pokožka tela býva z celého dňa najkrajšia. Rozhodujúcim činiteľom pri fotení v prírode býva aj intenzita slnečného svitu!

Fotenia sa zúčastňuje samotná žena, prípadne so svojím  manželom/partnerom a deťmi. Ďalšie fotené osoby sú za príplatok.

Pre zvýraznenie krásy tváre,aby pôsobila upravene odporúčam pred samotným fotením objednať si aj vizážistku pre profesionálnu úpravu tváre, formou denného výraznejšieho líčenia. K vizáži nezabudnúť zvoliť aj vhodný účes!

056Oblečenie,  jeho druh a výber farieb dohodneme ešte pred stretnutím. Niečo z odevu, doplnkov a rekvizít mám odložené aj v ateliéri. Za posledné roky pribudli rôzne čipkové, tylové a mušelinové šaty, určené práve pre fotky s odhaleným i zakrytým bruškom. Ich zapožičanie je už v cene fotenia. Viac podrobností vám rada zašlem mailom.

V ateliéri mám na zapožičanie aj tehotenské šaty

Fotenie si môže dohodnúť nielen samotná budúca mamička, ale objednať a zakúpiť ho môže aj jej manžel, partner, kamarátka, sestra, budúca stará mama…, a to formou tzv. DARČEKOVEJ POUKÁŽKY (viac o tejto forme sa dočítate>>

Ukážky prác nájdete v týchto albumoch. Doplnkové fotoslužby nájdete tu

—————————————-

mojich 9 mesiacovZaujímavá informácia:
Rodičom odporúčam využiť moju ponuku – nafotiť portréty budúcej maminky od cca 3. do 9. mesiaca tehotenstva, a to mesiac po mesiaci, a zachytiť tak objektívom profesionála celé výnimočné obdobie pred príchodom očakávaného dieťatka.
Následne pred / po pôrode je možné priobjednať i Novorodenecké fotenie bábätka a to vo veku 7 až 14 dní po pôrode, kedy je dieťatko najviac tvárne a dlho tvrdo ešte spinká.
 
Tento projekt som nazvala „MOJICH 9 MESIACOV alebo aj Projekt BRUŠKO“ ( prierez práce nájdete v albumoch s tematikou bruška).
 
.
.

5. NOVORODENECKÉ fotografie  od 149€

V ateliéri sa zdržíte v rozmedzí cca 1-3 hodín (podľa objednaného balíka). Počas tejto doby nielen fotíme, ale aj dieťatko ukľudňujeme, kŕmime a dostávame do spánkového režimu.

Po fotení zo zaslaných náhľadov vyberáte na spracovanie počet kusov prislúchajúci ku vybranému balíku, prípadne si môžete doobjednať i ďalšie spracované fotky.

Novorodenecké oblečká a wrapy od fotografa krajšie vyformujú detské telíčko, a ozvláštnia fotky, ako prinesené nadrozmerné overaliky a dupačky, ktoré bývajú väčšinou pre dieťa veľké, neobtiahnu trup  končatiny, tak na fotkách len opticky deformujú jeho telíčko. K nim mám dostatok čiapočiek, čeleniek, venčekov…

Spoločné rodinné fotografie s novorodencom vznikajú pred bielym/čiernym/farebným pozadím, ktoré je na výbere fotografa. Samotný novorodenec je fotený na foto podlahách alebo foto pozadí, ktoré vyberá fotograf podľa pohlavia dieťaťa, tematiky a vhodnej farebnosti.

Ak si prajete fotografie podľa istej predlohy, musia byť zaslané mailom už v čase objednávky! Počas pobytu v ateliéri nie je čas riešiť hľadať doplnky a rekvizity a štylizovať vás podľa fotky z mobilu – oberá vás to o predplatený čas a vytvára tiež chaos v naplánovanej činnosti fotografa.

Ukážky mojich prác: https://www.svadobna-fotografka.sk/category/fotogaleria/fotografie-novorodenci/

.

NOVORODENECKÉ/NEWBORN foto patrí medzi najnáročnejší žáner z ostatných štandardných rodinných fotení, pretože rodina – fotení rodičia, súrodenci i dieťatko samotné sa potrebuje dostať do absolútnej pohody a kľudu. Vhodné zábery novorodenca môžu vzniknúť aj u vás doma, kde máte zabehnutý komfort (túto službu však posledné roky štandardne neponúkam). Nakoľko v každom domácom prostredí nie je vždy vhodná orientácia miestností ku svetovým stranám, ani dostatočné osvetlenie priestoru a rozmiestnenie zariadenia, medzi ktorým sa fotografovi zle pohybuje, niekedy ani vhodné zariadenie. V popôrodnom období často nezostáva čas ani na upratanie domácnosti, a fotky tak dostávajú skôr reportážny charakter. Preto rodičom odporúčam zvoliť radšej fotenie v ateliéri.

.

Balíčky pre NOVORODENECKÉ FOTENIE (NB)

Tento druh fotenia sa cenovo pohybuje o niečo vyššie ako klasické detské, či rodinné fotenie, nakoľko patrí ku najnáročnejšej produkcii, ako časovo, tak aj vloženou energiou a použitými pomôckami s dekoráciami. V cene máte zahrnutú aj cca 2hod prípravu v ateliéru (pred samotným fotením, tiež upratanie ateliéru po fotení), čo pri iných druhoch fotenia nebýva takto časovo, psychicky i fyzicky náročným.

Fotenie bábätka odporúčam v prvých dňoch po narodení (ideálne medzi 7.-14.dňom, s drobnými obmedzeniami ešte zvládneme aj rozmedzie 21-30dní veku dieťaťa). Na výber z ponuky máte:

A) samotné dieťatko,

B) spoločné fotky novorodenca s mamou, otcom, súrodencom/súrodencami,

C) kombinácia oboch predchádzajúcich.

  • „Balík NB 10“ – 10 finalizovaných záberov, 159 Eur (čas do cca 1-1,5hod, balík: A,B)
  • „Balík NB 15– 15 finalizovaných záberov, 209 Eur (čas do cca 2hod, balík: A,B,C)
  • „Balík NB 20– 20 finalizovaných záberov, 259 Eur (čas do cca 2-3hod, balík: A,B,C)
  • „Balík NB 25– 25 finalizovaných záberov, 299 Eur (čas do cca 3hod, balík: A,B,C)
  • ak vám počet spracovaných záberov nepostačuje, ku zvolenému balíku môžete súčasne doobjednať aj sólo zábery v cene 10-12€/ks, v závislosti od náročnosti spracovania (novorodenecká pleť tváre i ich tela býva častokrát veľmi náročnou na úpravu, hlavne ak sa pridruží aj novorodenecká žltačka)
  •  – rodičom, ktorým sa skomplikovala finančná situácia, viem vyjsť v ústrety, a pri foto balíkoch od 15foto (alebo sumárnej platbe prevyšujúcej 200€), dohodnúť platbu za objednané fotografie v 2 splátkach

.

  • Doplňujúce info:
  • – pod rodinou je chápaný otec-mama-súrodenci, nie ďalšia širšia rodina!
  • o babkách/iných pestúnkach na varovanie deti v ateliéri, ma informujte vopred, málokedy sú naozaj nápomocné, hlavne, keď zostanú v ateliéri s neposlušnými deťmi a neodídu von na ihrisko/do cukrárne, ktorá sa neďaleko nachádza, pri toľkej vrave a strese a ľuďoch sa portréty pre samotného novorodenca len veľmi ťažko „rodia“ !
  • – pre fotenie novorodenca s rodičmi / jeho súrodencami vo veku do 4rokov, naliehavo odporúčam rozdeliť fotenie A+B na 2ETAPY, s rôznym dátumom fotení, nakoľko súrodenci v takomto veku nespolupracujú, novorodenca v kľudovom režime vyrušujú a budia, a aj fotograf je rozptyľovaný a narúša pokoj v ateliéri!
  • – priobjednávka fotiek nad rámec vybraného balíka (podľa náročnosti úprav pleti dieťaťa pri novorodeneckej žltačke, defektoch na pleti v podobe ekzému, novorodeneckom akné,…)
  • – fotenie v domácom prostredí príplatok +70 Eur k cene vybraného balíčka + cestovné náklady 0,30€/km
  • splatnosť služby je na účet v banke deň po fotení, ešte pred zaslaním náhľadov z fotenia
  • – upravené zábery dostanete na stiahnutie zo serveru fotografa, alebo za príplatok na USB kľúči
  • neupravené zábery nie sú zahrnuté v cene žiadneho foto balíka
  • – inštrukcie k priebehu fotenia dostanete na vyžiadanie mailom alebo telefonicky, inak sú všeobecne  k nahliadnutiu v priloženom odkaze:

https://www.svadobna-fotografka.sk/2020/05/14/sumar-clankov-k-novorodeneckym-fotkam/

.

fotograf pre novorodencov a rodinyPo 3. týždni života novorodenca býva niekedy fotenie náročnejším (ich svalový tonus je iný, bývajú senzitívnejšie na zmeny prostredia, počasia, blížiaci sa spln /nov Mesiaca…). Na dôvažok, hlavne chlapcov v tomto veku postihuje často kolika.

