Cenník foto – ORGANIZÁCIE, FIRMY, SPOLOČNOSTI (komerčné fotenie)

Firemný klient (právnická osobafirmy, združenia, spolky a organizácie) si najčastejšie objednáva foto služby za účelom prezentácie a zmapovania života firmy, pre marketingové ciele a kampane, ako podklady pre oficiálne firemné materiály a dokumenty, pre webové stránky na propagáciu ponúkaných služieb a výrobkov, atď.

Často sa stretávam aj s požiadavkou zdokumentovania pracovných firemných udalostí (konferencie, semináre, školenia, posedenia, večierky, športové dni pre zamestnancov, team buildingové stretnutia, family day, odovzdávanie ocenení pracovníkom, a pod.), ale aj spoločenských udalostí (plesy, večierky, rauty, módne prehliadky, súťaže, výstavy, vernisáže, a pod.).

K neoddeliteľnej súčasti prezentovania každej spoločnosti patria i materiály pre marketing firmy (vytvorenie podkladov pre billboardy, letáky, kalendáre, časopisy, bulletiny, knihy, firemné produkty a služby, fotografie k článkom a textom do tlačených a internetových  médií), ako aj oficiálne portrétne fotografie vrcholového manažmentu alebo pracovníkov firmy, napr. pre výročné správy, firemné noviny, ….

NAJČASTEJŠIE OBJEDNÁVANÉ SLUŽBY

1. Portrét umelecký (formálny, neformálny) profesionálne fotenie portrétov priamo v sídle spoločnosti, vo zvolenom exteriéri, alebo interiéri, v prenajatom ateliéri. Vhodné pre vedenie spoločnosti, manažérov, ale aj samotných pracovníkov, ako výstup do výročných správ, novín, publikácií, pre zamestnanecké preukazy, a pod. Ukážky prác tu 

2. Produktová fotografia –  je fotodokumentáciou ponúkaného artiklu tovarov a služieb pre ich lepšiu názornú propagáciu. V dnešnej dobe je vyžadovaná už od každého obchodníka, výrobcu, predajcu, distribútora, dovozcu, makléra, alebo toho, kto prevádzkuje kamenný obchod, e-shop, podnik, reštauráciu, vlastní webovú stránku a chce byť ľahko a rýchlo viditeľný a spropagovaný. Viac info nájdete pod bodom 21 v cenníku.

3. Dokumentárna a reportážna fotografia – zachytenie významných udalostí a momentov zo života spoločnosti (firemné pracovné, spoločenské i marketingové podujatia). Mnou nasnímané, aj reportážne, materiály majú kvalitnú vypovedaciu schopnosť a zároveň sú pútavé a živé. Ukážky prác tu.

4. Fotografovanie pre umelcov – ako vyjadrenie mojej podpory začínajúcim umelcom, hercom, spevákom, režisérom, hudobným skupinám, výtvarníkom, sochárom, módnym návrhárom,  umeleckým združeniam, a pod., ponúkam spoluprácu, pre ich následné zviditeľnenie vo svete umenia a showbiznisu, a to formou fotenia ako TIME FOR PRINT  – TFP (viac  tu).

5. Fotografovanie pre charitatívne a benefičné účely – k charitatívnym akciám zaraďujem všetky aktivity smerom von od spoločností, spolkov a združení, ktoré si zvolili za hlavnú ideu svojej činnosti šírenie pomoci, podpory a všeobecného dobra v mene ľudí alebo zvierat. Zároveň túto záslužnú a obdivuhodnú činnosť a prácu robia nezištne a bezodplatne, ale  z finančných dôvodov si nemôžu dovoliť zaplatiť moje služby.Patria sem rôzne malé a začínajúce nadácie, občianske združenia, spolky, ochranári prírody a zvierat, rôzne útulky pre spoločenské zvieratá. a pod. Fotografujem bez nároku na honorár.

6. Profesionálna fotografia architektúry, stavebných diel a bytového designu  – je vhodná pre samotného autora diela – architekta (bytového, záhradného,…), projektanta, vlastníka nehnuteľnosti, stavebníka, developera, realitnú kanceláriu, ale aj pre veľké stavebné firmy, alebo malých živnostníkov, ktorí sa podieľajú alebo podieľali na jej realizácii. Pôsobivo zachytené dielo je cez kvalitnú profesionálnu fotografiu, na stavebnom a realitnom trhu, aj lepšie predateľné a zachytené objektívom fotografa, dokáže v pozorovateľovi evokovať a zanechať fascinujúce pocity a dojmy, vypichnúť jeho krásu a impozantnosť, ale aj zdôrazniť použité materiály a technológie.

Čo je vhodné zachytiť do profesionálnej fotografie? Akúkoľvek nehnuteľnosť (byt, dom, objekt) v ktoromkoľvek štádiu výstavby, interiér alebo exteriér stavebného diela, firemné priestory, jej prevádzky, obchodné priestory, hotely, apartmány, obchody, reštaurácie, administratívne a priemyselné budovy, fitnes centrá, wellness, ihriská, športoviská, parky, záhrady, ale aj historické budovy, brownfieldy, designový nábytok, dekorácie, bytové doplnky, a pod.

Profesionálna fotografia je vhodná i pre propagáciu na reklamné účely v časopisoch, odborných katalógov, na webových stránkach firmy, v kalendároch, letákoch, prospektoch, dokumentoch, na billboardoch a odborných výstavách,… Kvalitné zábery s vysokou vypovedacou hodnotou predznamenávajú úspech i na architektonicko-urbanistických súťažiach typu STAVBA ROKA, CE.ZA.AR, Cena ARCH, Cena Dušana Jurkoviča, Progresívne, cenovo dostupné bývanie a pod. Svojou pútavosťou totiž dokážu lepšie zaujať odbornú porotu i laickú verejnosť. Ukážky reportážnych prác tu.

7. Fotografie pre realitné kancelárie/architektov/zhotoviteľov/súkromné osoby

fotenie nehnuteľností: interiérov-exteriérov bytov, domov, víl, záhrad, pozemkov. Priobjednať je možné aj konzultáciu ku vylepšeniu stavu daného  interiéru, či zapožičanie drobných rekvizít, doplnkov, kvetov…, v čase fotenia. Cena od 79€/1fotenie interiéru v rozlohe do 50m2, časovo do 30min, s dohodnutým počtom výsledne spracovaných záberov, ktoré vyberá objednávateľ/fotograf. Pri viacnásobnom fotení, pri rozsiahlejších plochách a orientácii na viac svetových strán, či požiadavke na denné aj nočné zábery nehnuteľnosti, alebo špecifické požiadavky na fotografie a fotografa, ako aj fotenie mimo mesta Bratislavy, účtujem príplatky ku vstupnej cene.

8. Profesionálna fotografia pre stravovacie a ubytovacie zariadenia, realitné kancelácie – ponuka služieb podobná ako pre vyššie popisovanú kategóriu( nasnímanie interiéru a exteriéru prevádzok reštaurácie, hotela, apartmánov a izieb, salónikov, welless, fittnes, ihrísk, bazénov, ponúkaných okolitých atrakcií a zaujímavostí. Ale aj reštauračného a hotelového menu a pod.

9. Fotografovanie stužkovej slávnosti alebo promocií – Viac informácií o tomto produkte, možnostiach fotenia, výsledku fotenia na DVD nájdete v cenníku pre súkromné osoby

10. Fotografie pre webovú stránku  – Potrebujete kvalitné fotografie pre Vaše internetové stránky? Pripravujete katalóg toho najlepšieho, čo chcete zákazníkom ponúknuť? Chystáte reklamnú kampaň a potrebujete pre svoje produktové materiály profesionálne fotografie? Aj takýmto spôsobom sa dá, takmer neobmedzene a pre rozsiahlu verejnosť, vhodne odprezentovať nielen profesionálne spracovaná webstránka a jej kvalitný obsah, ale aj firma, služba, produkt, tovar. Ukážka práce tu.

11. Fotografie pre e-shop – Potrebujete kvalitné fotografie pre Váš internetový obchod alebo ponúkané služby? Pripravujete katalóg toho najlepšieho, čo chcete zákazníkom ponúknuť? Chystáte reklamnú kampaň a potrebujete pre svoje produktové materiály profesionálne fotografie? Aj takýmto spôsobom, neobmedzene a pre rozsiahlu verejnosť, sa dá zaujímavo odprezentovať nielen profesionálne spracovaná webstránka a jej kvalitný obsah, ale aj firma, služba, produkt, tovar. Neváhajte ma osloviť, a aj vďaka reprezentatívnym záberom, byť medzi lídrami kvalitných a zaujímavých e-shopov.Internet a e-shopy dnes hýbu svetom a čoraz mohutnejšie vytláčajú klasické kamenné obchody a nimi ponúkaný sortiment tovaru.