Vek predčasne narodeného bábätka sa ale neriadi jeho skutočným dátumom narodenia, ale obvykle podľa predpokladaného termínu pôrodu! Tieto deti fotím ako štandardných novorodencov ešte aj vo veku 2-4mesiace, ak sú spavé a kľudné. Vznikajú s nimi rovnocenné fotografie ako s akýmkoľvek iným bábom.

Dobrou správou pre všetkých rodičov: používam vhodné baliace techniky, ktoré navodzujú pre dieťatko pocit, že je opäť v maternici – stíši sa, ukľudní, a pospí pri fotení, takže vytúžených fotografií sa nemusíte vzdať, pokiaľ nezasahujete dobre mienenými radami a obmedzeniami do mojej práce.

.

Pri pôrode podľa plánu však časové rozpätie výberu fotenia medzi 1. až 3. mesiacom už nebýva dobrým nápadom! Pre deti v tomto veku je to najkritickejšie obdobie, a to hlavne pre ich strach z cudzieho prostredia, plačlivosť, precitlivelosť, čo sa následne premietne aj na fotografiách!

Mamičkám a oteckom odporúčam:

dohodnúť približný termín fotenia už mesiac pred pôrodom, alebo po príchode z pôrodnice, aby som vám vedela vyjsť v ústrety a mohla si vyhradiť vo zvolený deň dostatočný časový priestor na fotenie s vami,

pohoda, rozvaha a entuziazmus, ktorí vložia rodičia v deň fotenia sa im zúročí vo výsledku práce v podobe čarovných „newborn“ fotografií ich spiaceho, či usmievavého, dieťatka.

.

fotenie novorodenec atelierfotograf brusko deti rodinanovorodene dieta fotka atelierdetska fotografiafoto do rodinneho albumu

  • ak požadujete fotiť spoločné fotografie za účelom zhotovenia rodinného obrazu, musím byť o tomto zámere vopred informovaná, nakoľko je dôležité vopred sa technicky pripraviť na zvolený záber a pripraviť i vás, poradiť vhodné oblečenie, aby bola snímka pre obraz čo najestetickejšou – obraz bude visieť na stene dlhé roky

Na rodičov bábätka tiež apelujem:

A) aby nezanedbali úpravu svojho zovňajšku (vizáž a vlasy!) – týka sa hlavne žien!,

B) mama novorodenca po pôrode nech si prinesie oblečenie, ktoré jej pristane a zakryje momentálne nedostatky,

C) zamysleli sa nad výberom vhodného oblečenia (zvolili jednotný štýl oblečenia, pre oboch rodičov, s vhodnými farbami),

D) taktiež súrodencov novorodenca je vhodné jednotne doladiť.

————————————–

Poznámka: Šťastným rodičom odporúčam využiť možnosť nechať si mnou nafotiť portréty svojho potomka v jeho prvom roku, už od prvého týždňa do 12. mesiaca veku, mesiac po mesiaci, a zachytiť tak neopakovateľné okamihy okom profesionála. Tento projekt som nazvala „MÔJ PRVÝ RÔČIK“. Informácie k tomuto projektu  nájdete tu.
 
.
.

6a. DETSKÉ alebo RODINNÉ fotografie  od 89€

Najkrajšie zábery samotných detí alebo celej rodinky (deti + rodičia), vznikajú nielen vo voľnej prírode, zaujímavom interiéri, v hotelovom apartmáne ale aj v mojom ateliéri, ktorý mám vybavený hlavne pre prácu s detičkami. Fotím na celom území Slovenska.

Odporúčaný čas pre Detské /Rodinné fotenia  je cca 30-60min (v závislosti od požiadaviek, počtu fotených osôb, ochoty dieťaťa spolupracovať). Vybrať si môžete z 3 štandardných balíkov:

A) fotenie vo fotoateliéri 10/15/20spracovaných fotografií, v cenách 89/109/129€, alebo B) fotenie v exteriéri 20/25/30spracovaných fotografií, v cenách 129/149/169€. Postprodukčným procesom/spracovaním prejdú všetky objednané zábery, odovzdané v elektronickej forme.

Oblečenie pre menšie detičky viem zapožičať, dospelí si prenesú vlastné. V ateliéri mám dosť rekvizít a doplnkov i vhodných pozadí pre detské fotenie. Počet prevlekov je maximálne 2x! Detské/rodinné fotenie nie je módnou prehliadkou ani maratónom s časom, ale seriózna práca a snaha zachytiť z vašich detí tie najkrajšie momenty. To všetko chce pokoj, čas a pohodu ako detí, vás samotných i tú moju!

Postprodukčným procesom prejdú všetky odovzdané zábery. Ukážky prác z detských a rodinných fotení.

Do tejto kategórie zahŕňam i štylizované portrétne fotenie ku narodeninám detí/dospelých, v ateliéri/exteriéri.

Ukážky narodeninových fotení: https://www.svadobna-fotografka.sk/category/fotogaleria/fotografovanie-oslava-narodeniny/

collage1Pri objednávke detského fotenia, je možné priobjednať i fotenie ďalších osôb (rodičia, súrodenci, bratranci, sesternice, tety, starí rodičia a pod.) za dohodnutý príplatok.

Väčší počet osôb prítomných na fotení však neodporúčam, pretože fotené objekty zvyčajne nevhodne rozptyľujú a znehodnocujú kreatívnu prácu fotografa i pohodu samotných fotených.

Fotenie si môže dohodnúť nielen mamička/budúci rodičia, ale fotenie môže rodičom darovať i ľubovoľný darca, v podobe tzv. DARČEKOVEJ POUKÁŽKY (viac o tejto forme sa dočítate>> ).

.

.

6b. Detské PREDŠKOLÁCKE alebo PRVÁCKE fotografie od 39€

A) Ateliérové individuálne fotenie: 2/5/10 záberov, 39/69/89€

B) Exteriérové individuálne fotenie: 20 záberov, 129

.

.

7. NARODENINOVÉ fotenie od 99€

Po svadobných, tehotenských a novorodeneckých, fotografiách sa veľkej obľube teší hlavne narodeninové fotenie. Rodičia s radosťou volia prostredie ateliéru, ktoré dokonale spĺňa atribúty pre tento druh fotiek. Vhodné je pre všetky vekové kategórie.

Odporúčaný čas cca 30-60min (v závislosti od požiadaviek rodičov, počtu fotených osôb, veku dieťaťa, jeho nátury, aktivity a ochoty spolupracovať).

.

Pri ateliérovom fotení si môžete vybrať z 3 štandardných balíkov 10/15/20spracovaných fotografií, v cenách 99/119/139€. Pre fotenie v ateliéri je v cene už zahrnutá jednoduchá balónová výzdoba (nafukované vzduchom), 1x narodeninové pozadie a rekvizity ku scéne, tiež aj dôveryhodná atrapa narodeninovej torty. Rodina si však môže, na vlastné náklady, zabezpečiť aj héliovú výzdobu (najbližšia PARTY predajňa sa nachádza na 1.posch. v OC Retro na Trávnikoch, kde Vám všetko pripravia na dohodnutý čas, vy to len prenesiete do ateliéru. Majú otvorené 7dní v týždni. Taktiež, ak Vám nevyhovuje moja atrapa torty, môžete si priniesť reálnu narodeninovú tortu, sviečky, a tortovú prskavkovú fontánu :)

Ak budete mať na fotografa požiadavku zabezpečiť vyššie opísané doplnky, nacením Vám to a dohodneme pri objednávke, ako príplatok ku cene fotenia.

narodeninove fotenie poliPre fotenie v exteriéri máte na výber rovnako z 3 balíčkov: 20/25/30 spracovaných fotografií, v cenách 139/159/179€. Výber exteriéru v rámci Bratislavy a blízkeho okolia doporučí fotograf. Zabezpečenie rekvizít je tiež potrebné s ním vopred dohodnúť. Veľa klientov si ale pri exteriérovom narodeninovom fotení želá len prírodnú scenériu, prípadne sami zabezpečia heliom plnené fóliové balóny a číslicu ku veku oslávenca (upozornenie: veľkosť týchto dekorácii postačuje 25-50cm, pri väčších rozmeroch môže menšie dieťa vyznieť komicky, lebo výškou postavy, pri maxi balónoch, zaniká).

Termín si rezervujte v dostatočnom časovom predstihu – a to nielen termín v pracovný deň/víkend, ale aj presný čas začiatku fotenia (berte ohľad na spánkový režim oslávenca. Ku nemu pripočítajte predpokladaný čas v ateliéri/exteriéri, čas na presun z domu na dohodnuté miesto fotenia, ako aj čas nevyhnutný na domácu prípravu všetkých zúčastnených.

Pri objednávke hneď dohodnite aj: preferovanú farebnosť scény, ktorú uprednostňujete, narodeninové pozadie, rekvizity…

Dieťa pri fotení zbytočne nestresujte viacnásobným prezliekaním, ani výmenou scény. Taktiež sa vyhnite poúčaniu dieťaťa ako sa ma pri fotení tváriť, čomu sa má vyhýbať, aké grimasy nepoužije.

Zbytočne ho tým ešte viac rozrušíte, bude nervózne, nadmerne sústredené na výkon, plačlivé a neprirodzené! Fotenie berte z nadhľadom a humorom, málokto z fotených osôb je profesionálnym modelom, a preto nič nemusí byť ako pre titulku časopisu.

.

Dospelí, a hlavne ženské pohlavie, má prísť na fotenie upravené – určite si dajte záležať na úprave vlasov, nechtov a tváre. Nepodceňujte ani výber oblečenia a jeho primeranú veľkosť.

Príchodom na fotenie sa snažte byť dochvíľnymi, nakoľko po vás môže nasledovať iné fotenie, a s iným žánrom, vy musíte stihnúť uvoľniť ateliér, fotograf sa potrebuje tiež pripraviť a zmeniť aj foto scénu. Keď sa oneskoríte, narušíte celý harmonogram dňa.

.

narodeninove fotenie pri vodeAk je vašou predstavou fotenie v exteriéri, majte na pamäti, nielen vhodnú hodinu, ktorá vyhovuje oslávencovi,ale musíte prihliadať i na intenzitu slnečného svitu v exteriéri,a teda sme značne limitoví!

Popritom nezabúdajte aj na ročnú dobu a teplotný rozptyl (pre zvolené oblečenie), náchylnosť fotených na peľovú alergiu, možný dlhší časový presun na miesto fotenia ako aj nevhodnosť voľby exteriéru pre nízky vek oslávenca.

.

Fotografa informujte, akého veku a pohlavia je oslávenec, aké sú vaše plány, či predstavy. Čo chcete vziať so sebou na fotenie, v akom štýle chcete byť oblečení, neprežeňte to so vzorovaním a farebnosťou odevu. Či aj reálnu jedlú tortu, darčeky pre oslávenca… koľko osôb sa fotenia zúčastní,…

Fotograf vám vie doporučiť najvhodnejšie exteriérové lokality, ktoré sú veľmi „fotogenickými“, nakoľko nie každý laik ma cit pre kompozíciu a nevidí mnohé rušivé prvky na miestach, ktoré mal v pláne navštíviť.

Viac o fotení ku narodeninám sa dozviete: https://www.svadobna-fotografka.sk/2017/05/08/fotky-k-narodeninam/

Ako fotím a aké fotografie dostanete?  https://www.svadobna-fotografka.sk/category/fotogaleria/fotografovanie-oslava-narodeniny/

.

.

8. TEMATICKÉ fotenie od 99

K tematickým foteniam zaraďujem Jarné, Veľkonočné, Fašiangovú či Valentínsku tematiku, Deň detí, matiek i otcov, Letné témy (v makovom poli, levanduli, slnečnici, pri valoch slamy), Jesenné, Mikulášske, Halloween a Vianočné fotenia. Patrí tam aj začiatok, či koniec, školského roka v materskej alebo základnej škole, a pod.

„Tematické fotenie“ je veľmi špecifickým, mierne sa odlišuje od tradičného portrétneho fotografovania, kde kladiem dôraz hlavne na fotenú osobu/y.

Pri tomto fotení ide hlavne o vystihnutie celkovej atmosféry, zvolenej tematiky a detskej radosti z fotenia v menej tradičnom oblečení, či kostýmoch. Dĺžka fotenia i počet spracovaných záberov býva, oproti klasickému detskému/rodinnému foteniu, upraveným a cenník môže byť každý rok prispôsobený náročnosti a použitým rekvizitám!

Zábery slúžia klientom hlavne pre radosť, spestrenie rodinných albumov, alebo aj pre vytvorenie fotokníh, pohľadníc, či kalendárov so zvolenou tematikou. Tematické detské a rodinné fotenie tradične realizujem v mojom ateliéri v Bratislave, ale nebránim sa i možnosti fotiť u vás doma (za príplatok), či v exteriéri.

Pre vypísané tematické fotenia je charakteristické, že sú ponúkané len v istom časovom úseku roka, záujemcov na presne vypísané hodiny v daný termín, a fotenia s objednanými rodinami nasledujú v slede za sebou, obvykle v 30min intervaloch. Každého foteného preto prosím dodržať dohodnutý čas začiatku, lebo ďalších objednaných záujemcov nemôžem posúvať a ochudobňovať ich o predplatený čas a zábery pre nedochvíľnosť ich predchodcov!

Kto má záujem, môže sa prihlásiť aj na individuálne tematické fotenie, ktoré dohodneme už pri samotnej  objednávke, a to mimo vypísaných termínov. Cenu takéhoto fotenia spoplatňujem ako štandardné exteriérové cca 1hod fotenie, bod 6B.

Odporúčam sledovať na stránke záložku NOVINKY, kde sa včas dozviete dosť podrobností o pripravovanej alebo prebiehajúcej akcii v príslušnom ročnom období.

Ukážky z vianočných, mikulášskych, valentínskych, či veľkonočných fotení

Ukážky z exteriérových fotení

.

.

9. NEFORMÁLNY PORTRÉT, IMIDŽ  od 39€ 

fotenie v exterieri prirodeFotenie je určené pre súkromné osoby – pre osobné, pracovné, imidžové a propagačné účely, ako aj budúcim maturantom, ale aj pre radosť sebe, či blízkych osôb… Postprodukčným procesom prejdú vami určené zábery. Odporúčaný časový priestor závisí od vybraného balíka (15-60min).

Balíky: S/M/L/XL, v cene 39/69/89/139€, s 1/3/5/10 finalizovanými zábermi (1osoba). Spracovaný materiál štandardne odovzdávam v digitálnej podobe – zaslaný mailom/stiahnutý zo serveru fotografa. Ponúkam i možnosť tlače fotografií, výrobu fotoalbumu. Obvyklým miestom fotenia  je ateliér v Bratislave, kde nájdete všetko potrebné pre vznik vašich budúcich fotografií. Fotenie v domácom prostredí/dohodnutom exteriéri za paušálny príplatok 60-100€.

Fotím na celom území VD9Slovenska. Vizáž, úprava vlasov a oblečenie je v réžii fotenej osoby. Na samotnom fotení  je obvykle prítomný len fotograf a objekt fotenia. Ďalšie osoby sú nežiaduce, nakoľko foteného rozptyľujú a často i znervózňujú nevhodnými poznámkami.

Ukážky prác nájdete v albume. Doplnkové fotoslužby nájdete tu.

Fotenie si môže dohodnúť nielen samotný záujemca, ale môže ho zakúpiť aj ľubovoľný darca, v podobe tzv. DARČEKOVEJ POUKÁŽKY (viac o tejto forme sa dočítate>> ).

 .

.

10. BOUDOIR a GLAMOUR fotografie od 149

Vo fotografii sa štýlom „Boudoir foto“ označujú krásne sexi fotografie zmyselnej ženy a jej tela. Obvykle len čiastočne oblečenej alebo v spodnej bielizni (viac informácií v článku).  Postprodukčným procesom prejdú všetky vybrané zábery.

Výslednú cenu ovplyvňuje náročnosť, technické podmienky a špecifické požiadavky kladené od fotenej osoby. Odporúčaná dĺžka fotenia je min. 1 hod.

Fotografujem vo vlastnom ateliéri v Bratislave, kde sú pre fotené osoby k dispozícii fotopozadia, rekvizity i vhodné oblečenie. Alebo viem odporučiť vhodné komerčné priestory.

neglize hotelova izba damaNa samotnom fotení  je obvykle prítomný len fotograf a fotený objekt. Ďalšie osoby sú nežiaduce, lebo fotený objekt rozptyľujú, často i znervózňujú. Ukážky prác nájdete v albume. Doplnkové fotoslužby nájdete tu.

Ukážku fotografií v štýle „NUDE photos“ nájdete v albume 

Fotenie si môže dohodnúť a zakúpiť nielen samotný záujemca/kyňa, ale darovať ho môže aj ľubovoľný darca, v podobe tzv. DARČEKOVEJ POUKÁŽKY (viac o tejto forme sa dočítate>> ).

.

.

11. TRASH THE DRESS fotografie (nielen pre nevestu) od 159€

Vo voľnom preklade sa štýlom „Trash the Dress“ označujú fotografie jednotlivcov alebo dvojíc v oblečení, ktoré sa následne počas fotenia môže poškodiť alebo zničiť, teda „ísť môžu ísť aj do koša“.

Priraďujeme ho k umeleckým štýlom hlavne svadobnej fotografie, pri ktorej je elegantné slávnostné oblečenie v silnom kontraste s prostredím, v ktorom prebieha fotografovanie.

Výsledný záber môže niesť v sebe prvky zo štýlu módnej a glamour fotografie. Viac informácií v článku.

Najkrajšie zábery vznikajú vo voľnej prírode, pri mori, vode, na lúke, v ruinách starých brownfields alebo v zrúcaninách hradov…  Ale i vo vzdušných balónoch, na motorových člnoch, skútroch, rafte, v hangároch, lietadlách. Proste všade tam, kde by si svoje menej tradičné fotografie fotený objekt nevedel predstaviť.

Na samotnom fotení  je obvykle prítomný len fotograf a fotený objekt/ty. Ďalšie osoby sú nežiaduce, lebo fotený objekt/y rozptyľujú a často i znervózňujú. Ukážky prác nájdete v albume. Názorný album s ukážkami môjho štýlu sa nachádza v albume Wedding Trash The Dress. Doplnkové fotoslužby nájdete tu.

 .

.