12. Profesionálna slide show z fotografií vo Full HD kvalite – zvyčajne býva koncipovaná ako moderný a dynamický niekoľkominútový prierez zachytenou udalosťou z nasnímaných záberov. Konkuruje cenovo vysoko náročnejším video klipom. Slide je určená tým klientom, ktorí ju využijú na webových stránkach spoločnosti, ako vhodnú reklamu či marketingovú upútavku s cieľom nenúteného a moderného  informovania o sebe a vlastných aktivitách. Svojou skvelou kvalitou a vypovedacou schopnosťou plní funkciu i ako videoprojekcia počas prestávok na sympóziách, konferenciách, rokovaniach, alebo aj ako interná potreba v rámci TV siete spoločnosti. Viac informácií o produkte sa dozviete tu

13. Grafický návrh, spracovanie a dodanie profesionálnej fotoknihyviac informácií o produkte sa dozviete tu

14. Moderný darček pre oslávenca „Fotodarček“ –  poriada váš šéf, obchodný partner alebo kolega oslavu narodenín, menín, jubilea, povýšenia v práci, úspešného zavŕšenia obchodnej transakcie, odchod do dôchodku, alebo len úžasnú párty, žúrku, večierok, súkromný raut a podobne? Neviete aký vhodný dar priniesť svojmu hostiteľovi/oslávencovi? Chcete ho zaujímavo prekvapiť? Darujte mu pôsobivú FOTOREPORTÁŽ Z JEHO OSLAVY alebo mu podarujte „Darčekovú poukážku“ na fotenie podľa jeho výberu (Portrét formálny alebo neformálny, Book,  Imidžové fotografie, Trash the Dress, , Budior, Glamour a iné). Info k poukážkam nájdete v cenníku.

Objem fotografovania  a výslednú cenu viem prispôsobiť vašim predstavám, požiadavkám a finančným možnostiam. Postprodukčným procesom prejdú všetky odovzdávané zábery napálené na CD/DVD. Ukážky prác z fotoreportáží oslavy.

Potrebujete viac informácií?

Napíšte na mail  blanka@golejova.sk

Rada Vám poradím!

.

.

CENNÍK

A. Portrétne fotenia dohodou.

B. Reportážne/dokumentárne foteniaovplyvňuje ich, okrem klasických špecifikácií*(pozri poznámku nižšie), aj dĺžka fotenia prevyšujúca dohodnutý čas zotrvania na akcii, technická náročnosť samotnej akcie, špecifické neštandardné požiadavky na snímanie alebo spracovanie výsledného  materiálu, ale aj špeciálne nároky na finálny produkt, a pod. Presnú cenu určujem po oboznámení s požiadavkami a predstavami klienta.

C. Fotografie pre realitné kancelárie/súkromné osoby

cena od 79€/1fotenie interiéru s rozlohou do 50m2, časová náročnosť do 30minút, s dohodnutým počtom výsledne spracovaných záberov, ktoré vyberá objednávateľ/fotograf.

D. Fotografie pre noviny, časopisy, knihy a publikácie, a pod. – pre grafické štúdium ich odovzdávam v plnom rozlíšení, bez akýchkoľvek úprav a zásahov. Objednané zábery môžu byť ako nešpecifikované – ilustračné zábery alebo špecifikované – zamerané na konkrétnu tému a zadanie.

Zvýhodnená cena je za odobraný set nasnímaných fotografií k danej téme.

Príplatok účtujem za postprodukčné úpravy v odovzdanej finálnej fotografii, ktoré inak vykonáva grafické štúdio.

Cena za ilustračnú fotografiu od 1,50 €/záber, za fotografiu na konkrétnu témucena dohodou, za fotografiu určenú pre titulnú stranuod 30 €/záber.

K cene za služby účtujem ešte cenu za hodinový prenájom môjho ateliéru.

K. Profesionálne fotografie architektúry, stavebných diel a bytového designu, pre realitné kancelárie, a pod.dohodou.

L. Slide show z nafotených záberov vo Full HD kvalite od 30 €/ucelenú slade.

M. Slide show z dodaných záberov (v HD alebo Full HD kvalite) cena dohodou.

DODANÝ VÝSTUP PRE KLIENTA

Pokiaľ sa pri objednávke nedohodnem s klientom inak, štandardne klient dostáva fotografie na DVD nosiči s potlačeným obalom, graficky postprodukčne upravené (netýka sa záberov určených grafickým štúdiám), naformátované na klasickú veľkosť.

Vo vykalkulovanej cene je už aj zahrnutá práca fotografa počas fotenia, následné vytriedenie finálnych záberov a všetky postprodukčné práce s nafoteným materiálom a napálenie na CD/DVD. Mimo mesta Bratislavy k cene fotenia účtujem i dopravné náklady 0,30 €/km. Nie som platca DPH. Cena, na ktorej sa s klientom dohodnem je pre mňa záväzná.