12. TIME FOR PRINT (TFP) – BEZ HONORÁRU PRE ZÚČASTNENÉ STRANY

PORTRÉTY a IMIDŽOVÉ fotografieBOUDOIR  ø

fotky zadarmoJe to spôsob fotenia, kedy fotograf neplatí fotenej osobe za fotenie, a podobne ani model, neplatí fotografovi. Pre oboch z tejto spolupráce vyplýva len záväzok nafotiť zábery, vybrať z nich optimálny počet a odovzdať  fotenému.

Obom stranám slúžia na obohatenie svojho  internetového portfólia. Pred fotením (hlavne pre budúce využitie v modelingu) je vhodné spísať zmluvu o možnostiach využitia fotiek – na aký účel môžu fotky obe strany používať. Fotená osoba by svojim vekom mala dosiahnuť dospelosť, alebo prísť v sprievode rodiča.

010Pri tomto produkte obvykle za klientom necestujem, fotím v Bratislave. Ak áno, tak klient prepláca moje dopravné náklady na miesto fotenia. Najradšej fotím vo vytipovanom alebo dohodnutom zaujímavom exteriéri. Cenu za fotenie v prenajatom interiéri neovplyvním, je podľa cenníku zariadenia.
.

Mojou podmienkou pred fotením je, že mi záujemca vopred zašle svoju aktuálnu fotografiu a informácie o sebe, aby som mala lepšiu predstavu. Následne sa rozhodnem, či ponuku na „fotografovanie zadarmo“, od záujemcu prijmem, alebo odmietnem.

.

.

13. FORMÁLNY PORTRÉT, MANAŽÉRSKY a BIZNIS od 39

Táto služba je prioritne určená pre uchádzačov o nové pracovné pozície, novým zamestnancom, ale aj pre firemných klientov na manažérskych pozíciách, od ktorých sa vyžaduje použitie podobizne do výročných správ, k formálnym vyjadreniam pre médiá,  do propagačných materiálov / časopisov / k editoriálom,

Obvyklým miestom fotenia býva ateliér v Bratislave-Ružinov, kde nájdete všetko potrebné pre vznik budúcich fotografií. Pri fotení v domácom prostredí / vo firemných priestoroch / v exteriéri, účtujem paušálny príplatok 100€/výjazd.

Cenník: S/M/L/XL, 1/3/5/10 spracovaných záberov, 39/69/89/139€ pre 1 osobu. S firemným klientom, pri hromadnej objednávke (viac ako 10osôb fotených v jeden deň, alebo počas dlhodobej spolupráce), je možné dohodnúť priaznivejšiu cenu.

Odporúčané pozadie v ateliéri / exteriéri: biele / čierne / sivé / modrý batik / sivý batik / vo firme aj stena miestnosti, chodba / priečelie budovy s logom spoločnosti, alebo vystihujúce prostredie.

Štandardná póza – portrét od hlavy po cca prsia / busta po pás / busta do 1/2 stehien / ojedinele aj celá postava.

Odporúčaný časový priestor závisí od vybraného balíka – v ateliéri (10-60min), mimo ateliéru ešte počítajte s istým časovým rozpätím na prípravu fotografa – rozostavenie svetiel, pozadia, techniky a skúšku správneho nastavenia.

Výber záberu na spracovanie: klient / poverená osoba z firmy / fotograf.

Spracovaný materiál býva štandardne odovzdaný v digitálnej podobe, zaslaný mailom/stiahnutý zo serveru fotografa.

CK sport travel

V dostatočnom časovom predstihu musí byť fotograf oboznámený aj s: charakterom fotenia, vybranými pózami a vybranou scénou za fotenou osobou, farbou pozadia, počtom osôb, miestom fotenia, klientovými predstavami a požiadavkami, počtom prevlekov,.. V prípade fotenia vo firme doporučujem vopred dohodnúť aj návštevu firemných priestorov.

Vizážistu a kaderníka si zabezpečuje klient. Informácie ku vhodnému oblečeniu rada s vami prekonzultujem a odporučím. Ukážky prác nájdete v albume.

.

.

14. Fotografovanie KRSTU dieťaťa 99€/hod (individuálny záujemca)*

 *POZNÁMKA – Pri hromadnej objednávke zľava podľa počtu súčasne fotených detí

Profesionálny fotograf nielenže dokonale ovláda svoju profesiu a pracuje s profesionálnou technikou, ale pozná i zvyklosti, priebeh deja počas slávnostných ceremónií, ku ktorým patrí i krst dieťaťa. Vie včas a správne reagovať ako na zvyčajné situácie, ale i na nepredvídané okamihy. Klient tak nezostane ochudobnený o žiaden dôležitý moment. 

Postprodukčným procesom prejdú všetky vytriedené zábery. Počet odovzdaných záberov pri individuálnej objednávke cca 50 až 150 záberov, obvyklým médiom je prenos cez mail / stiahnutie zo súkromného servera / DVD / USB. Surový a nespracovaný materiál nearchivujem a ani neposkytujem.

Možnosť priobjednania: fotoknihy formátu A5 alebo A4, tlač vybraných fotografií na papier

05 evanjelicky krst fotograf BratislavaZachytávajú reportáž z priebehu slávnostnej ceremónie, fotografie rodinných príslušníkov i oslávenca v priestoroch určených pre krst alebo pred obradnou budovou, gratulácie od hostí, skupinové a individuálne fotografie rodiny po slávnostnom obrade.

V prípade požiadavky budú zhotovené zábery aj zo slávnostného obeda, príplatok k cene krstu podľa časovej dĺžky: 60/90/120min.

Ako fotím krsty a oslavy nájdete https://www.svadobna-fotografka.sk/category/fotogaleria/fotografovanie-oslava-narodeniny/

 .

.

15. Sv.PRIJÍMANIE, Konfirmácia, BIRMOVKA 99€/hod (individuálny záujemca)*

*Poznámka Pri hromadnej objednávke je cenník prispôsobený počtu súčasne fotených detí!

Každej rodine dieťaťa budú odovzdané spracované fotografie (na stiahnutie zo súkromného servera / USB, a to z celého oficiálneho priebehu slávnostnej omše (všetky dôležité detaily ceremónie, zábery na dieťa/deti, ich rodiny a zúčastnených hostí, celebrujúce osoby, celkovú atmosféru v kostole, slávnostnú výzdobu, obetné dary, a pod.

Po skončení oficiálnej ceremónie nasledujú skupinové fotografie detí, ale aj individuálne fotografie dieťaťa s rodinou, a jej príslušníkmi.

Rodičia majú možnosť priobjednať si i fotenie, v ľubovolnej časovej dĺžke, počas rodinnej oslavy v kruhu rodiny alebo reštaurácii, príplatok k cene obradu podľa časovej dĺžky (30min, 60min,… a počtu hostí).

obrad sviatost myropomazaniasvate prve prijimanie rimskokatolicke 042

Pri individuálnej objednávke je garantovaný počet spracovaných odovzdaných záberov cca 50 až 100ks. Pri hromadnej objednávke cez skupinu rodičov/z kostola, je počet spracovaných a odovzdaných záberov vyšší, v závislosti od počtu detí a priebehu slávnosti. Surový a nespracovaný materiál nearchivujem a ani neposkytujem. Vopred spisujem záväznú objednávku a je potrebné uhradiť zálohu.

Ďalšie možnosti priobjednávky:

pamiatkové DVD/USB pre kostol, tlač fotografií na papier, darčeková fotokniha formátu A5 alebo A4

 .

.

16. Reportáž z RODINNÝCH OSLÁV, STRETNUTÍ alebo UDALOSTÍ  od 99€/hod

fotografovanie reportazne rodinne oslavy udalosti Pre zachytenie celkového deja i atmosféry je najdôležitejšou, najhektickejšou a najnáročnejšou práve 1. hodina oslavy, preto aj tá zvýšená cena. Cena nasledujúcich hodín z oslavy 50€/h.

Výsledná cena závisí od dĺžky objednaného času reportážneho fotografovania (bez štylizovaných portrétov), počtu fotených osôb a detí, ako aj špecifických nárokov klienta.

Postprodukčným procesom prejdú všetky odovzdané zábery.  Ukážky prác: https://www.svadobna-fotografka.sk/category/fotogaleria/fotografovanie-oslava-narodeniny/

Dlhšie zotrvanie na akcii a zakomponovanie špeciálnych požiadaviek klienta, je na vzájomnej dohode, prípadne príplatku za fotenie.

Ku akcii mimo BA, účtujem aj cestovné náklady.

Maxi torta 4Ak neviete akým vhodným darčekom prekvapiť oslávenca/ov (blízkeho príbuzného, priateľa, kamaráta, šéfa, spolupracovníka, a pod.) z príležitosti jeho narodenín, menín, okrúhleho výročia,  nelámte si už hlavu!

.

.

Darujte OSLÁVENCOVI darček vo forme FOTOREPORTÁŽE Z OSLAVY!

.

.

17. MODERNÝ DARČEK PRE OSLÁVENCA  cena dohodou

darcek pre oslavencaSte pozvaní na oslavu obvyklých narodenín, menín, oslavu jubilea, odchodu do dôchodku, rodinnú udalosť, úžasnú párty, žúrku,  alebo ako hosť  na svadbu? Chcete prekvapiť svojich blízkych alebo priateľov? Neviete aký vhodný dar priniesť oslávencovi?
 
Darujte OSLÁVENCOVI darček vo forme FOTOREPORTÁŽE Z JEHO OSLAVY alebo mu darujte tzv. „Darčekovú poukážku“, na fotenie podľa jeho výberu a v cenovej relácii, akú uznáte za najvhodnejšiu z hľadiska vašich finančných možností (Portrét formálny alebo neformálny, Book,  Imidžové fotografie, Trash the Dress,  Budior, Glamour a iné).
 

Maxi oslava2Odporúčaný čas fotografovania 2 až 4 hodiny. Postprodukčným procesom prejdú všetky odovzdané zábery.

Ukážky prác v albume.

Objem fotografovania  a výslednú cenu viem prispôsobiť predstavám, požiadavkám a finančným možnostiam darcu, predstavu o výslednom produkte zase prispôsobím prianiu obdarovaného.

.

.

18. Fotografovanie PRE MATERSKÉ ŠKOLY od 11€/sada pre 1dieťa

fotograf pre matersku skolu

Tradične ponúkam fotografovanie detí v škôlke (štátnej alebo súkromnej, prípadne spojenej s jasličkami) pred koncom školského roku (obdobie apríl až jún) v prostredí, ktoré im je blízke a pôsobí na ne kreatívne (v triede, herni, na dvore, v mestskom parku, prírode).

Taktiež je možné dohodnúť aj fotografovanie detí pred ukončením ich dochádzky do MŠ, počas pripravených škôlkárskych besiedok, osláv, karnevalov, súťaží, výletov, a pod.

Zaujímavé a pekné rekvizity spolu s výberom vhodného pozadia (na výber z veľkého množstva tematických fotopozadí) a prenosný ateliér nosím do každého zariadenia.

Uvedená cena je orientačnou a platnou pre veľké štátne zariadenia. Pri nižších/malých počtoch detí, ako aj pre súkromné škôlky alebo detské jasle, či aj sídla zariadenia mimo mesta Bratislavy, je potrebné počítať s navýšením cien vzhľadom ku malému počtu detí, časové straty dochádzaním na vzdialenejšie miesto a zvýšené cestovné náklady. Podrobný cenník posielam mailom ešte pred objednávkou, ku poskytnutým údajom od konkrétneho školského zariadenia.

053Do škôlok prichádzame vždy 2 fotografi (ja a môj manžel, tiež fotograf), s tým, že jeden z nás fotografuje a druhý mu pomáha ako asistent, rekvizitár a garderobiér.

Pre fotenie budúcich absolventov materskej školy – predškoláci, máme k dispozícii aj absolventské oblečenie. Fotky vkusne ukážu hlavne na table. Všetky vybrané zábery prejdú postprodukciou,**. Odovzdaným výstupom sú papierové fotografie v dohodnutom formáte.

Podľa potreby pripravím balíček pre zvolený produkt, tak aby zbytočne nezaťažil rodičovské peňaženky. Posielam mailom riaditeľstvu školy.

09_rozpravkove postavy v atelieri04_kovboji a indiani v atelieri_Golejova03_rockeri gitara husle klavir pistala_Golejova

Ukážky z výsledku fotenia nájdete v albumoch>>

.

.

19. Fotografovanie pre ZÁKLADNÉ a STREDNÉ ŠKOLY

skolska fotografia malotriedka (1)

Pred koncom školského roku (marec až jún príslušného školského roku) ponúkam, okrem detských a rodinných fotografií, žiakom ZŠ /študentom SŠ aj fotografovanie v škole, aké sa na Slovensku traduje od nepamäti. Zaraďujeme tam: fotografovanie jednotlivých tried podľa ročníkov, skupinové fotografie kamarátov, individuálne fotky, ako aj fotografie učiteľského zboru. Nami nasnímané fotografie sú živé, vkusné, moderné.

Uvedená cena je orientačnou a platnou pre veľké štátne zariadenia. Pri nižších/malých počtoch žiakov, alebo sídlom školy mimo mesta Bratislavy, je potrebné počítať s navýšením cien za časové straty dochádzaním na vzdialenejšie miesto a zvýšené cestovné náklady. Podrobný cenník posielam mailom ešte pred objednávkou, ku poskytnutým údajom od konkrétneho školského zariadenia.

  • Pri individuálnom fotografovaní, po dohode s riaditeľstvom školy, zapožičiavam foteným rekvizity, vopred premyslím scénu a miesto fotenia.
  • Do školy prichádzame vždy 2 fotografovia, s tým, že jeden z nás fotografuje, druhý mu pomáha ako asistent, usmerní fotené osoby, zoradí ich na lavičkách, naznačí vhodné pózy, držanie tela,… a napomáha vytvoriť skvelú atmosféru.

individualne a skupinove foto skola_fotograf bratislava009 skolsky fotograf golejova bratislava

  • V období jesene máme pre ZŠ v ponuke fotografovanie novonastúpených prváčikov 
  • V čase zimného adventu – zase vianočné fotenie,
  • Vo veľkonočnom období aj tematické fotenie k blížiacemu sviatku.
  • Mobilný ateliér, vhodné fotopozadie a rekvizity pre žiakov bývajú v réžii fotografa.

Výstupom z fotenia sú pre žiakov/študentov a učiteľov školy upravené fotografie v papierovej podobe v dohodnutých formátoch.

07422 (2) jesenne fotenie halloween

.

19a. Fotografie prvákov základnej školy od 11€

Fotenie prváčikov bratislava golejovaFotenie prvákov v ľubovoľnom období školského roku (obvykle ale v období začiatku šk.roka (v mesiacov IX. až XI.),  alebo pred koncom príslušného šk. roku. Fotografujem s mobilným ateliérom a profesionálnym osvetlením v prostredí reálnej triedy.

Uvedená cena je orientačnou a platnou pre veľké štátne zariadenia. Pri nižších/malých počtoch žiakov, alebo sídlom školy mimo mesta Bratislavy, je potrebné počítať s navýšením cien za časové straty dochádzaním na vzdialenejšie miesto a zvýšené cestovné náklady. Podrobný cenník posielam mailom ešte pred objednávkou, ku poskytnutým údajom od konkrétneho školského zariadenia.

Odovzdané fotografie slúžia ako budúca spomienka na prvý stup do školy a významný medzník v živote každého žiaka. Fotografie sú určené hlavne do albumu prváčika, jeho rodičov a starých rodičov, ale aj tablo alebo kroniku ZŠ. Rekvizity i slávnostné oblečenie je v réžii fotografa, veľa rodičov však dáva prednosť vlastnému oblečeniu v duchu dnešnej nedbalej módy, alebo dieťa pošle v tom najstaršom vyblednutom a opotrebovanom oblečení, prípadne v tričkách s potlačou, výraznými textami, rozprávkovými bytosťami…, čo úplne potlačí samotnú fotenú osobu aj vkusnosť záberu. Je to však rozhodnutie rodičov a rešpektujem ich vôľu.

Ukážky z výsledku fotenia nájdete v albumoch>>

 .

19b. Spoločné fotografovanie: tried od 2€, menšie skupinky/individuálne fotografie od 1€

skupinove fotografia zakladna skolaPre všetky typy škôl mám v mesiacoch marec až jún pripravenú ponuku pre hromadné fotenie v škole, postupne od tried s najmladšími žiakmi / študentmi, až po najstaršie ročníky. Fotenie prebieha buď v priestoroch školy, alebo v školskom areáli, či mestskom parku. Vždy je prispôsobené ročnej dobe, aktuálnemu počasiu a priestorovým možnostiam školy.

Následne si môžu žiaci objednať i individuálne a skupinové fotenia so svojimi spolužiakmi, kamarátmi, či detskými láskami.

Uvedená cena je orientačnou a platnou pre veľké štátne zariadenia. Pri nižších/malých počtoch žiakov, alebo sídlom školy mimo mesta Bratislavy, je potrebné počítať s navýšením cien za časové straty dochádzaním na vzdialenejšie miesto a zvýšené cestovné náklady. Podrobný cenník posielam mailom ešte pred objednávkou, ku poskytnutým údajom od konkrétneho školského zariadenia.

.

19c. Koncoročné fotenie absolventov materskej, základnej alebo strednej školy

fotenie pre zs ukoncenie studiaBudúcim absolventom ZŠ a SŠ (zo 4. alebo 9. ročníka, alebo budúcim maturantom školy), ponúkam fotografovanie ako spomienku na roky prežité v škole. Termíny dolaďujeme spoločne s riaditeľstvom školy, obvyklý čas je v mesiacoch marec – jún príslušného šk. roku.

Fotíme nielen spoločné triedne a skupinové triedne fotografie, ale aj individuálne fotografie vo vlastnom civilnom oblečení.

Nebránime sa ani nápadu témy prichádzajúcemu od žiakov, rodičov, učiteľov, trebárs aj v duchu obľúbených hrdinov z rozprávok, či seriálov, ale rada zapožičiam rôzne tematické rekvizity, či pre tento účel špeciálne zhotovenú absolventskú čiapku a talár.

Fotenie prebieha v interiéri/exteriéri školy, v parku, v meste alebo v mojom ateliéri. Všetky vybrané zábery prejdú postprodukciou**. Výstupom školského fotografovania sú papierové fotografie.

Ukážky z výsledku fotenia nájdete v albumoch>>

.