Výber záberov určených na spracovanie je na samotnom fotografovi. Štandardne surové – neupravené zábery a zábery,  ktoré neprešli výberom, neposkytujem. Pri práci sa riadim a postupujem v zmysle platného autorského zákona.

—————————————————————————————————————————————————–

Poznámka*:

Fotografické služby vykonávam na základe klientom zaslanej objednávky s vyšpecifikovaním konkrétnych služieb, po predchádzajúcej mailovej korešpondencii alebo po osobnej pracovnej návšteve, prípadne aj po zaplatení zálohovej platby.

Pracujem ako SZČO, s platným živnostenským oprávnením. Podľa záujmu klienta i na Dohodu alebo Zmluvu o dielo. Na poskytované služby vystavujem faktúru. Nie som platca DPH.

V prípade uverejnenia fotografií v médiách, na webových portáloch, webových stránkach a pod. vyžadujem uvedenie mena autora fotografií (prípadne použitie záberov s mojou signáciou) – na základe ustanovení súvisiacich s autorským zákonom.

PRE BLIŽŠIU ŠPECIFIKÁCIU POŽIADAVIEK OD ZÁUJEMCOV

V bežnej praxi s klientom sa stáva, že osoba poverená vyhľadaním vhodného kandidáta pre zdokumentovanie formálnej alebo neformálnej udalosti, ma osloví  s požiadavkou vykalkulovania ceny.

Pokiaľ ma však neoboznámi s požiadavkami a základnými údajmi od klienta, nie je v mojich silách dať jej adekvátnu odpoveď.

Aby som predišla zdĺhavému procesu vzájomnej korešpondencie, požadujem mailom zaslať nasledovnú „špecifikáciu služieb a výstupov“:

– termín a miesto konania akcie, počet prítomných osôb,

– typ požadovaného druhu fotografických prác (portrétna, produktová, reportážna a pod.),

– približný opis udalosti, ktorá má byť zachytená,

– predstavy klienta o priebehu fotografovania,

– približný čas zotrvania  fotografa na plánovanej udalosti,

– akú formu výstupu klient požaduje (napr.: DVD nosič so zábermi v kvalite pre tlač, tlačené fotografie, zábery v kvalite pre internetové náhľady, ich vzájomná kombinácia, slade show z najvýstižnejších záberov v HD kvalite, fotokniha/y, a pod.),

– počet požadovaných záberov z celej akcie – aspoň orientačné číslo,

– požiadavka  na 1 alebo 2 fotografov súčasne,

– termín pre odovzdanie kompletnej zákazky,

– prípadne pripísať ďalšie špecifické, technické alebo neštandardné požiadavky, ktoré sú nasmerované  ku samotnému fotografovaniu alebo spracovaniu materiálu, či k odovzdanému výslednému produktu.

Spravidla do 24 hod, na určenú adresu, zašlem požadovanú cenovú kalkuláciu

——————————————————————————————————————————————————

Viac o službách firemnému klientovi

Popri svadobnej, rodinnej, detskej a portrétnej fotografii sa spoločne s mojim manželom Petrom Golejom, taktiež  profesionálnym fotografom, zameriavame na ďalšie, nemenej dôležité, formy fotografickej tvorby. Patrí sem hlavne produktová, reportážna a profesionálna fotografia, určená firemným klientom pre ich reklamné materiály, katalógy, billboardy, časopisy, knihy….

Výborné referencie máme aj v oblasti grafického návrhu a tvorby originálnych profesionálnych fotokníh a multimediálnych prezentácií.

Pre svoju prácu používame profesionálnu digitálnu techniku, ktorá v spojení s profesionálnymi svetelnými objektívmi poskytuje najvyššiu možnú kvalitu pre technicky i umelecky stvárnené výsledné fotografie. Prenosné štúdium nám umožňuje fotografovať v akomkoľvek interiéri i v priestoroch vašej firmy.

Na základe nášho dlhoročného pôsobenia a získaných skúseností, v oblasti organizovania spoločenských a firemných akcií, vám vieme odporučiť nielen vhodné miesto pre plánovanú akciu, ale doporučíme aj odskúšaných odborníkov z iných oblastí, pre dokonalosť alebo celistvosť vášho zámeru (koordinátori, cateringové spoločnosti, kameramani, DJ, ozvučenie, osvetlenie, vizážisti, kaderníci, umelci pre kultúrny program a pod.). Spolupracovali sme už s mnohými dcérskymi i domácimi slovenskými spoločnosťami. Prehľad najznámejších nájdete v záložke Referencie Právnické osoby. 