19d. Tematické fotografovanie triedy s triednym učiteľom

spolocne triedne fotkyV ľubovoľne zvolenom období roka ponúkam triedam možnosť fotenia aj napr. v priestoroch školy, pred školou, v parku, v zaujímavom vybranom interiéri/exteriéri. Ústredným  motívom býva škola, zábava, park, alebo aj Halloween, Vianoce, Fašiangy, karneval, návšteva kultúrneho podujatia…

Všetky vybrané zábery prejdú postprodukciou* . Výstupom z fotenia sú papierové fotografie vo vopred dohodnutých rozmeroch a počtoch pre celú skupinu žiakov.

.

19e. Fotografovanie pedagogického zboru

ucitelsky zbor koncorocne fotenie vidiek bratislavaPo samotnom fotografovaní všetkých prihlásených kolektívov žiakov / študentov školy prebieha v obedných hodinách aj spoločné fotografovanie učiteľského zboru.

Pri záujme o skupinové foto je možné učiteľov školy nafotiť aj podľa ich odboru, zamerania, predmetových komisií,…(niektoré stmelené kolektívy dávajú prednosť aj vtipnému foteniu pri ukončení školského roka).

.

19f. REPORTÁŽNE fotografovanie udalostí pre materskú alebo základnú školu

Fotím nielen klasické ročníkové fotografie, ale zdokumentujem i školské besiedky, karnevaly, športové a detské dni, akcie, súťaže, divadelné predstavenia, atď., podľa individuálnych požiadaviek. Obvyklá dĺžka fotenia je 1 – 3 hod, cena dohodou.

Postprodukčným procesom prejdú všetky odovzdávané zábery upravené pre následnú tlač fotografií 10x15cm **. Mimo mesta Bratislavy k cene fotenia účtujem i dopravné náklady 0,30 €/km. Nie som platca DPH. Cena, na ktorej sa s klientom dohodnem je pre mňa záväzná. Pre upútavku na webovú stránku zo života školy ponúkam i zachytenie prierezu bežného dňa v zariadené ako: „Jeden deň v škôlke/škole“.

collage03Doplnkovým produktom k reportáži je Slade show z nafotených záberov vo Full HD/HD kvalite.

**Výber záberov určených na spracovanie je na samotnom fotografovi.

Surové – neupravené zábery a zábery, ktoré neprešli výberom, neposkytujem.Pri práci sa riadim a postupujem v zmysle platného autorského zákona.

.

.

20a. Skupinové fotografovanie na OZNAMKO a TABLO od 15€/ateliér

Fotografovanie prebieha obvykle v ateliéri fotografa. Na pôde školy/v dohodnutom interiéri/v exteriéri je cena mierne navýšenou. S danou cenou je určené pre skupiny 20 a viac súčasne fotených študentov, pri nižšom počte cena dohodou. Fotograf komunikuje s povereným zástupcom za danú skupinu študentov. Postačí napísať úvodný mail a obratom získate potrebné informácie.

Výstupom z fotenia bývajú náhľady z digitálnych súborov, z výberu ktorých je spracovaná dohodnutá finálna 1 fotografia na tablo, a tiež vytlačený FOTOHÁROK so 42 mini fotografiami pre oznamko.

Vybraný záber prejde postprodukciou – spracovaním, úpravou s profi retušou (odstranené nedostatky pleti). Fotky na fotohárku môžu byť vo farebnom/čiernobielom/sepiovom vyhotovení.

fotenie pre film a reklamu

Obsah skupinového fotobalíčka „OZNAMKO“:

  • – fotografovanie študenta vo viacerých pózach a uhloch tváre, z nafoteného materiálu
  • – ihneď po fotení študent vyberá 1finálny záber, ktorý bude podkladom pre tablovú fotografiu, a tiež podkladovú fotku pre vypracovanie fotohárku,
  • 1 vytlačená tablová fotografia (na výber z rozmerov 9/13cm, alebo 10/15cm),
  • 1 vytlačený fotohárok so 42 mini fotkami (každá mini fotka v hárku má rozmer 2,5/3cm),

.

Priobjednanie:

  • – každý ďalší fotohárok 2€/ks,
  • – každá ďalšia tablová fotografia 3€/ks,
  • tlač pamiatkovej fotky v rozmeroch 15/21cm, 20/30cm, alebo 30/40cm (určená pre fotenú osobu, rodičov, starých rodičov, priateľov), v cene podľa zvoleného rozmeru,
  • odkúpenie digitálneho súboru z vytlačenej fotografie 7€.

.

POSTUP OBJEDNÁVKY a FOTENIA:

Vo vhodnom časovom predstihu dohodneme konkrétne miesto fotenia, štýl fotiek, druh portrétu, farbu pozadia, odporúčané oblečenie a úpravu zovňajška. Dohodnuté podklady sú jednotné pre celú fotenú skupinu.

Fotografovanie portrétov prebieha v priestoroch školy/v dohodnutom exteriéri/vo ateliéri. Za stranu dodávateľa sa ho zúčastňujú vždy 1-2 fotografi (jeden ma pod palcom fototechniku, nasvietenie, pozadie. Druhý z dvojice komunikuje s fotenými, upraví  drobné nedostatky a usmerní foteného,…).

Platba za službu hneď po fotení. Doplatok za prípadnú priobjednávku na účet v banke.

.

.

20b. Individuálne fotografovanie na OZNAMKO a TABLO, 39€

Skladba individuálneho balíčka OZNAMKO:

  • individuálne fotografovanie študenta v ateliéri, vo viacerých pózach a uhloch tváre,
  • 1 vytlačený fotohárok so 42 mini fotkami (každá fotka v hárku rozmerov 2,5/3cm)

.

Priobjednanie:

  • – ďalšia dotlač „fotohárku/ov“ so 42minifotkami, 2€/ks,
  • tlač „tablovej fotografie“ zo spracovaných a objednaných portrétov, v rozmere 9/13cm alebo 10/15cm, 3€/ks,
  • tlač „pamiatkovej fotky“ v rozmeroch 15/21cm, 21/30cm, alebo 30/40cm (určená pre fotenú osobu, rodičov, starých rodičov, priateľov), v cene podľa zvoleného rozmeru,
  • odkúpenie spracovaných portrétov, v digitálnej podobe, 7€/ks
  • odkúpenie ďalšieho nafoteného materiálu (spracované a finalizované foto súbory, ktoré neboli predmetom pôvodnej objednávky, budú zaslané elektronicky), 7€/ks

.

POSTUP pri OBJEDNÁVKE a FOTENÍ:

Vo vhodnom časovom predstihu dohodneme mailom/osobne/telefonicky: deň a hodinu fotenia v ateliéri/exteriéri, ako aj štýl fotiek, druh portrétu, farbu pozadia, odporúčané oblečenie a úpravu zovňajška.

Fotografovanie portrétov prebieha najčastejšie v ateliéri, v prípade vhodného počasia aj v dohodnutom exteriéri. Za stranu dodávateľa sa ho zúčastňuje 1fotograf, ktorý má pod palcom ako fototechniku, tak aj komunikuje s foteným, upraví  drobné nedostatky a usmerní ho pri pózach tela, hlavy, rúk a výrazoch tváre.

Po fotení objednávateľ-fotený zašle sumu za svoju objednávku na účet v banke, následne dostane mailom surový materiál – zmenšené osignované náhľady. Z nich vyberá  2TOP zábery pre následné spracovanie fotiek (z nich 1 bude podkladom aj pre vypracovanie fotohárku). Čísla výberu náhľadových záberov zašle fotografovi mailom.

Prípadná doobjednávka je tiež riešená platbou na účet.

.

.

21. Fotografovanie STUŽKOVEJ SLÁVNOSTI od 599€ (platí pre BA)/1fotograf

fotograf stuzkova bratislavaV jesennom a zimnom období ponúkam stredným školám a gymnáziám, v Bratislave a Bratislavskom kraji, fotografovanie ich budúcich absolventov počas ich neopakovateľnej udalosti – stužkovej slávnosti.

Stužková slávnosť patrí medzi významný medzník v živote každého budúceho maturanta, jeho rodičov i samotnej školy. Výber dodávateľov služieb (fotograf, kameraman, DJ) je rovnako dôležitým momentom, ako študenti prikladajú výberu vhodného miesta, chutnému menu, torte, kyticiam, programu pre učiteľov, profesorov a pozvaných hostí, darčeku pre triedneho učiteľa, alebo vlastnej garderóbe, či profesionálnemu účesu a vizáži.

Keď zlyhá jeden článok z tejto pomyselnej reťaze, spomienky navždy prekryje smútok, že dané nesprávne rozhodnutie, či snaha šetriť na nesprávnom mieste, sa už nedá vrátiť späť.

Je preto na dôslednom výbere a zvážení študentov, či oslovia drahšieho profesionála s patričnou praxou a skúsenosťami, alebo dajú prednosť istému kamarátovi, ktorý je lacný, ale ten po 1 – 2 hodinách odloží fotoaparát, lebo sa chce spoločne zabaviť, alebo aj opiť.

fotenie stuzkovejprogram na stuzkovuhladam fotograf na stuzkovu

Profesionálny fotograf s dlhoročnými skúsenosťami z fotení osobných portrétov, svadieb, firemných konferencií a  večierkov, je počas celého slávnostného večera, v strehu, neprekvapí ho žiadna nepredvídaná situácia večera, „haprujúci“ študentský program, časové sklzy, nervozita, obavy, či rozpaky prítomných ľudí, menej atraktívny priestor, slabé alebo nevhodné nasvietenie miestnosti…

Fotograf profesionál prišiel na stužková slávnosť pracovať  a odvedie ten najlepší profesionálny výsledok, aby mala daná trieda, triedny učiteľ, jeho pozvaní kolegovia, škola a v neposlednom rade i samotní rodičia každého žiaka, peknú pamiatku v zachytených spomienkach v priereze objednaného večera.

Profesionálny fotograf nafotený materiál vhodne vyselektuje a odovzdá len vkusné zábery všetkých zúčastnených, nielen v profi kvalite, ale tiež v dostatočnom počte, tak, aby sa v tejto foto reportáži našla každá zúčastnená osoba i všetci prítomní, ktorí mali záujem byť zachytení  na fotkách fotografa.

Zároveň každá zúčastnená osoba si je vedomá, že materiál zo stužkovej slávnosti, na ktorej sa zúčastnili, je k dispozícii všetkým aktérom tohoto večera. Fotograf nenesie zodpovednosť za ich prípadné publikovanie, šírenie, či iné aktivity osôb. Distribúciu má pod palcom poverená osoba a študenti s rodičmi samotnej triedy.

fotenie slavnostizabava stuzkova fotografovanie stuzkova

V cene  fotografovania je zahrnuté spracovanie foto reportáže do podoby upravených digitálnych fotografií :

– fotografovanie slávnostného večera vo vopred objednanom čase formou reportáže,

príchod študentov, neskôr i profesorov, rodičov a hostí,

– fotenie výzdoby sály a stolov,

neformálny začiatok – atmosféra úvodu večera a celého večera,

formálny začiatok: príhovory, samotný slávnostný akt odovzdávania stužky každému študentovi, prípitky, tanečné kolá, krájanie torty,…

zábavný program študentov triedy venovaný učiteľom, rodičom a hosťom,

skupinové fotografie študentov navzájom, s kamarátmi a/alebo rodinami,

reportáž medzi programom a tanečnými kolami, ak sa v sále deje niečo zaujímavé,

–  predpolnočné prekvapenie.

Fotografovanie po polnoci je už nad rámec objednaných služieb. Je možné ho priobjednať. V tomto období je prítomnosť fotografa však často už zbytočnou, nakoľko rodičia i učitelia bývajú na odchode a nasledujú len tanečné kolá, študenti môžu byť v tom čase tiež nadmieru veselí a fotografie nebudú dôstojné.

Obsahom objednávky je spracovanie foto reportáže do formy digitálnych fotografií.

fotograf stuzkova bratislavamaturitny ples stuzkova fotograf fotenie stuzkovej fotograf

V týždni nasledujúcom po stužkovej slávnosti fotograf vytriedi a postprodukčne spracuje nafotený materiál, ktorý zvyčajne v čase do 4 týždňov poskytne určenému objednávateľovi služieb – zástupcovi z radov rodičov/študentov školy (ale nie skôr, pokiaľ trieda ešte nezaplatila fotografovi za objednané služby).

Poverený zástupca dostane spracované zábery formou mailovej komunikácie s inštrukciami ako postupovať pri sťahovaní celého súboru fotiek zo zabezpečeného súkromného servera fotografa, kde bude tento súbor v dohodnutom časovom limite uložený a pripravený na stiahnutie. Poverený zástupca triedy disponuje mailovými adresami študentov a mail od fotografa prepošle na ich adresy.

Len tie osoby, ktoré dostanú od neho fotografov mail s linkom na server, majú prístup k stiahnutiu celého súboru spracovaných fotografií. Následne bude už len vecou samotných adresátov, či si stiahnuté fotografie ponechajú  v domácom PC, napália na CD/DVD alebo prenesú na USB/SD kartu.

Tento spôsob som zvolila ako najrýchlejší a najmodernejší spôsob distribúcie, ktorý vyhovuje hlavne mladej generácii, bez zbytočných poplatkov a zdržiavania poštou, ak je zásielka určená väčšiemu počtu adresátov.

Počet odovzdaných záberov je spravidla cca 500 ks a viac (pre malé kolektívy študentov). Pri väčších počtoch študentov býva odovzdaných spracovaných záberov podstatne viac. Vždy však počet odovzdaných záberov korešponduje s pripraveným programom, situáciami i ochotou prítomných, fotiť sa.

Vopred spisujem s poverenou osobou z radov študentov/rodičov záväznú objednávku a požadujem zálohu 100€/triedu.

stuzkova program gymnazium grosslingova

Poznámky:

– Výber záberov určených na spracovanie je na samotnom fotografovi.

– Surové, teda neupravené zábery a zábery, ktoré neprešli výberom, neposkytujem.

Doplnkové služby, ktoré je možné priobjednať:

– Tlač vybraných fotografií rozmerov napr. 10×15 cm: 1 €/ks

– Fotenie celej generálky a príprav pred stužkovou: od 50 €/hod

– Fotenie po polnoci: 50 €/hod

Fotokútik (bez ďalšieho fotografa) s tematickým pozadím a veselými rekvizitami: 250€

– Fotokútik (s ďalším fotografom určeným pre fotokútik): 350€

–  Profesionálna fotokniha – výber z rôznych rozmerov (A3, A4, A5)

.

.

22. Fotografovanie PROMÓCIÍ 99€  (individuálny záujemca)*

Profesionálny fotograf vie včas a správne reagovať nielen na zvyčajné situácie slávnostného dňa, ale i na nepredvídané okamihy. Klient tak nezostane ochudobnený o žiaden dôležitý moment. Vopred spisujem záväznú objednávku a požadujem zálohu. Ukážky prác nájdete tu:

https://www.svadobna-fotografka.sk/2011/08/04/svf-stu-promocie-bc/

https://www.svadobna-fotografka.sk/2011/08/08/stu-svf-promocie-ing/

V kalkulovanej cene je zahrnutá práca fotografa počas promócií:

fotenie klienta počas promócií, samotný slávnostný akt týkajúci sa promočnej miestnosti, promovanej osoby, (pri individuálnej objednávke je v cene aj zachytenie gratulácií od rodiny a skupinové fotografie s rodinou. Pri skupinovej objednávke je možné priobjednať si túto časť), vytriedenie a postprodukčné práce s nasnímaným materiálom a jeho  finalizácia.

Zdokumentovanie priebehu ďalších častí slávnostného dňa (slávnostné rodinné posedenie) je možné za príplatok, podľa vopred dohodnutých podmienok. Výber záberov určených na spracovanie je na samotnom fotografovi.

Surové – neupravené zábery a zábery, ktoré neprešli výberom, neposkytujem.

——————————-

*Poznámka – pri individuálnej objednávke fotografovania cena 79€ /promujúceho absolventa. Pri hromadnej objednávke je možná množstevná zľava, a to podľa počtu súčasne fotených. Vopred spisujem záväznú objednávku a požadujem zálohu.

.
.

23. Fotografovanie DOMÁCICH MILÁČIKOV  od 69€/zviera

fotenie domacich milacikov fotografovanie domacich milacikov

Pri fotografovaní domácich zvierat je vhodné časovo sa prispôsobiť ich prirodzenému biorytmu. Najvhodnejším obdobím, pre fotenie v exteriéri, býva jar a leto, až do neskorej jesene, ale svoje čaro má i klasická zimná krajina. Exteriér však vyžaduje disciplinované psa, ktorý dokonale ovláda povely svojho pána/cvičiteľa! Ideálnym časom fotenia v exteriéri sú poobedné – podvečerné hodiny, tesne pred západom slnka „v zlatej hodine“.

Cena nezahŕňa fotenie s osobou/osobami.

.

Ateliér je rozhodne najvhodnejším prostredím pre mačky a fretky, drobné hlodavce (zajace, morčatá, potkany) a tiež pre šteniatka, zvieratá v štádiu vycviku, ako aj pre staršie zvieratá. V ateliéri je čas „pohrať sa“ s disciplínou i pózovaním, a nie je obava, že ho niečo vyruší, zviera sa splaší, utečie…

K dispozícii býva podľa potreby a vyhovujúceho časového hľadiska majiteľa zvierat v rozmedzí medzi 10-20hod. Je tam rovnorodá klíma a nezaskočí nás ani nepriazeň počasia a chlad. Pred príchodom do ateliéru však vyžadujem aby prišlo fotené zviera: čisté – ideálne aj deň vopred okúpané, s vyčesanou starou srsťou (hlavne v období jarnej/zimnej výmeny!), a tiež až po dôslednom vyvenčení (aby nenastala v ateliéri nehoda). Pri fotení sa osvedčili drobné pamlsky, ktoré tiež zvýšujú poslušnosť foteného zvieraťa.

 

steniatka pre domovCenník pre ateliérové fotenie: 5/10/15 záberov vybraných z nafoteného materiálu 69/99/109€

Cenník pre exteriérové fotenie 20/25/30 záberov vybraných z nafoteného materiálu 119/139/159€

Vami vybraté zábery budú fotografom následne upravené a zaslané v digitálnej podobe.

Po predchádzajúcej dohode nevylučujem možnosť fotografovať vo vyhradenom čase naraz i viac ľudí a/alebo zvierat, z jedného alebo viacerých druhov, za dohodnutý príplatok.

Albumy z fotení zvierat nájdete tu

.

.