Niekoľko ukážok prác pre firemných klientov

https://www.svadobna-fotografka.sk/category/fotogaleria/reportaz/

https://www.svadobna-fotografka.sk/category/fotogaleria/architektura/

https://www.svadobna-fotografka.sk/category/fotogaleria/imidz-a-produkt/

Doplnkové služby vo forme kvalitnej profesionálnej fotokniky

https://www.svadobna-fotografka.sk/2011/09/04/prezentacna-kniha-2/

https://www.svadobna-fotografka.sk/2011/09/04/prezentacna-kniha/

https://www.svadobna-fotografka.sk/2011/09/04/kniha-pre-produkt/

https://www.svadobna-fotografka.sk/category/fotogaleria/svadobna-fotokniha/

NOVÝ DOPLNKOVÝ PRODUKT k odovzdanej zákazke

Ku štandardne odovzdanej zákazke, si firemný klient môže priobjednať  vo Full HD kvalite aj zhotovenie upútavkovej „slade show“, ktorý konkuruje cenovo vysoko náročnejším video klipom. Zvyčajne býva skoncipovaná ako moderný a dynamický niekoľkominútový prierez zachytenou udalosťou.

Slade je určená tým klientom, ktorí ju využijú na vlastných webových stránkach spoločnosti, ako vhodnú reklamu či marketingovú upútavku s cieľom nenútene a moderne  informovať  o sebe a vlastných aktivitách.

Slade svojou skvelou kvalitou a vypovedacou schopnosťou  splní funkciu i ako videoprojekcia počas prestávok na sympóziách, konferenciách, rokovaniach, alebo aj pre internú potrebu v rámci TV siete spoločnosti.

 Zoznam vybraných klientov z verejnej oblasti, štátnej správy a finančného sektoru

AB Development, AirCraft Gallery, AK Gavorová, Heinrich & Partneri, spol. s r.o., Allianz – Slovenská poisťovňa, a. s., Amslico AIG Life,  hotel Austria, Art hotel Tomášov, časopis ARCH, časopis Môj dom, časopis EUROSTAV, časopis Urob si sám,  Asociácia doktorandov Slovenska, Art hotel William, ASBIS, BAT, BGS distribution, BPP, BPP education, Canon, Cedes, Colné riaditeľstvo SR, Daňové riaditeľstvo SR, Datalan, DELL, Doka Slovakia, DPB, Fujifilm, Holcim (Slovensko), a. s., Grand hotel Kempinski, Hotel Barónka, Hotel Bonbon, Hotel Hradná brána, Hotel Holiday Inn, Kamila Čierna voda, Hotel Kormorán, Hotel Mercury, Hotel Most slávy, Hotel Partizán Tále, Hotel Radisson SAS Carlton, Hotel Senec, Hotel Tatra, HP Invent, Chef on board, Jaga group, Kaštieľ RVS Studené, Kaštieľ Chateau Dubnica/Váhom, Kaštieľ Chateau Földváry, Kaštieľ Topoľčianky, Kaštieľ Mojmírovce, Lear corporation, Lesy š.p.,  Ministerstvo financií SR, Ministerstvo hospodárstva SR, Ministerstvo vnútra SR, Ministerstvo pôdohospodárstva SR, Národná banka Slovenska,  Obolon s.r.o., Olo a.s., Olympus, Orange Slovensko, a. s., Park hotel Tartuf, POZAGAS, REHAU, SANDOZ, Slovak Telekom, a. s.  Slovenská sporiteľňa, a. s., Slovenský plynárenský priemysel, a. s., Sheraton Bratislava, Smer – SD, Sony Ericsson, STRABAG, a. s., ŠKP agentúra, T-mobile Slovensko, a. s. TATRA BANKA, Tempest, Transpetrol, a. s., Unit, Vydavateľstvo EUROSTAV, VÚB Banka, Weltauto, Železnice Slovenskej republiky, …

—————————————————-

Pre ilustráciu boli použité fotografie nafotené mnou, ale i mojim manželom Petrom Golejom ( www.fotograf-svadba.sk). Touto cestou mu ďakujem za ich poskytnutie.

Pre kopírovanie, prenos, šírenie, alebo publikovanie akejkoľvek časti textu, nielen priložených fotografií, z mojej webovej stránky sa vzťahujú všetky ustanovenia platného autorského zákona, a je to možné len po písomnom súhlase autora textu.