24. PRODUKTOVÉ fotografie cena dohodou

fotografie pre e_shopVlastníte firmu a potrebujete sa ešte viac zviditeľniť alebo kvalitne prezentovať v očiach Vašich zákazníkov?

Chystáte reklamnú kampaň a potrebujete pre produktové letáky profesionálne fotografie? Pripravujete katalóg toho najlepšieho, čo ponúka vaša spoločnosť? Potrebujete kvalitné fotografie pre vaše internetové stránky? Chcete cez kvalitné fotografie ukázať svetu čím je vaša forma jedinečná a výnimočná?

Nenechávajte nič náhode kvalitná produktová fotografia je jednoducho základ. Pre vašu spoločnosť dodám profesionálne nasnímané fotografie interiérov, exteriérov i produktov.

Cena fotografovania je závislá od: druhu fotografovaných predmetov, obtiažnosti ich nasnímania, počtu kusov a dĺžky fotografovania, náročnosti postprocessingu, účelu použitia finálnych záberov (pre internet, e-shop, tlač katalógov, letákov, pre reklamné plochy, apod.).

.

.

25. Fotografie pre WEBOVÚ STRÁNKU cena dohodou

foto pre webstrankyVlastníte firmu a potrebujete sa ešte viac zviditeľniť alebo kvalitne prezentovať v očiach Vašich zákazníkov?

Chystáte reklamnú kampaň a potrebujete pre produktové letáky profesionálne fotografie? Pripravujete katalóg toho najlepšieho, čo ponúka vaša spoločnosť? Potrebujete kvalitné fotografie pre vaše internetové stránky? Chcete cez kvalitné fotografie ukázať svetu čím je vaša forma jedinečná a výnimočná?

Nenechávajte nič náhode kvalitná produktová fotografia je jednoducho základ. Pre vašu spoločnosť dodám profesionálne nasnímané fotografie interiérov, exteriérov i produktov.

Cena  fotografovania  je závislá od druhu fotografovaných predmetov, obtiažnosti ich nasnímania, počtu kusov a dĺžky fotografovania, náročnosti postprocessingu, účelu použitia finálnych záberov (pre: internet, e-shop, tlač katalógov, letákov, reklamné plochy, a pod.).

.

.

26. Fotografovanie pre umelcov cena dohodou

umelecke skupiny umelci maliariAko vyjadrenie mojej podpory všetkým začínajúcim umelcom (hercom, spevákom, režisérom, hudobným skupinám, výtvarníkom, maliarom, sochárom, módnym návrhárom,  umeleckým združeniam, a pod.) ponúkam možnosť využiť moje služby bezplatne.

Aj vďaka mojim záberom majú možnosť následne sa zviditeľniť vo svete umenia a showbiznisu.

.

.

27. Fotografovanie pre charitatívne účely a akcie dohodou

fotografie pre charitu

K charitatívnym akciám zaraďujem všetky aktivity smerom von od spoločností, spolkov a združení, ktoré si zvolili za hlavnú ideu svojej činnosti šírenie pomoci, podpory a všeobecného dobra, v mene ľudí alebo zvierat. Zároveň túto záslužnú a obdivuhodnú činnosť a prácu robia nezištne a bezodplatne, ale  z finančných dôvodov si nemôžu dovoliť zaplatiť moje služby.

Patria sem rôzne malé a začínajúce nadácie, občianske združenia a spolky pre ochranu zvierat, ochranári prírody, útulky pre spoločenské zvieratá. a pod.

……………………………………………….

Od roku 2012 pravidelne fotografujem zverencov Občianskeho združenia Majme srdce, ktoré sa v Bratislave zaoberá pomocou a hľadaním nových domovov pre týrané a opustené zvieratá.

V roku 2015 k nemu pribudlo ďalšie nové združenie s podobným zameraním OZ Zverokruh z Ivanky pri Dunaji.

Aby boli títo „štvornožci“ ľahšie zapamätateľní, a odlíšili sa „z davu“ nemých tvárí, pre každého z nich vymýšľam nešpecifický kostým alebo rekvizitu, aby skôr upútali či zaujali:)

Aj vďaka profesionálnym portrétom majú tieto zvieratká zvýšenú šancu na rýchlejšiu adopciu a nájdenie nových skvelých rodín. Mňa na oplátku hreje pri srdci dobrý pocit, že som stavila na správnu vec a teším sa každej skvelej správe o úspešných a rýchlych adopciách. 

.
.

28. DARČEKOVÁ POUKÁŽKA  – cena podľa druhu fotenia z aktuálneho cenníka

Chcete prekvapiť svojich blízkych alebo priateľov?
Neviete akým darom prekvapiť oslávenca?
Ste pozvaní na oslavu,  jubileum, párty alebo ako hosť  na svadbu?
 
Cena poukazu je prispôsobená požiadavkám darcu, počtu fotených osôb, miestu fotenia a aktuálnemu cenníku fotenia.
 
Informácie k možnostiam objednania – viac o tejto forme sa dočítate>>.
 
.
.
29. PRENÁJOM ATELIÉRU – cena dohodou

Rozsiahly priestor s výškou stropu 5,5m, vhodný aj pre fotenie skupiny do 20 osôb, s 1 veľkou zónou na fotenie a 2 menšími. K dispozícii 24/7 aj so základným profesionálnym vybavením: papierové pozadie bielej/čiernej farby šírky 3,75m, profesionálna štúdiová osvetľovacia technika, kuchynka, WC. Je v ňom celoročne ustálená klíma, preto sa aj počas letných horúčav v ňom ľudia cítia príjemne. Doplnkové vybavenie: 2x výkonný ventilátor, 2x ohrievač, CD/DVD/USB prehrávač a rádio. Fotoaparáty a objektívy nie sú k zapožičaniu!

Po celý čas dohodnutého prenájmu je k dispozícii skúsený fotograf, aby vás v úvode zaučil práci so štúdiovou technikou a dozeral po celý čas na ateliér, jeho vybavenie, fotené osoby.

Foto pozadia – k dispozícii neutrálne biele papierové šírky 3,75m, ostatné farebné a tematické detské (Neutrálne vzory/Jar/Valentín/Veľká noc/Leto/Jeseň/Halloween/Vianoce…) za príplatok.  Rekvizity sa dajú zapožičať tiež za príplatok, cena od 10€/ks

Základný prenájom je fakturovaný za hodinu pobytu, časovo ohraničený podľa vašej predchádzajúcej objednávky. V jeho cene sú už započítané aj spotrebované energie a režijné náklady. Predĺženie prenájmu si môžete dohodnúť v deň fotenia, pokiaľ bude v tom čase voľný časový priestor. Nad daný objednaný limit účtujeme následne každú začatú polhodinu. Za nevyužitý čas poplatok nevraciame. Ak sa z dôvodov, vzniknutých zo strany objednávateľa, posunie začiatok plynúci z prenájmu, nevzniká automaticky nárok na predĺženie času termínu bez poplatku.

Pred fotením je potrebné vyplniť formulár a zložiť aj kauciu vo výške ceny objednaného prenájmu, ktorá bude vrátená alebo použitá na vykrytie poškodenia vybavenia, zariadenia ateliéru, alebo zapožičaného inventáru. Za ušliapanie/poškodenie papierového pozadia účtujeme 15€/bm (bežný meter = celá šírka pozadia).

Rezervácia je záväzná až po zaplatení rezervačného poplatku vo výške 50% z ceny prenájmu.

Ďalšie podrobnosti mailom.

.

.

31. Fotografovanie nehnuteľností  – od 89€ v rámci BA

fotenie bytov domov kancelariiFotenie nehnuteľností – interiérov/exteriérov bytov, domov, víl, záhrad, pozemkov, ako pre súkromné osoby, tak aj pre firmy, architektov a realitné kancelárie.

Priobjednať je možné aj konzultáciu ku vylepšeniu stavu daného  interiéru, či zapožičanie drobných rekvizít, doplnkov, kvetov…, v čase fotenia. Cena od 89€/1fotenie interiéru v rozlohe do 50m2, časovo do 30min, s dohodnutým počtom výsledne spracovaných záberov, ktoré vyberá objednávateľ/fotograf.

Pri viacnásobnom fotení, pri rozsiahlejších plochách a orientácii na viac svetových strán, či požiadavke na denné aj nočné zábery nehnuteľnosti, špecifické požiadavky na fotografie a fotografa, alebo fotenie mimo mesta Bratislava, účtujem príplatky ku vstupnej cene.

—————————————————————

Ak Vás moja práca zaujala, a máte chuť zažiť skvelý deň s profesionálnym fotografom, alebo potrebujete viac informácií napíšte na mail

blanka@golejova.sk 

Pre kopírovanie, prenos, šírenie, alebo publikovanie akejkoľvek časti textu, nielen priložených fotografií, z mojej webovej stránky sa vzťahujú všetky ustanovenia platného autorského zákona, a je to možné len po písomnom súhlase autora.

Pre ilustráciu boli použité fotografie nafotené mnou, ale i mojim manželom Petrom Golejom . Touto cestou mu ďakujem za ich poskytnutie.

Moja vďaka tiež patrí našim klientom, bez ktorých pričinenia, by nevznikli spoločné nápady a neopakovateľné úžasné momentky, ktoré prispeli k dokonalej a výstižnej  ilustrácii mojich textov, venovaných práve vám, ktorí ich čítate a mnohým sú neoceniteľnou pomocou.